Categorieën
Facebook Tips

Facebook verwijderen of deactiveren in twee simpele stappen

Facebook Account Verwijderen of DeactiverenWil je ook Facebook verwijderen of deactiveren? Ik heb eenvoudige instructies opgezocht om je Facebook account te verwijderen of deactiveren.

Ik heb dit artikel geschreven omdat ik persoonlijk vind dat Facebook het jou te ingewikkeld maakt om je account te verwijderen of deactiveren als jij dat graag wilt! Hopelijk heb jij er wat aan 😉

Facebook verwijderen link

Deze link om Facebook te verwijderen kun je niet makkelijk vinden, maar hij bestaat wel. Facebook wil natuurlijk niet dat jij je Facebook account verwijderd.

Zie de directe verwijder link hieronder. Let op: Zorg dat je op geen enkele manier Facebook gebruikt de komende 2 weken, anders wordt je account opnieuw geactiveerd in plaats van verwijderd. Directe link om Facebook te verwijderen:

https://www.facebook.com/help/delete_account

Facebook deactiveren Link

De onderstaande link is om je Facebook account te deactiveren als verwijderen in het begin te ver voor jou gaat. Directe link om Facebook te deactiveren: http://www.facebook.com/deactivate.php

Extra: Facebook ontstaan (geschiedenis)

Facebook - 1601 Willow Road - Menlo Park Facebook is officieel opgericht op 4 februari 2004. Toen was de naam nog “The Facebook”. Mark Zuckerberg is de oprichter en ook algemeen directeur. Het hoofdkantoor bevindt zich in Menlo Park (1601 Willow Road), wat in Californië ligt.

Eerst konden alleen studenten van Harvard College lid worden. Later pas werd dit uitgebreid tot de gehele Harvard-universiteit en zo nog wat andere universiteiten. Nog later weer werden studenten van alle universiteiten toegelaten. En in september 2006 werd Facebook geheel openbaar. Sinds de dag van vandaag kan iedereen vanaf 13 jaar en ouder zich aanmelden voor Facebook.

Door Coen Olde Bijvank

Ik help mensen met geld verdienen op internet. Op Slim Inkomen.nl laat ik mijn eigen casestudies waarmee ik dagelijks geld verdien op internet. Ook deel ik regelmatig waardevolle tips, tools en technieken. Check hier mijn top 3 beste manieren van online geld verdienen waarin ik je stap voor stap uitleg hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

66 reacties op “Facebook verwijderen of deactiveren in twee simpele stappen”

Hoi hoi kan ik ook al mijn berichten foto,s ect verhalen zonder Facebook te verwijderen? En niet alles 1voor 1 handmatig want er staat heel veel op .
Weet nog niet of ik het hou maar eerst alles weg en dan bv een algemene profiel foto en niet mijn Hele leven !

Hoi, ik zou graag mijn chat zo verwijderen dat het bij diegene ook niet meer zichtbaar is… Als ik eventueel mijn account verwijder is de chat dan bij diegene wel gewist? Help mij!

Volgens mij kan je diegene verwijderen of blokkeren . Dan kunnen ze niet reageren bij blokkeren en ook niks zien van jou. Dat kan bij whats app ook

Hallo! Ik vind het heel irritant dat iedere keer ik me wil inloggen op Facebook, alle e-mailadressen van mensen die op mijn pc ooit hebben ingelogd op Facebook er op komen, hoe kan ik dat verwijderen? Alvast bedankt!

Hallo Coen!

ik zit met een problem, en ik kom er maar niet achter hoe ik dat moet oplossen. Misschien kun jij me helpen?
Ik heb jaren geleden een facebookaccount gemaakt. Hier ben ik nog steeds actief op, maar alleen via mijn iphone, omdat ik de account niet op mijn computer kan terugvinden. Een nichtje wilde mij hiermee helpen, maar heeft in plaats daarvan een nieuw account aangemaakt, met hetzelfde emailadres en wachtwoord. Gevolg: ik heb op mijn Iphone mijn oude facebookaccount, waar ik actief op ben, maar op mijn laptop de nieuwe, die ik wil verwijderen. Maar hoe kom ik op mijn laptop dan op mijn oude account? Ik snap er niets van. Na uren zoeken weet ik het echt niet meer.
Misschien kun jij me helpen?

Met vriendelijke groeten,

Sandra van Gelder

Het valt inderdaad niet mee om je account te verwijderen. Vooral omdat je de eerste twee weken ook geen activiteiten meer mag ondernemen. Daarnaast duurt het vaak echt een aantal weken voordat de zoekresultaten uit Google verdwenen zijn. Is dit ook te versnellen?

heb Facebook met een foutmelding.
bigpipe is leeg/geen object.
nu kan ik mijn acount openen, maar heb een witte website.
wat ik ook aanklik hij reageert nergens op, dus via mijn account kan ik Facebook niet verwijderen.
hoe krijg ik buiten Facebook om toch deze site eraf.

Hallo Gerda, je zou Google Chrome of Mozilla Firefox kunnen proberen om dit probleem te verhelpen.

mijn kleindochter heeft facebook op mijn laptop maar heeft een eigen wachtwoord en wil dit niet zeggen wat moet ik wie helpt mij ik weet het niet bij voorbaat dank ted

Coen bedankt voor het goede uitzoekwerk en delen van de informatie (link om FB-account te verwijderen, c.q. deactiveren). Het is geregeld met jouw hulp !!

Thanks hiervoor.

groetjes, jeff

Hallo Jeff, geen probleem! Als ik kan helpen dan doe ik dat graag, mooi dat het geregeld is met het verwijderen van Facebook.

Hallo Coen,

Nog een vraag: als ik mijn account verwijderd heb, kan iemand de chats nog lezen die we hebben uitgewisseld, met andere woorden: zijn die nog in zijn account leesbaar?

is er ook een emailadres van facebook? Ik kan sinds gisteren de inhoud van facebook niet meer bekijken, niet reageren, niet uitloggen maar ook niet reageren naar facebook zelf dat ik problemen heb. Ook niet met de links die jij hebt neergezet hier. Ik vind het echt heel raar. Ik heb gewoon een leeg scherm met bovenin de facebookbalk en mijn naam en foto maar verder niks.

Kijk, goed bezig Lilian! Top dat het gelukt is en geen dank, als ik kan helpen doe ik dat graag.

Hallo,
Ik probeer me account te verwijderen maar het luk me echt niet!!
Ik krijg steeds te lezen dat me wachtwoord onjuist is maar dat is geen waar.
Wat moet ik doen?

Beste Coen , of R.mackaay, de raad van Coen opgevolgd, maar werkt niet omdat deze link bij mij ook in het chinees komt, dus hoe kom ik van die smerige facebook af.Groet Gijs

Jammer, beste Coen, de link kon ik 1 x gebruiken, kon het chinees wijzigen in NL en kwam het gewone opstart menu, waar ik moet aanklikken aanmelden of registreren, ik heb aanmelden geklikt en toen……..kwam er weer een chinees menu.

Vreemd.. dan zou je echt even contact met Facebook opnemen. Als dat niet lukt, dan hoor ik graag van je.. het zal je namelijk lukken om Facebook te verwijderen.. daarom maak ik deze artikelen voor de oplossing.

Beste Coen, kun je mij informeren hoe ik contact , telefonisch of per mail met facebook kan leggen, om mij van die Chinese nachtmerries af te helpen. Ik krijg dagelijks tientallen mails van een facebook account en allen in het Chinees.

met vriendelijke groet,Gijs

Hallo Coen,

Ik ben een man van 70 en heb net mijn facebook er uit ge gooid van wege de chineese tekens en zo, u had er nog nooit van gehoord schrijft u hier boven. Ik vind het jammer dat het Chinees of zo er in eens op staat. Ik had er wel plezier in, maar nu niet meer, jammer. Kijk maar eens goed rond dan zal u het wel hier en daar lezen .

Vr gr R.mackaay

Hi R.mackaay, nee daar heb ik inderdaad nog nooit van gehoord die Chinese Facebook tekens.. ik zal er eens opletten..

Beste mijnheer Coen, misschien kunt U mij helpen, als ik mijn facebook account activeer wordt de start pagine in “chinese “symbolen geopend, dus ik kan niets lezen.
Ik wil helemaal van facebook af, er komen nog steeds NL contacten/friens binnen met de gehele opmaak ook in het “chinees ” kunt U mij, of een ander helpen, ik wil totaal niets meer met facebook te maken hebben. Gijs

Beste Coen, Uw raad opgevolg en de link brengt me bij de normale aanmeld pagina van facebook, wachtwoord ingevuld en…….ra,ra,ra, komt er weer een pagina met chinese tekend, hierop staat niets te lezen of te zien om een andere taal in te voeren, blijft de vraag open… wie helpt mij van facebook af.
groet ,Gijs

Thnx voor de tip. Vraagje: Kan ik mijn ‘normale’ Facebook pagina geheel ‘blokkeren’ ( en niet gebruiken ) behalve voor een ‘ besloten groep’ waarin alleen geselecteerden een plaats krijgen?

@coen : Zojuist uur of 2 smiddags heb ik hem kunnen verwijderen, nu 14 dagen niet inloggen.
het rare was dat gister alles nog stond, maar de rede van verwijderen was, nadat ik vandaag dus inlogte dat vriendenlijst was gewist dus vandaar. ik wacht nu die 14 dagen af zodat alles gewist is, vindt ik het wel best 😉

73 de Mark PD0MV
Licensed Radio Amateur

Hallo ik zou ook graag mijn facebook willen verwijderen maar, nu zijn ze zogenaamd aan onderhoud bezig.

Gister stond alles er nog op, en toen ik vandaag wilde inloggen was ineens de vriendelijst gewist en kon ik bepaalde dingen niet gebruiken, maar goed ik zou me profiel graag willen verwijderen maar doordat facebook beweerd onderhoud te hebben en kan ik het dus niet verwijderen, wie o wie heeft dit probleem ook.

Hoi Mark, ik denk dat je nog even geduld moet hebben om Facebook te verwijderen, waarschijnlijk zijn nog steeds bezig met het onderhoud.

Het is fijn om vrienden te hebben op Facebook maar zo zie je ook dat er mensen zijn die alles kunen op Facebook en daar door stop ik er mee.

Hoi Geert, zeker is het fijn om te connecten met je vrienden op Facebook. Het hoeft natuurlijk niet dat ze je gehele Facebook gegevens zoals foto’s, vrienden, waar je woont etc.. zien. (andere Facebook gebruikers dan..)

Dit kun je allemaal in- of uitschakelen bij je Facebook acccountinstellingen.

Hallo,

Super bedankt voor deze links. Ik heb mijn account gedeactiveerd, wegens diverse ‘discussies’ die ik niet wilde voeren op Facebook.

Nu heb ik een vraag: Wanneer je je FaceBook account gedeactiveerd hebt en je activeert hem later. Staan je vrienden en fotos etc. er dan nog gewoon op?

Groetjes,
Hugo

Hoi Hugo, hartstikke mooi dat het deactiveren van je Facebook account gelukt is 😉 Ja je foto’s, vrienden, etc.. staan er dan nog gewoon op. Je zet je Facebook account eigenlijk op ‘pauze’.

Hoi, ontzettend bedankt voor je oplossing. Had in een spontane bui een account geopend,maar had daar 2 dagen later al spijt van. Er stond ook een fout in, want ik heb op het Groen van Prinsterer middelbaar onderwijs gezeten en daarna gaan werken en niet gaan studeren. Lily

Ik probeer nu verschillende keren mijn account te verwijderen maar dit lukt niet. Het beveiligingswachtwoord dat ik in moet geven wordt steeds niet geaccepteerd. Is er nog een andere manier om mijn account verwijderen?

Het zit zo mijn broer is overleden 14 januari 2012 maar hij staat nog steeds op facebook ik wil hem verwijderen maar ik weet zijn wachtwoord niet .

Hoe verwijder je iemand die overleden is waar je het wachtwoord niet van kent?

Met vriendelijke groet
Joyce Oornink.

Hoi Joyce,

Ik kon op Facebook alleen een optie vinden om overleden leden te herdenken. Het profiel wordt dan zo ingesteld dat alleen vrienden het profiel kunnen zien zij kunnen een Facebook condoleance bericht achterlaten.

Je kunt hier een Herdenkingsstatus aanvragen bij Facebook

Hoi Jarno, geen probleem! Oh dat is wel minder dat deze nu op het web staan 🙁 Misschien kun je contact met ze opnemen.. je kunt het altijd proberen..

Ik heb ook al eens gezocht hoe ik een Facebook profiel kan verwijderen of deactiveren, maar had het niet meteen gevonden. Facebook verstopt dit inderdaad omdat ze het je niet al te gemakkelijk willen maken om je profiel te verwijderen. Bedankt voor jouw waardevolle tips!

Ha Dominique, klopt helemaal daarom dit artikel natuurlijk :). Eigenlijk te bizar voor woorden, dat ze het gewoon ‘verstoppen’ als mensen hun Facebook profiel willen verwijderen of deactiveren.

Geen probleem, your welcome!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.