5 grote hedge funds in de wereld

Hedge fondsen zijn verschillende financiële beleggingen die gebruik maken van een breed scala van benaderingen, zoals short-selling en speculatieve technieken om hoge rendementen te behalen. Hedge fondsen zijn actief op wereldwijde markten minimaal 1 miljoen dollar, maar vaak veel meer. Ze focussen zich dan ook vaak op vermogende mensen, pensioenfondsen en institutionele investeerders.

Hedge fund: Meer risico, meer rendement

Vanwege hun enorme kapitaal brengen hedge fondsen meer risico’s met zich mee dan gewone financiële beleggingen. Aan de andere kant behalen investeerders met veel kapitaal er soms enorme rendementen mee. Ze zijn bereid om veel risico te nemen en dat pakt regelmatig goed uit. Maar welke namen beheersen op dit moment de markt? Wij hebben voor jou de vijf grootste hedge funds van 2021 op een rij gezet.

1 – Bridgewater Associates

Bridgewater Associates is gevestigd in Westport in het Amerikaanse Connecticut en richt zich op pensioenplanfondsen, de internationale overheid, banken, filantropische instellingen en diverse andere institutionele kapitalisten. Op 30 april 2020 had het fonds 138 miljard dollar onder beheer. Je kunt je dan ook goed voorstellen waarom het zoveel invloed heeft op de beurs.

Vier fondsen
Mede-voorzitter en tevens mede-hoofd van de financiële investeringspolitie Ray Dalio richtte het bedrijf in 1975 op vanuit zijn tweekamerwoning in New York City. Zijn onderneming levert vier primaire fondsen:

  • Pure Alpha: Focust zich op energieke financiële beleggingsmethode.
  • Pure Alpha Significant Markets: Richt op een deel van de aandelen die het Pure Alpha fonds aankoopt.
  • All Weather: Gebruikt de hefboomwerking zodat het de structureel onjuiste waardering van de correlatie tussen activaklassen en de risico-rendementskenmerken kan exploiteren.
  • Ideal Profile: Integreert het All Climate fonds met duurzaam beheer.

2 – Renaissance Technologies

Renaissance Technologies is een hedgefonds uit New York dat wiskundige- analytische technieken gebruikt om patronen te ontdekken die gecomputeriseerde handelsmethoden aandrijven. Renaissance gebruikt deze benaderingen zowel in de Verenigde Staten als wereldwijd. Het bedrijf past de technologie onder andere toe op aandelen, financiële schuldinstrumenten en futures overeenkomsten.

Opgericht door wiskundige
Wiskundige Jim Simons richtte in 1982 Renaissance Technologies op. Volgens Forbes is Simons sinds 13 januari 2021 nummer 68 op de lijst van meest vermogende personen wereldwijd. Hij bezit naar schatting maar liefst 23,5 miljard euro. Wiskundige Peter Brown is de huidige president. Op 30 november 2020 had Renaissance Technologies 133 miljard onder beheer.

3 – Man Group

Dit Britse Hedge fund heeft meer dan 230 jaar handelservaring. Het begon in 1784 als een speciale leverancier van rum aan de Royal Navy. Later hield het zich bezig met suiker-, koffie- en cacao-handel. Op 31 december 2019 had Man Group maar liefst 117,7 miljard dollar aan bezittingen.

4 – AQR Capital Management

AQR Capital Management is gevestigd in Greenwich in de Amerikaanse staat Connecticut en maakt gebruik van kwantitatieve analyse om economische ontwerpen te maken die zich focussen op waarde- en energie-investeringen. AQR past zijn methoden toe door middel van beleggingsfondsen die die in Europa geleverd wordt onder de naam Endeavors for Collective Financial Investment in Transferable Stocks. Tevens maakt het gebruik van gefinancierde fondsen en behandelde rekeningen.

Opgericht door 4 compagnons
Cliff Asness richtte het bedrijf in 1998 op, samen met zijn compagnons John Liew, Robert Krail, en ook David Kabiller. De vier mannen werkten al eerder samen aan een een hedgefonds bij Goldman Sachs. Op 31 maart 2020 had AQR 143 miljard onder beheer

5 – Two Sigma Investments

Two Sigma Investments is gevestigd in het bruisende New York City. Het werd in april 2002 opgericht door John Overdeck en ook David Siegel. De onderneming maakt gebruik van kwantitatieve analyse om wiskundige methoden te ontwikkelen die afhankelijk zijn van historische koerspatronen en ook van allerlei andere informatie. Op 31 december 2019 had 2 Sigma Investments 66,14 miljard dollar onder beheer.


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *