Automatisch geld verdienen met YouTube

Online geld verdienen met YouTube filmpjes is een interessante manier om geld te verdienen op internet. Een tijd terug kwam Adsense, een onderdeel van Gooble, met het idee om reclame “Adsense” te integreren in filmpjes van YouTube. Op deze manier kunnen partners van YouTube automatisch online geld verdienen. Hoe en wat gaan we je nu uitleggen.

Hoe werkt het geld verdienen met YouTube?

Ik leg je eerst uit hoe het automatisch geld verdienen op YouTube in zijn werk gaat. Als mensen een video aan het bekijken zijn van een YouTube partner zie je onderaan een kleine pop-up met daarin reclame, altijd weergegeven als tekst of afbeelding. Hieronder even een duidelijk voorbeeld.

Als iemand hierop klikt verdient de eigenaar van dit filmpje “partner” hier geld mee. Inderdaad, we hebben het hier over automatisch geld verdienen. Want als dat filmpje bekeken wordt hoef jij niet aanwezig te zijn ;).

Hoe vaker een filmpje wordt bekeken (dit noemt men “views”) hoe meer de kans bestaat dat iemand op een reclame pop-up klikt. Dus de kans dat jij meer geld verdient is dan ook aanzienlijk groter. De bedragen per klik zijn variërend, vaak liggen de bedragen tussen 5 cent en 1 euro per klik.

Geld verdienen met YouTube

Voorbeeld Geld Verdienen met YouTube

Laten we een simpel voorbeeldje nemen. Stel dat een filmpje op YouTube 1000 keer per dag word bekeken “views”. En van die 1000 views zijn er 100 mensen die op een reclame popup hebben geklikt van 25 eurocent. Dan heb je al 25 euro per dag en als je dit vermenigvuldigt met 30 dagen in een maand, kom je uit op 750 euro per maand. En zo wordt er automatisch geld verdiend. Dit hangt natuurlijk van je inzet en andere factoren af. Om je een stap verder te helpen met het automatisch geld verdienen op YouTube verdiepen we ons nu in het YouTube partnership.

YouTube partner worden?

Om automatisch geld te kunnen verdienen op YouTube moet je eerst partner worden. Dit kan in diverse landen zoals: Engeland, Spanje, Ierland, Verenigde Staten, Canada en nog een aantal andere landen. Om als Nederlander partner te worden van YouTube, zul je hoogstwaarschijnlijk in de instellingen het ‘Nederland’ moeten veranderen in een land waar het wel is toegestaan.
Om YouTube partner te worden, moet je eerst door een selectie van YouTube. Je moet aan de volgende criteria voldoen:

 • De video die jij maakt is 100% van jou.
 • Je maakt een originele video (geen “kinderfilmpjes”)
 • Video’s van jou werden al duizenden keren bekeken.
 • Er zit geen copyright van anderen op jouw filmpjes.
 • Je bent minsten 18 jaar oud.
 • Jij upload minimaal 4 tot 8 filmpjes per maand.
 • Je zorgt voor veel subscribers en abonnees.

Als je dit allemaal voor elkaar hebt (en ja dat kan!) kun je automatisch geld verdienen met YouTube.

Bezoekers genereren met YouTube

Hoe meer bezoekers je filmpjes gaan bekijken hoe meer geld zul jij (automatisch) verdienen. Om dit in realiteit te brengen is het van belang dat je goede en strak uitziende filmpjes maakt. Om je een beetje op weg te helpen geef ik je hieronder een paar nuttige tips.

 • Zet Social Media in, zoals Hyves, Facebook, Twitter enzovoort. Meld aan jouw vrienden en/of volgers dat jij een nieuw filmpje geupload hebt. Verspreid het filmpje via de unieke URL van het filmpje.
 • Zorg ervoor dat mensen zich op jouw account gaan abonneren en dat ze commentaar gaan schrijven onder een door jou gemaakt filmpje. Desnoods vraag je het netjes. Groeien doe je namelijk door elkaar te helpen.
 • Keywords of ook wel “zoekwoorden” genoemd (hieronder een voorbeeld daarvan) spelen een cruciale rol bij de vindbaarheid van jouw filmpje. Zoekwoorden zijn woorden die in de zoekbalk worden ingetikt bij YouTube. Bijvoorbeeld: jij maakt een instructiefilmpje over automatisch geld verdienen met YouTube. Dan kunnen jouw zoekwoorden zijn: automatisch, YouTube, geld, online, verdienen, instructie en video.

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Automatisch geld verdienen met YouTube”

 1. Freddie avatar
  Freddie

  Ik heb gemerkt dat veel geld verdienen met YouTube maar voor een enkeling is weggelegd.

  Mijn account heeft nu 200.000 views en heb daarmee ongeveer €150,- verdiend in twee jaar tijd, haha!

 2. Patrick avatar
  Patrick

  Het is leuk om geld te verdienen en dankzij dit artikel ga ik dat doen met Youtube! Ga zo door met tips geven, want ik kom zeker nog eens terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *