Top 13 Affiliate Marketing Tips Voor Beginners En Gevorderden

affiliate tips 2016Op zoek naar goede affiliate marketing tips? Wil je ook meer resultaat behalen met Affiliate Marketing? Gebruik dan de stap voor stap affiliate tips die ik in dit artikel heb geschreven. Geld verdienen met Affiliate Marketing wordt een steeds populairdere manier van geld verdienen op internet.

Mocht je nog niet helemaal precies weten wat Affiliate Marketing betekent? Klik dan op de volgende link voor meer informatie: Wat is Affiliate Marketing

1. Gebruik nofollow links

Maak nofollow links van je uitgaande affiliate links. De nofollow link zorgt ervoor dat je site niet door Google ‘bestraft‘ wordt. Dit omdat een affiliate link geen hoge waardering krijgt van zoekmachines.

Update! Ik hecht persoonlijk niet echt meer waarde aan dofollow en nofollow. Wil op een zo’n ‘natuurlijk’ mogelijk manier overkomen bij zoekmachines.

2. Maak afbeeldingen klikbaar

Als je bij een affiliate artikel een afbeelding plaatst, wat ik overigens altijd aanraad. Dan is het slim om de afbeelding klikbaar te maken met een affiliate link en deze een alt tag te geven. Met een alt-tag maak je duidelijk aan de zoekmachine om wat voor soort afbeelding het gaat. Dit komt ook weer ten goede van de vindbaarheid van jouw website.

3. Schrijf een review, ervaring of blog

Ben je een product van een bepaalde adverteerder aan het promoten, zorg dan dat je hierover review, ervaring of blog schrijft. Uiteraard SEO vriendelijk zodat deze goed gevonden wordt in zoekmachine en minimaal 400 woorden.

Update! Tegenwoordig is het raadzaam om uitgebreide artikelen te schrijven. Hier bedoel ik mee, artikelen met minimaal 1000 woorden en voor de bezoeker geschreven.

4. Aanmelden bij Affiliate Netwerken

Je kunt je gratis aanmelden bij verschillende affilate netwerken waar zich wel duizenden adverteerders voor jou hebben verzameld. De meest gebruikte Nederlandse affiliate netwerken zijn PayPro, Zanox, M4N, Daisycon, TradeTracker en TradeDoubler. Deze netwerken geven jou ook waardevolle en toepasbare affiliate marketing tips die je direct kunt gebruiken om meer omzet te genereren.

5. Durf te veranderen

Je kunt zelf wel helemaal overtuigt zijn dat je een ‘top artikel’ hebt geschreven, maar als deze geen goed resultaat oplevert is het verstandig om toch weer wat nieuws uit te proberen of het artikel te optimaliseren, met bijvoorbeeld andere teksten en/of afbeeldingen.

6. Maak tekstlinks aantrekkelijk

Zorg er voor dat je affiliate links er ‘aantrekkelijk’ uitzien. Geen ‘lelijke’ en lange urls met vreemde tekens er in verwerkt. Daar zullen mensen minder snel op klikken dan een mooie url zonder rare tekens.

Laatste update! Ik ben aan het testen met verschillende soorten affiliate-links en laat in sommige artikelen tegenwoordig wel de gehele url zien.

7. Weet wat je verkoopt

Als je een product verkoopt is het goed om het product zelf goed te kennen zo dat jij als affiliate marketeer makkelijk een waardevolle bijdrage kan leveren waar jezelf achter staat. Je kunt ook aan de verkoper van een product vragen of hij of zij nog Affiliate marketing tips voor jou heeft.

8. Contacteer de adverteerder

Wil je een blog of review over een bepaald product schrijven. Dan kan het verstandig zijn om de adverteerder persoonlijk te benaderen. Dit voor een gratis product. Na het schrijven van een bericht of review kan de adverteerder jou nog tips of adviezen geven. En doe je het goed misschien benadert hij jou dan wel voor een langere samenwerking.

9. Bouw vertrouwen op

Promoot of verkoop een product waar jezelf volledig achterstaat. Want hoe kun je nou iets verkopen als je er zelf niet achter staat? Denk aan lange termijn en niet korte termijn, dat is mijn tip. “als je vandaag een zaadje in de grond stopt, is het morgen ook geen boom..”

10. Eerlijk blijven

Vertel altijd alles over het product dat je promoot, verkoop en schrijf zonder geheimen of addertjes onder het gras. Op deze manier zullen mensen sneller terug komen naar je blog en zullen ze eerder geneigd zijn iets te kopen van jou.

11. Optimaliseer Affiliate artikelen

Als je een product promoot en de verkopen druppelen binnen, ga dan niet achter over zitten.. Nee, ga kijken waar je verbeteringen kunt doorvoeren, stukjes tekst veranderen, banners testen etc..

12. Productscore

Bij sommige affiliate netwerken, kun je zien wel producten een productscore hebben. Zo heb je bij PayPro bijvoorbeeld een ‘Productscore’ en bij Zanox een ‘Adrank’ hierin is uit op te maken welke producten het over het algemeen goed doen.

13. Affiliate Marketing Tools

Tools die handig kunnen zijn voor beginners en experts die zich bezig houden met Affiliate Marketing

Ik hoop dat je wat aan deze affiliate tips hebt gehad en mocht iets niet duidelijk zijn om wat voor reden dan ook. Stel dan gewoon een vraag door middel van een reactie achter te laten.

Of lees dit artikel eens: De betekenis van Affiliate Marketing

Heb je zelf nog aanvullingen of andere handige tips voor collega Affiliate marketeers, plaatst deze dan ook door middel van een reactie.

Veel succes!

P.S. Vandaag nog beginnen met de leerzame affiliate online training van Jacko Meijaard? Klik dan op de onderstaande banner en ontdek zijn verhaal.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

9 reacties op “Top 13 Affiliate Marketing Tips Voor Beginners En Gevorderden”

 1. Hinke avatar
  Hinke

  Goede affiliate tips, zelf ben ik ook voorstander om 1 soort product te promoten..

  1 website
  1 affiliate product

  Kan al zorgen voor een passief inkomen van minimaal 1000 euro in de maand.

  Heb ook al sites die meer dan €2000 opleveren per maand.

 2. Petra avatar
  Petra

  Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen via het internet met of zonder website en eentje hiervan is affiliate marketing. Hoe werkt dit nu juist? Met affiliate marketing promoot jij producten van iemand anders en als iemand het product koopt, verdien jij hier een commissie op, dus krijg jij hier geld voor. In de Affiliate marketing revolutie word je alles stap voor stap uitgelegd en laat krijg je exact te zien hoe je hiermee veel geld kunt verdienen.

 3. Jacob avatar
  Jacob

  Mijn affiliate websites waren stagnerende voor een lange tijd. Ik heb geen verkopen en wilde ermee stoppen, maar ik ben zeer hoopvol na het lezen van jouw artikel, bedankt daarvoor.

 4. Veroniek avatar
  Veroniek

  Bedankt voor het delen van deze handige affiliate marketing tips, zelf verdien ik nu ongeveer 100 euro met het promoten van de Affiliate Marketing revolutie van Jacko Meijaard en ik ben net twee bezig met bezig met het promoten van upviral software, dit product is gemaakt door Wilco de Kreij en hiermee kun je je nieuwsbrieflezers opkrikken door viral marketing in te zetten.

  Wat promoten jullie zo al?

 5. Robert-Jan avatar
  Robert-Jan

  Beste Coen,

  Leuke affiliate tips hoor. Mijn advies probeer eens naar een product als videoskin te kijken ik heb hier met het opbouwen van een groot aantal volgers en video’s te gebruiken goede resultaten geboekt. Ook de volgers van product gerelateerde sites kun je vrij eenvoudig meenemen in een Facebook campagne. Geef wat weg wat uiteindelijk ook veel e-mail adressen oplevert en ga uiteindelijk altijd uit van een eigen product. Tot slot hou vol en ga vooral door als het even tegen zit.

  Groet,
  Robert-Jan

 6. Remon avatar
  Remon

  Ha Coen,

  Goede affiliate marketing tips en adviezen die iedereen kan gebruiken, maar helaas niet altijd doet. Zeker ben ik het met nummer 5 en 10 helemaal eens. Deze staan bij mij dan ook op 1 en 2.

  Ben wel benieuwd naar je nieuwe E-book. Ik meld me alvast even aan.

  1. Coen avatar
   Coen

   Hey Remon! Bedank voor je reactie en je compliment. Leuk dat je die 2 Affiliate Marketing tips aanhaalt, dat zijn naar mijn inziens ook de belangrijkste.

   Top man, komt goed! Je steekt er in ieder geval weer wat van op, ook jij als doorgewinterde internet marketeer, haha ;).

 7. Coen Olde Bijvank avatar
  Coen Olde Bijvank

  Hoi James, bedankt voor je reactie, tof!

  Even om terug te komen op jouw vraag “weet jij eigenlijk hoe de PayPro score wordt berekend of denk je een gok te kunnen wagen?”

  Ik heb dit nagevraagd bij PayPro, maar de exacte formule willen ze niet vrijgeven (vrij logisch) toch hebben ze mij een aantal punten genoemd, waar ik als verkoper op zou moeten letten.

  1. CTR score, dus hoeveel mensen komen op de ‘salespage’ en hoeveel daarvan kopen ook daadwerkelijk het product.
  2. Het aantal verkopen dat wordt gerealiseerd.
  3. De PayPro score is variabel, dus als je ‘in één keer’ veel verkoopt, zal de score omhoog schieten.. gebeurd er daarna niks meer.. dan verwaterd het weer..
  4. Hoeveel ‘affiliates’ promoten het product.. (de waardering dus…?)

  Ik hoop dat je wat aan deze antwoorden hebt.

 8. James avatar
  James

  Hey Coen. Goed artikel man. Er zijn echt hele goede punten in. Nummertje 5 vind ik de beste, want hoe kan je nou iets aanbevelen als je het product nog nooit zelf hebt gekocht/gebruikt. Een affiliate kan (in mijn optiek), veel meer sales wegdraaien als hij/zij goed bekend is met het product, de inhoud dus, maar ook de voordelen voor de klant, en pluspunten, minpunten, etc. Dit komt bovendien veel geloofwaardiger over voor potentiële klanten. Toppertje.

  Coen, weet jij eigenlijk hoe de PayPro score wordt berekend of denk je een gok te kunnen wagen? Denk dat veel mensen interesse hebben achter de formule achter de PayPro score.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *