Gouden E-mail Marketing Tips

E-Mail MarketingEmail Marketing, waarom JIJ vandaag nog moet starten met E-mail Marketing? Kort door de bocht ‘levert het je geld op’.

Reden 1. Email Marketing is Goedkoop!

Als je na gaat dat je bij MailChimp tot 2000 abonnees (nieuwsbrief lezers) gratis nieuwsbrieven kunt versturen. Je zou kunnen zeggen dat jemet Email Marketing niks te verliezen hebt. Naast deze aanbieder zijn er ook nog andere E-Mail Marketing aanbieders zoals Aweber, Get-Response, waar je voor een paar tientjes in de maand al kunt starten met het versturen van nieuwsbrief.

Als je het slim aanpakt verdien je de ‘vaste lasten’ van je Email Marketing software in no-time terug.

The Money is in the List

Reden 2. Email Marketing Levert Geld op!

De meeste mensen controleren hun mail dagelijks of zelfs meerdere keren per dag. Als jij waardevolle informatie in de vorm van blogs, tips, kortingscodes en digitale producten aanbiedt aan jouw abonnees en een aantal van hen gaat hier op in, dan levert dat geld op. Het is pure winst.

Reden 3. Email Marketing is Eenvoudig Meetbaar!

De Conversie is goed meetbaar bij Email MarketingWat kun je allemaal meten als je een nieuwsbrief aan jouw klanten/abonnees verstuurt? Ik noem een aantal voorbeelden die makkelijk de controleren zijn:

 • Hoeveel mensen openen de nieuwsbrief? (verzin goede linkbaits)
 • Hoeveel mensen klikken op die link (die bijvoorbeeld naar salespagina verwijst)
 • Hoeveel mensen kopen daadwerkelijk het product (de conversie)
 • Hoeveel mensen melden zicht af en aan

Je merkt zo snel of je biedt wat jouw (toekomstige) klanten zoeken, en dat is zeer waardevolle informatie.

Reden 4. Email Marketing is Snel en Effectief!

Bij Email Marketing heb je vrijwel direct resultaat/response en het is ook nog eens snel. Want als jij vanavond een nieuwsbrief wilt versturen, dan kan dat. Het geeft je ook meteen weer een boost, en je weet of je met jouw strategie de goede kant op gaat.

Reden 5. Email Marketing kun je Automatiseren!

Wil je mensen in laten schrijven voor een gratis cursus bloemschikken die na de aanmelding automatisch wordt gestart? Dan kan dat, deze bloemschik cursus wordt bijvoorbeeld verzorgd door 7 autoresponders.

Een autoresponder is een nieuwsbrief die automatisch wordt verstuurd op een bepaalde dag en/of tijd. Deze heb jij al van te voren klaar gezet. Zo kun je ook met een gerust hart op vakantie wel zo fijn..

P.S. Heb je vragen hebben over het versturen van nieuwsbrieven of andere zaken die te maken hebben met Email Marketing, laat dan een reactie achter.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Gouden E-mail Marketing Tips”

 1. Frank Edens avatar
  Frank Edens

  Email marketing is gewoon het sterkste middel wat er is. Kan er niet meer en minder over zeggen, maar je zult gewoon email marketing moeten toepassen. OVERAL!

  1. Coen Olde Bijvank avatar
   Coen Olde Bijvank

   E-mail Marketing is zeker één van de sterkste middelen, wel hoort daarbij dat de copywriting ook ‘perfect’ is, zodat je de maximale conversie uit de emaillijst kunt halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *