10 onmisbare Facebook marketing tips

Facebook TipsWil je producten of diensten verkopen via Facebook dan is dat nog niet zo eenvoudig. Een veel gemaakte fout is dat men te snel wil verkopen, terwijl Facebook juist draait om betrokkenheid en enthousiasme. Met deze 10 Facebook marketing tips word je gegarandeerd succesvoller.

Facebook marketing tip 1: Gebruik afbeeldingen

Uit onderzoek van het Amerikaanse Hubspot blijkt dat Facebook updates met afbeeldingen meer reacties en commentaar krijgen en vaker gedeeld worden. Ben je actief op Facebook, gebruik dan grappige en opvallende afbeeldingen.

Facebook marketing tip 2: Hou het kort

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat er op berichten van 80 karakters of minder beter gereageerd wordt. Kom dus snel ter zake en wees duidelijk, want mensen willen niet teveel nadenken.

Facebook marketing tip 3: Toon je emoties

Als je uit bent op reacties en interacties, toon dan je emoties. Of dat nu boos of verdrietig is, of juist heel blij, het levert in beide gevallen de meeste reacties op.

Facebook marketing tip 4: Stel vragen

Het is zo voor de hand liggend, maar wordt toch vaak vergeten. Als je wilt dat mensen reageren, stel ze dan aan het eind van een update een vraag. Je nodigt de lezer hiermee uit te reageren.

Facebook marketing tip 5: Gebruik de juiste woorden in je vraag

Of het in Nederland net zo werkt is de vraag, maar in Amerika wordt er veel vaker gereageerd op vragen die beginnen met: waar, wanneer, wat zou je, en wat moet je. Vragen met daarin het woord ‘waarom’ leveren de minste reacties op.

Facebook marketing tip 6: Praat over jezelf

Anders dan bij andere sociale media kanalen mag je op Facebook lekker over jezelf praten. Updates met het woord ik erin ervaart men niet als storend, dus deel wat je bezig houdt.

Facebook marketing tip 7: Gebruik geen url shorteners

Waar een inkorter bij Twitter onmisbaar is, werken ze op Facebook niet. Mensen willen weten waar de link naar verwijst en een link met gekke tekens klikt met niet zo snel aan.

Facebook marketing tip 8: Promoot niet teveel

Een prijsvraag op zijn tijd is best leuk maar overdrijf niet. Woorden als prijsvraag, promotie, en kortingscode worden door Facebook-lezers massaal genegeerd. Ze zijn er immuun voor geworden.

Facebook marketing tip 9: Plaats berichten aan het eind van de dag

Veel bedrijven plaatsen Facebook-updates overdag, maar de meeste mensen zitten dan niet achter Facebook en zijn aan het werk. Plaats daarom updates op de momenten dat mensen er tijd voor hebben, bijvoorbeeld aan het einde van de middag of ’s avonds na achten als de kinderen op bed liggen.

Facebook marketing tip 10: Plaats berichten op de dagen dat ze het meeste opleveren

In het begin van de week is men vaak druk, terwijl veel mensen op zaterdag en zondag naar buiten gaan en minder achter de computer zitten. Probeer uit te vinden op welke dag jouw volgers het actiefst zijn en profiteer daarvan.

Conclusie
Bovenstaande tips maken duidelijk dat je met een strategische aanpak het succes van je Facebook inspanningen kunt verhogen. Stop niet zomaar veel tijd in het medium, maar denk vooraf goed na of je doelen en werk structureel aan het behalen ervan. Het vergt een lange adem, maar pas je de tips consequent toe dan levert het je op termijn nieuwe klanten en fans op.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *