Coach nodig als zelfstandig ondernemer?

coach zelfstandig ondernemerCoaching is erop gericht om de kwaliteit van hetgeen dat gecoacht wordt, te verbeteren. Het is een vorm van begeleiding en het is de bedoeling dat je nieuwe inzichten krijgt, om op deze manier beter en sneller je doelen te kunnen halen. Iemand kan bijvoorbeeld begeleid worden op het gebied van sport, maar ook op persoonlijk of op zakelijk gebied. Wat is coaching precies en welke soorten coaching zijn er?

Wat is coaching?

Zoals eerder genoemd is coaching een vorm van begeleiding. Hierbij is het uitgangspunt dat iemand in positieve zin veranderd. Er moet een wisselwerking optreden tussen gedrag en inzicht. Je krijgt inzicht in hoe je (persoonlijke) zaken anders of beter aan kunt pakken. Eigen kennis wordt opgevuld door die van de coach en zo wordt iemand beter in het bereiken van de gestelde doelen. Je kunt het zien als een steuntje in de rug. Coaching behoort tot de positieve psychologie. Het is geen vorm van therapie of begeleiding die erop gericht is op de psychische situatie of een mentale blokkade te verholpen. Het is belangrijk deze vormen niet door elkaar te halen.

Soorten coaching

Welke variant van coaching jij kiest, is afhankelijk van je vraagstuk of datgene wat jij wil laten coachen. Wil je tijdelijke ondersteuning bij het ontdekken van je talenten, ontwikkelen van competenties of voor een invulling of vinden van een nieuwe functie? Dan is een loopbaancoach heel geschikt. Individuele of persoonlijke coaching is gericht is op jouw ontwikkeling als bijvoorbeeld zelfstandig ondernemer. Je krijgt meer inzicht in jezelf en je gedrag. Business of zakelijke coaching wordt meestal toegepast binnen een bedrijf. Hierbij is het uitgangspunt om medewerkers beter te laten functioneren en te laten samenwerken. Voor de samenwerking kan tevens team coaching gedaan worden, deze vorm van coachen is gericht op groepen.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *