9 handige tips voor je blog of website

Tips voor je blogIn dit artikel beschrijf ik 9 handige blogtips voor gratis meer bezoekers op jouw website.

Blogtip 1 – Zoekmachines houden niet van duplicatie content, artikelen die op meerdere websites staan.
Een succesvol weblog valt of staat met unieke content. Originele stukken schrijven kost weliswaar veel tijd en energie, maar doe je het niet dan wordt je blog geen succes. Probeer dus als het enigszins kan uniek en onderscheidend te zijn.

Blogtip 2 – Heb je bezoekers op je website dan wil je ze vasthouden.
Dit kan onder andere met interne links met de juiste ankertekst, verwijzingen naar andere blog-stukken op je site. Zet je deze links onder de juiste woorden dan heeft het bovendien effect op de vindbaarheid van je site.

Blogtip 3 – Links op andere blogs en websites naar jouw blog noemt men backlinks. Backlinks zijn essentieel voor een plek bovenin Google. Hoe meer backlinks, hoe populairder je volgens Google bent en hoe hoger de zoekmachine je plaatst bij de zoekresultaten. Niet elke link is echter evenveel waard en Google kijkt onder andere naar de relevantie tussen beide sites. In de regel geldt dat links op soortgelijke sites of blogs altijd goed zijn. Is het niet voor Google, dan wel voor nieuwe bezoekers die via de link op jouw site komen.

Blogtip 4 – Je kunt de waarde en het bereik van je blog vergroten door gastbloggers uit te nodigen.
Iedereen hoort graag dat je zijn kennis waardeert en stemt de ander in dan levert je dat naast een interessante blogpost vaak een backlink op. Sowieso is het leuk om van gedachten te wisselen en relaties op te bouwen met gelijkgestemden

Blogtip 5 – In elke niche zijn er bepaalde vragen die men vaak stelt of onderwerpen die altijd actueel zijn.
Onderzoek welke dit zijn – bijvoorbeeld via de trending topics op Twitter – en beantwoord ze in een blog. Hoe beter jij inspeelt op de vragen en interesses van jouw doelgroep, hoe groter de kans dat ze jou vinden.

Blogtip 6 – Bij een actief blog hebben de lezers het gevoel dat je er voor ze bent. Reageer regelmatig met complimenten op hun betrokkenheid en doe je best hun vragen en problemen op te lossen. Wees kortom aardig voor je lezers, want zij bepalen jouw succes of falen.

Blogtip 7 – Moedig lezers aan om te reageren op je blog.
Je kunt dit doen door het stellen van vragen of suggesties. Zorg er ook voor dat reageren eenvoudig is. Captchas – onleesbare letters die je ter verificatie over moet tikken – zijn bloedirritant en werpen een drempel op voor lezers.

Blogtip 8 – Sommige lezers bezoeken je blog regelmatig, anderen wippen per ongeluk eens langs en verliezen hem dan uit het oog.
Omdat vrijwel niemand de url van jouw website onthoudt of hem bookmarkt doe je er verstandig aan de lezer op meerdere manieren aan je te binden. Maak een e-mail nieuwsbrief, verspreid nieuwe blogs via Social Media en bied een RSS-feed aan, bijvoorbeeld via Feedburner. Breng de mogelijkheden onder de aandacht middels duidelijke knoppen.

Blogtip 9 – Social Media is een geweldige manier om bezoekers op je blog te krijgen. Gebruik Facebook, Twitter en andere sociale platformen om bezoekers naar je blog te lokken. Breng nieuwe – of inhoudelijk sterke – oudere blogposts onder de aandacht of vraag je volgers over welke onderwerpen ze graag lezen. Dit levert weer interactie en bezoekers naar je website op.


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *