Funnelytics Review → Beste Software voor het optimaliseren van Sales Funnels

Als je als ondernemer snel werk wil maken van je targets, zul iets moeten met zowel de marketing- als de sales funnels. Dit zorgt er namelijk voor dat je dichterbij het feitelijk hart van je onderneming komt en je in staat bent om een duidelijk beeld te krijgen van je klanten. Een van de meest effectieve tools om inzicht te krijgen in je klanten, waar ze vandaan komen en wat hen motiveert om wel of geen aankoop te doen is Funellytics.

Funnelytics

De naam Funnelytics is een samenvoeging van de woorden funnel en analyse. Het geeft al direct de kern van het programma weer: inzage geven in de statistieken van je funnels. Deze kennis zorgt ervoor dat je het hele sales process kunt gaan finetunen waardoor je betere resultaten kunt behalen zonder te moeten gokken met de vraag wat nu wel of juist niet werkt. Net als elk software matig hulpmiddel voor de ondernemer, kent ook funnelytics voor- en nadelen.

Voordelen

1. Met behulp van de tool kun je een goed plan opstellen en vervolgens presenteren
2. De klanten kunnen de plannen snel en goed visualiseren
3. Je krijgt snel inzicht in waar jouw verkeer vandaan komt

Nadelen

Funnelytics nadelen?

Weinig, alleen dat het wat tijd kost om de funnels op te stellen (zie het als lange termijn investering).

De werkwijze van Funnelytics

De werkwijze van Funnelytics is gebaseerd op drie eenvoudige stappen die ervoor zorgen dat je inzicht krijgt in de effectiviteit van je funnels. Bouw een strategie, stel doelen voor je gewenste omzet en winst.

1. Breng de funnelstrategie in kaart

In deze eerste fase ga je bekijken wat zinvol is: helemaal opnieuw beginnen of gebruik maken van een reeds bestaand funnelsjabloon. De kans is groot dat je voor die laatste optie kiest. Je hebt dan direct een tool in handen waarvan de effectiviteit allang is bewezen en die gebruiksklaar is. Het is dus eigenlijk je nieuwe geheime wapen voor het plannen, presenteren en verkopen aan je klanten.

Funnelytics bevat een envoudig te gebruiken canvas met de bekende ‘drag-and-drop’ functionaliteit. Je kunt als je dat wil direct aan de slag met zes gratis funnelsjablonen. Met behulp van meer dan 50 pagina-, verkeers- en actiepictogrammen heb je alles in huis om te werken aan je eigen succesverhaal.

2. Stel doelen op en plan de gewenste omzet en winst

Starten met je plan is een ding, als je geen helder doel voor ogen hebt is elk plan gedoemd te mislukken. Dankzij de forecasting-functie in Funnelytics kun je feilloos je marketingdoelen concreet maken en je ROI bepalen. Dit kun je zelfs doen voor je aan de slag gaat met de funnels.

Funnelytics stelt je in staat om conversiepercentages, uitgaven en verkeersvolumes te tonen, net als het berekenen van de winst en andere belangrijke data. Je ziet dankzij dit softwarepakket direct welke acties er ondernomen moeten worden om daadwerkelijk geld te verdienen. Met deze tool in handen kun je elke klant overtuigen in heldere bewoording terwijl jouw verhaal wordt ondersteund met hulp van heldere informatie.

3. Lever resultaten, geen spreadsheets

Een spreadsheet is leuk, maar het laat geen duidelijke resultaten zien. Dankzij Funnelytics maak je verschillende data in een keer inzichtelijk zodat je direct weet hoe de klant zich in de funnel gedraagt, waar de mogelijkheden liggen om geld te verdienen, op welke manier er geld wordt verloren en zie je direct of je op de goede weg bent om de gestelde doelen te bereiken.

Funnelytics prijzen

Om je als ondernemer goed op weg te helpen is Funnelytics verkrijgbaar voor elk type ondernemer. Naast de ervaren man of vrouw zijn er ook pakketten voor de startende ondernemer zodat je altijd het pakket kunt aanschaffen wat past binnen je budget en wat toepasbaar is in jouw organisatie.

Het instappakket

Dit is een Gratis Pakket met, je raadt het al, beperkte opties. Het is een prima optie voor de beginnende ondernemer die niet direct aan een betaalde variant vast wilt zitten. Je hebt binnen dit pakket slechts 1 werkplek tot je beschikking, zes gratis funnel templates en de mogelijkheid om funnels te delen. Wil je meer inzage hebben en optimaal gebruik kunnen maken van Funnelytics, dan is het Marketer pakket mogelijk een betere optie.

Het marketer pakket

Dit pakket is toegesneden op de prijsbewuste ondernemer die wel wil profiteren van de meeste mogelijkheden maar geen grote investering wenst te doen. Wat dat laatste betreft vallen de kosten best mee. Je kunt het pakket namelijk per maand betalen (49 dollar per maand). Ben je overtuigd van de mogelijkheden, dan is een jaarabonnement ideaal, je betaald dan slechts 470 dollar, je krijgt dus twee maanden voor niks.

In vergelijking met het instappakket zijn de mogelijkheden in het Funnelytics Marketer Plan veel uitgebreider. Zo heb je toegang tot verschillende data, twee virtuele werkplekken en kun je een ongelimiteerd aantal medewerkers toegang verschaffen. De voorspellingen ten aanzien van omzet en winst zijn in dit pakket inbegrepen, net als toegang tot meer dan 50 professioneel ontworpen templates. Je kunt zelfs eigen icons uploaden zodat je het systeem volledig naar je eigen hand kunt zetten.

Pro pakket

Voor 790 dollar per jaar verschaf jij jezelf toegang tot alle mogelijke data, zelfs op individueel niveau. Hiermee heb je dus een onvoorstelbaar krachtige tool in handen waarmee je de volledige controle hebt over je funnels. Vanzelfsprekend beschik je met dit Pro Pakket over alle mogelijkheden van het marketer plan, maar is het uitgebreid met verschillende opties inclusief een voorrangsbehandeling als je support nodig hebt.


Geplaatst

in

door

Tags: