Zo optimaliseer je de inschrijvingspagina van je nieuwsbrief

Optimaliseer je inschrijvingspaginaE-mail nieuwsbrieven versturen is een ontzettend krachtige manier om meer producten of diensten te verkopen. Ruim 70% van de Nederlanders leest dagelijks zijn e-mail en doe je een interessant aanbod per mail dan levert het vaak snel en goedkoop klanten op. Je hebt alleen wel een adreslijst nodig.

Het luistert heel nauw of iemand zich inschrijft voor je nieuwsbrief of niet, daarom is het belangrijk potentiële inschrijvers een duwtje in de rug te geven. Een goede plek om dat te doen is op je inschrijvingspagina (opt-in) en je optimaliseert hem met de volgende tips.

Nieuwsbrief optimalisatie tip: schrijf je zelf eens in

Verstuur je zelf nieuwsbrieven? Dan is dit een goede tip: ga naar een willekeurige website, meld je daar aan voor de nieuwsbrief en kijk nauwgezet hoe moeilijk of gemakkelijk dit gaat. De kans bestaat dat je voortijdig afhaakt omdat je een interessante link tegenkomt, teveel gegevens moet invullen of niet overtuigt bent van de voordelen.

Omdat het een willekeurige website is kun je dit objectief beoordelen, maar hoe zit het eigenlijk met de aanmeldingsprocedure op je eigen website? Met de volgende tips optimaliseer je hem.

Nieuwsbrief Optimalisatie Tip 1

Wat schiet de lezer op met zijn inschrijving? Je maakt het inschrijven interessanter als je de lezer iets extra’s biedt. Een eenmalige korting bijvoorbeeld of een whitepaper. Bij whitepapers is een probleem altijd een goed uitgangspunt, bijvoorbeeld:

  • Zo verdien je geld op internet!
  • In 30 dagen schuldenvrij!
  • De 5 grootste blunders bij de aanschaf van…

Je kunt natuurlijk ook iets verloten, bijvoorbeeld een iPod, en dit visueel mooi in beeld brengen. Alles mag, zolang het geïnteresseerden over de streep trekt, maar maak de beloning niet te groot, want dat trekt alleen gelukzoekers die zich direct na het innen van de beloning (bijvoorbeeld 50% korting) weer uitschrijven.

Nieuwsbrief Optimalisatie Tip 2

Zet alle informatie boven de vouw, het gedeelte dat de lezer ziet zonder te scrollen, en leidt de inschrijver zo min mogelijk af. Een blokje met het laatste nieuws in de rechterkolom trekt misschien onbedoeld de aandacht, toon deze dus niet op je inschrijvingspagina en richt alle aandacht op de inschrijving.

Nieuwsbrief Optimalisatie Tip 3

Call-To-ActionZorg voor een duidelijk call to-action en laat deze terugkomen boven en onder in beeld, zodat ook de scannende lezer hem gegarandeerd ziet. Maak hem zo omschrijvend en duidelijk mogelijk: ook zonder de tekst te lezen moet het duidelijk zijn wat er gebeurt als je op de link klikt.

Nieuwsbrief Optimalisatie Tip 4

Benadruk de voordelen van je nieuwsbrief voor de lezer, bijvoorbeeld ‘hoge kortingen en aanbiedingen’ of ‘onmisbare artikelen om je omzet te vergroten’. Combineer het met financiële motieven en je zit altijd goed, want niemand is graag dief van zijn eigen portemonnee.

Nieuwsbrief Optimalisatie Tip 5

Vermeld kort en puntsgewijs de voorwaarden voor inschrijving en voeg voor kritische lezers een link naar een uitgebreider privacy statement toe. Je laat zien dat je als afzender niets verbergt en je voorkomt zo de angst voor addertjes onder het gras.

Nieuwsbrief Optimalisatie Tip 6

Voeg een link naar de laatste nieuwsbrief toe, zodat de lezer precies weet wat hij krijgt. Met een beetje geluk levert dit meteen extra pageviews op.

Nieuwsbrief Optimalisatie Tip 7

Heel belangrijk: Maak het inschrijven zo gemakkelijk mogelijk en vraag alleen het hoogstnoodzakelijke: het e-mail adres en de voor- of achternaam voor pesonalisatie-doeleinden. De rest komt later wel.

Denk ook hieraan: Laat de link naar het inschrijvingsformulier terugkomen op iedere pagina van je website, of maak een korte versie waarmee de lezer zich direct kan aanmelden. De ‘Gratis white-paper!’ op Karel Geenen.nl is een mooi voorbeeld.

Neem de link naar je nieuwsbrief ook op onder artikelen: ‘Geen aanbieding missen? Meld je direct aan voor de nieuwsbrief!’ Of: ‘Vind je dit artikel interessant? Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en ontvang voortaan…’

De aanmeldpagina voor de Telegraaf Shop is een mooi voorbeeld van een efficiënte inschrijvingspagina. Klik hier om de pagina te bekijken


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *