Geld verdienen met een eigen WordPress website?

geld verdienen eigen wordpress websiteGeld verdienen met eigen WordPress website maken, er zijn verschillende mogelijkheden om geld te verdienen met je eigen WordPress website. Je begint met het ontwerpen en online zetten van je website die je met WordPress ontwerpt.

Er zijn twee opties, je kunt je site door WordPress gratis laten hosten maar je kunt ook alleen gebruik maken van het softwarepakket, het Content Management System (CMS) om een website mee te ontwerpen. Die kun je dan laten hosten door een hostingbedrijf naar keuze. Webhosting kost bij andere bedrijven vaak een paar tientjes per jaar, afhankelijk van de grootte van je site. Hoe je vervolgens geld verdient met je website, daar zijn verschillende mogelijkheden voor.

Begin een webwinkel

Een redelijk eenvoudige manier is een webwinkel beginnen. Dit kan op twee manieren. Je kunt zelf daadwerkelijk een winkel beginnen en artikelen op voorraad nemen. Dit vraagt natuurlijk investering en je loopt het risico dat je bepaalde artikelen niet verkoopt en ermee blijft zitten. Je kunt er ook voor kiezen om bestellingen af te wachten en vervolgens bij een ander bedrijf in te kopen. Daarbij loop je het risico dat een artikel bij je leverancier is uitverkocht en dat je dus je koper teleur moet stellen of dat het uitleveren langer duurt dan je op je website misschien hebt toegezegd. Als je werkt met een tussenleverancier doe je er altijd verstandig aan om een leveringstermijn van enkele dagen te hanteren zodat je wat speling hebt.

Gebruik je website voor affilate marketing

Je kunt je website gebruiken voor betaalde advertenties, zogenaamde affilate marketing. Dat wil zeggen dat je advertenties of banners van bedrijven op je website plaatst. Soms moet je daarvoor betalen, soms kan het gratis. Zodra iemand op de banner klikt en dus wordt doorgestuurd naar de site van dat bedrijf krijg je een vergoeding. Bedrijven hebben hier belang bij omdat ze door veel sitebezoeken hoger in de ranking komen van Google, de belangrijkste online zoekmachine.

Affiliate Marketing deal maken

Daarnaast kun je met bedrijven een deal sluiten dat je een percentage krijgt van een aankoop wanneer iemand via jouw website op de site van het bedrijf terechtkomt en daar een bestelling doet.

Je verdient het meest als je een affilate link op je website plaatst die is gekoppeld aan de inhoud van je website.

Affiliate Marketing Tip: Top 13 Affiliate Marketing Tips voor beginners en gevorderden

Heb je bij voorbeeld een hondenuitlaatservice en je plaatst een link naar een website voor dierbenodigdheden dan is de kans groter dat er mensen via jouw site bij de webwinkel terechtkomen. Zij hebben immers vaak een hond en dus ook hondenvoer en andere spullen voor hun huisdier nodig.

Adsense via Google

Geld verdienen met Adsense is een vorm van Affilate Marketing die door Google wordt geregeld. Je kunt je website bij Google aanmelden en zij bepalen dan welke advertenties er geplaatst worden, afgestemd op de inhoud van je website en het aantal bezoekers. Je krijgt betaald per klik en ook wanneer een bezoeker die door jouw website wordt doorgestuurd een bestelling plaatst of dienst afneemt.

Hoeveel kan ik verdienen?

Hoeveel je hiermee kunt verdienen hangt af van de populariteit van je website en dus het aantal bezoekers. Voor een click krijg je een paar cent tot soms zelfs een paar euro, afhankelijk van het soort advertentie en de populariteit van jouw website. Wanneer iemand via jouw website ergens een aankoop doet ontvang je meestal een percentage van het aankoopbedrag.


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Geld verdienen met een eigen WordPress website?”

  1. Hannie Joosten avatar
    Hannie Joosten

    Hi Coen, bedankt voor het delen van dit artikel. Ik heb een vraag; hoeveel geld kun je met een WordPress website verdienen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *