Waar moet je op letten bij het kiezen van een financieel adviseur?

Een van de grootste uitdagingen bij het kiezen van een financieel beleggingsadviseur is dat het een heel persoonlijke keuze is en dat geen enkele behoefte hetzelfde is. Iedereen zal zeker zijn eigen lijst van eisen, doelen, doelstellingen en vooroordelen hebben. Die kunnen bovendien allemaal in belangrijke mate veranderen, naarmate de persoonlijke situatie veranderd.

Waarom is een goede financieel adviseur zo ontzettend belangrijk?

Nu banken te kampen hebben met tegenwind van lage marges, strengere financiële regels en onzekere klanten moeten tal van bedrijven buiten hun veilige haven treden en oplossingen zorgen om hun balans te versterken. Het is nu belangrijker dan ooit om de keuzemogelijkheden te doorgronden en. Ondanks het feit dat de criteria voor elk individu drastisch zullen verschillen, zijn er punten om naar te zoeken om je te helpen bij het kiezen van een economisch adviseur die jou op financieel gebied moet helpen.

Neem de tijd om te kiezen

De meeste mensen besteden meer tijd aan de aanschaf van een computer of een matras dan aan het zoeken naar de beste beleggingsadviseur. Neem echter de tijd, doe uw onderzoek en gebruik deze richtlijnen bij het zoeken naar een perfecte financieel adviseur. Tenslotte zijn jouw beleggingen, na uw huis, meestal het grootste bezit dat je hebt. Door de tips in dit artikel te gebruiken bij het kiezen van de juiste beleggingsadviseur, kun je erop vertrouwen dat aan jouw wensen en belangen wordt voldaan.

Handelen in het belang van de cliënt

Een erkend financieel beleggingsadviseur wordt verondersteld een “fiduciair” te zijn voor zijn of haar cliënten. Een fiduciair heeft de plicht in het allerbeste belang van zijn of haar cliënten te handelen en de behoeften van de cliënten op de eerste plaats te stellen. De SEC legt uit dat “in de fiduciaire standaard de plichten van loyaliteit en zorgvuldigheid zijn opgenomen”.

Hoe zit het met brokers?

Brokers zijn volgens de federale wet niet gebonden aan een fiduciaire plicht, verklaart de SEC, maar een makelaar-handelaar is wel verplicht om passende aanbevelingen te doen en elk belangenconflict aan een cliënt te melden. Je kunt overwegen met een erkende beleggingsadviseur te werken, omdat hij of zij aan een hogere zorgstandaard gebonden zijn bij het beheren van je financiële zaken.

Provisies

Begrijpen hoe provisies werken zal een heel goede indicator zijn van hoe je financieel adviseur zich met je geld zal gedragen. Een adviseur op provisiebasis heeft bijvoorbeeld een prikkel om aanbevelingen te doen die eerder gebaseerd zijn op de behoefte om volume te creëren dan op de verdiensten van de onderliggende belegging.

Door een op provisie gebaseerde regeling aan te gaan, kan de adviseur aan dezelfde kant van de tafel zitten als jij, omdat zijn loonstrook alleen maar omhoog gaat als je rekening groeit.

Let op de belangen

Wanneer een beleggingsportefeuille voor je wordt opgebouwd, is het belangrijk te weten wie de gesprekken voert. De persoon met wie je te maken hebt is waarschijnlijk een vertegenwoordiger. Het is misschien vrij voor de hand liggend, maar een belangrijk punt om niet over het hoofd te zien. Als je financieel adviseur eigen producten aanbiedt of de dubbele verantwoordelijkheid heeft van klantencontact en direct geldbeheer, is de kans groot dat je belangen niet goed in de gaten worden gehouden.

Immers, een financieel adviseur zal zichzelf nooit ontslaan wegens slechte prestaties. Wij geloven dat je het beste gediend bent door samen te werken met een adviseur die een portefeuille helpt samenstellen met behulp van externe beleggingsbeheerders die hun brood verdienen met het nemen van beleggingsbeslissingen.

Laat een goed financiële plan uitvoeren door experts

Met de komst van financiële planningssoftware is het steeds gemakkelijker geworden om cliënten financiële planningsdiensten aan te bieden. Uiteindelijk is een financieel plan slechts zo goed als de uitvoering ervan. Het kan belangrijk zijn een team samen te stellen dat bestaat uit een CFP, een CPA, een advocaat, en ook de beleggingsbeheerder. Of het nu gaat om financiële planning, verzekeringen of beleggingsadvies, zorg ervoor dat de firma/adviseur de deskundigheid heeft in alle categorieën van verbintenissen.

Onafhankelijkheid is essentieel

Hoewel de meeste financieel adviseurs tegenwoordig verzekeringen aanbieden, wordt vaak om de verkeerde redenen de doorslag gegeven bij de aanbevelingen voor producten of maatschappijen. Je moet er zeker van zijn dat je adviseur een onafhankelijke benadering hanteert om de behoeften van de cliënt af te stemmen op de juiste en beste oplossing. Door te werken met een adviseur met een open platform, is de kans groter dat je bij een passende aanbeveling uitkomt.

Zorg voor een beleggingsadviseur met een goede reputatie

Zorg ervoor dat de beleggingsadviseur een gereputeerde 3e partij bewaarder gebruikt. Bijna alle beleggingsfraude wordt gepleegd door firma’s die niet alleen het vermogen van hun cliënten beheren, maar die dat vermogen ook bewaren en verantwoordelijk zijn voor het verstrekken van de gedetailleerde overzichten van die rekeningen. Het hebben van een 3e partij validatie (helpt om een extra laag bescherming te bieden tegen het “Bernie Madoff” effect. Dit biedt een extra laag bescherming en nauwkeurigheid in de rapportage van de rekeningen.

Beloftes zijn niet voldoende

We willen allemaal onze adviseur geloven als hij zegt dat hij het juiste voor ons wil doen. Maar als het gaat om jouw spaargeld of uw pensioen. Dus je kunt simpelweg geen beslissing nemen op beloften alleen. We wensen je veel succes met het vinden van een financieel adviseur!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *