Clickfunnels review

Ben je van plan om serieus werk te maken van je plannen om een succesvol ondernemer te worden, dan zul je ervoor moeten zorgen dat de verkoopcijfers omhoog gaan. In veel gevallen kun je zelf al heel veel doen om betere resultaten te behalen door je sales funnels onder handen te nemen. Een van de populairste tools im hier voortvarend mee aan de slag te gaan is Clickfunnels. In principe is dit niets meer dan een slim stukje software wat zorgt voor meer inzicht. Zo kun je het hele proces naar wens gaan inrichten om de verkoopresultaten positief te beïnvloeden.

Hoe werkt Clickfunnels?

De manier waarop Clickfunnels is opgezet is zeer intuïtief. De meeste functionaliteiten maken gebruiken van drag-and-drop. Kortom, vastgrijpen, verslepen en loslaten op de plek waar je ze wilt hebben. Op die manier bouw je bijvoorbeeld heel snel je eigen landingspages. Je hebt dus geen technische kennis nodig, hooguit wat gevoel voor een goed, helder ontwerp. Clickfunnels is daarnaast je nieuwe digitale assistent die je helpt bij het bouwen van de juiste funnel. Om dat proces te stroomlijnen, worden er enkele logische stappen genomen:
1. Het doel van je funnel kiezen
2. Lead generation;
3. Sales;
4. Event hosting (webinars, etc.);
5. E-mailmarketing
6. De feitelijke funnel bouwen

Je kan bij het bovenstaande kiezen om een basic landingspage te maken, maar het toevoegen van extra functionaliteiten is met Clickfunnel software van Russel Brunson kinderspel. Denk hierbij aan de volgende mogelijkheden:

 • Two-step order functionaliteit;
 • Downsell of upsell functionaliteit;
 • Membership area’s;
 • Order formulieren;
 • Koppeling met affiliate programs;

Het uiterlijk van de funnel kun je geheel naar wens aanpassen. Je realiseert op die manier zelf maatwerk zodat het perfect bij je onderneming en de huisstijl past.

 • Je kunt je eigen logo toevoegen
 • Headlines en taglines kun je ook aanpassen
 • Een eigen video kun je zelf invoegen;
 • Wil je het echt goed doen, dan kun je via de ingebouwde CSS-editor elk detail van de layout aanpassen.

Lead generation, follow-up en marketing automation:

Auto-responders kun je zelf instellen, desgewenst met een auto-responder om zo je producten of diensten te verkopen en het contact met je doelgroep te onderhouden.
Door gebruik te maken van geavanceerde segmentatie en marketing analytics heb je alle mogelijkheden binnen handbereik om de doelgroep te benaderen; Zo kun je eenvoudig ontdekken wie je prospects zijn en wat hen drijft.

Uit bovenstaande wordt duidelijk dat Clickfunnels een totaalpakket is voor de ondernemer die serieus aan de slag wil met heel veel marketingtools binnen het pakket.

Clickfunnels kosten en pakketten

Clickfunnels is beschikbaar is twee verschillende configuraties:
1. Clickfunnels (de basis versie)
2. Etison Suite (expert versie)

Clickfunnels basis:

97 dollar per maand (omgerekend zo’n 93 euro)
Maximaal 20 funnels;
Maximaal 100 landing pages;
Maximaal 20.000 bezoekers;

Clickfunnels Etison Suite expert:

297 dollar per maand
Onbeperkt aantal funnels aanmaken
Onbeperkt aantal landing pages
Aantal bezoekers is ongelimiteerd

Ook de special Clickfunnel tool Actionetics is inbegrepen.
Dit is de e-mail marketingtool van Clickfunnels. Met deze tool kun je zelf je marketing automation inrichten
Ook Backpack is in dit pakket inbegrepen. Dit is de marketingtool om met affiliates aan de slag te gaan

Kosteloos proberen

Voor beide pakketten geldt dat je gratis gebruik kunt maken van een proefperiode van 14 dagen.

Clickfunnels voordelen

Clickfunnels is momenteel een van de meest populaire tools voor het bouwen van functionele sales- en marketing funnels. De belangrijkste voordelen zijn de volgende:

 • Technische kennis is niet noodzakelijk, alles werkt erg intuïtief.
 • De volledige funnel is met Clickfunnels te bouwen. Dat wil dus zeggen, vanaf de eerste stap tot en met de feitelijke aankoop en follow-ups.
 • Clickfunnels maakt een volledige integratie met de bestaande platformen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan WordPress en diverse betalingssystemen.
 • Clickfunnels biedt een eigen shopping cart en betaalsysteem. Je hebt dus geen eigen website of webshop nodig.
 • Marketing funnels voor nieuwsbrieven, webinars, e-books of andere pagina’s kunnen ook met behulp van Clickfunnels gemaakt worden.
 • Volledige marketing automation, segmentatie en follow-up.
 • Een 14-daagse proefversie stelt je in staat om het uitgebreide pakket te inspecteren en uit te proberen.
 • Volledige ondersteuning door Clickfunnels. Heb je vragen, dan kunnen die vrijwel altijd snel worden beantwoord.

Dankzij de actieve community van Clickfunnels gebruikers kun je gratis tips en adviezen krijgen hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken.

Clickfunnels nadelen

Eerlijk gezegd moet je heel goed je best doen om echte nadelen te ontdekken. Kijk je uitsluitend naar het doel van Clickfunnels, dan is het lastig om een enkel nadeel aan te duiden. Het enige minpuntje is mogelijk de beperkte integratie van zogenaamde 3rd party services. Zo is het wel mogelijk op het pakket samen te laten werken met betalingsprovider Mollie, maar hier is wel een tussenstap bij nodig. Dat zou in de toekomst wellicht aangepakt kunnen worden.


Geplaatst

in

door

Tags: