Affiliate marketing voor beginners: wat is het en hoe werkt het?

Affiliate MarketingAffiliate marketing is een prachtig, uit Amerika overgewaaid systeem. Je vraagt iemand jouw (digitale) product te verkopen en als het lukt het dan krijgt hij of zij een percentage van de opbrengst, bijvoorbeeld 50%. Affiliates (partnerverkopers) zijn door deze constructie de perfecte medewerkers, want je betaalt ze pas als ze echt verkopen.

In Nederland zijn er verschillende affiliate-platforms, waaronder Paypro, waarop je als schrijver je e-books en online trainingen kunt aanmelden en affiliates hem kunnen promoten. De partnerverkoper krijgt een unieke URL waarmee hij reclame kan maken en klikt iemand op zijn link en bestelt hij het E-book dan wordt het vooraf betaalde percentage automatisch
bijgeschreven.

Affiliatle marketing is niet goedkoop

Digitale ProductenDiensten als Paypro zijn niet goedkoop, ze rekenen zo’n tien procent bemiddelingskosten per verkoop, maar het grote voordeel is dat alles wordtgeautomatiseerd. Zodra iemand een ebook koopt ontvangt hij netjes de download-link en een factuur per e-mail en affiliates kunnen zelf hun unieke verkooplink aanmaken. Alle e-books die je op deze manier extra verkoopt zijn mooi meegenomen.

Maak je zelf digitale producten en ben je thuis in het affiliate-wereldje dan heb je waarschijnlijk wel ideeën wie je als partnerverkoper kunt benaderen. Ben je dat niet, zoek dan eens naar gerelateerde websites of blogs en vraag of men een review wil schrijven. Plaatsen ze er hun eigen affiliate onder en verkopen ze het e-book dan levert het ze nog geld op ook.

Maak banners en promotiemateriaal voor affiliate marketing

PromotiemateriaalTip! Je kunt ook reclame-materiaal (laten) maken, zoals banners of tekstadvertenties voor nieuwsbrieven. Die kunnen affiliates gratis gebruiken op hun site, uiteraard met als link hun weer unieke verkoop-url.

Opmerking! Waarom zou je de helft of misschien wel zestig procent van je inkomsten weggeven? Je moet het natuurlijk zelf weten, maar dit zijn enkele redenen:

  • De e-books die partners voor je verkopen zijn extra, want samen bereik je een veel groter publiek.
  • Affiliate marketing gaat op de automatische piloot, je hebt er geen omkijken naar en krijgt per e-mail of sms netjes een melding van een nieuwe verkoop.
  • Mensen die je e-book via een affiliate kopen kun je per e-mail attenderen op je nieuwe product. Ze zijn geïnteresseerd in wat je biedt en willen er geld voor betalen, dus de kans is groot dat je nu wel het volledige bedrag incasseert.
  • Online marketing kost veel tijd en is behoorlijk ingewikkeld. Met affiliate marketing besteed je het uit en betaal je pas als iemand verkoopt. Je hebt dus niets te verliezen.

Tip! Promoot je ons e-book ‘Traffic Explosie’ dank ontvang je 50% per verkoop! Je leest er hier meer over…

Binnenkort verschijnt het nieuwe Rucoma e-book ‘Geld verdienen met je eigen e-book‘. Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en download direct de Gratis SEO Handleiding!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *