Geld verdienen met Google Adsense, hoe werkt het?

google adsense advertentieprogrammaAdsense is het advertentieprogramma van Google. Wanneer je 18 jaar of ouder bent kun je je voor dit programma aanmelden op de website van Google Adsense. Door middel van Google Adsense kun je geld verdienen met het tonen van advertenties bij content die jij op het internet plaatst. Dit kan op een aantal verschillende manieren.

Je kunt advertenties laten zien bij YouTube filmpjes, op je eigen website of bij artikelen die je publiceert op bij voorbeeld Infonu, de grootste Nederlandstalige online bibliotheek van internet.

Hoe verdien je geld met Adsense op je website?

Je kunt je eenvoudig aanmelden voor Google Adsense via je bestaande Google account. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om aan pagina’s op je website HTML code toe te voegen. Hierna worden op die pagina advertenties getoond die linken naar de inhoud van je website.

Heb je bijvoorbeeld een website over dieren dan krijgen bezoekers bij voorbeeld advertenties te zien voor dierenverzekeringen of dierbenodigdheden. Als je site over reizen gaat wordt er gelinkt naar websites voor hotelreserveringen of het boeken van vliegtickets.

Je kunt zelf bepalen op welke pagina’s van je website de advertenties worden getoond en waar ze staan op de pagina. Zodra een bezoeker van jouw website op een getoonde link klikt verdien je geld. Je kunt zelf bepalen hoe de Google advertenties eruit zien, de grootte van het blok kan worden aangepast en ook het uiterlijk. Je mag maximaal 3 advertentieblokken op een pagina plaatsen.

Artikelen publiceren

Je kunt ook geld verdienen met het publiceren van door jou geschreven artikelen. De bekendste en grootste site in Nederland hiervoor is Infonu. Hier kan iedereen artikelen plaatsen over wat je maar wilt. Heb je verstand van kamerplanten, of vind je het leuk om over vogels te schrijven, dan kun je artikelen maken die je op Infonu publiceert. Bij deze artikelen kun je Google Adsense advertenties laten plaatsen.

Hoeveel geld verdien je met Adsense?

Hoeveel je verdient met een Google Adsense advertentie hangt af van de populariteit van je website. Ook het soort en de grootte van de advertentie is van belang, dit kun je zelf bepalen zoals hierboven uitgelegd. Google bepaalt aan de hand van deze factoren hoeveel je vergoed krijgt wanneer iemand op de link op jouw website of bij de link van jouw content op Infonu klikt.

Bij een gemiddelde vergoeding van €0,15 per klik en 3% van de paginabezoekers die op de link klikken dan verdien je €4,50 per 1000 paginabezoeken. De conversieratio van jouw website is dan 3 procent.

Vals spelen loont niet

Mocht je nu denken dat je snel rijk kunt worden door gewoon zelf tientallen keren op een advertentielink te klikken die op jouw website staat dan kun je bedrogen uitkomen. Google gebruikt slimme algoritmes en daarom valt het meteen op dat er wel erg vaak op een bepaalde advertentie wordt geklikt en dat de kliks afkomstig zijn van hetzelfde IP adres.

Als Google erachter komt dat je fraudeert loop je het risico dat je opgebouwde tegoed wordt bevroren en dat je levenslang gebanned wordt van het Google Adsense programma. En dan kun je dus fluiten naar je opgebouwde tegoed. Ook als je nog geen 18 jaar bent is het niet verstandig om te liegen over je leeftijd. Als dat uitkomt riskeer je ook een levenslange ban. Vraag dan gewoon aan één van je ouders om voor jou een account aan te maken. Het kost geen geld, het kan alleen geld opleveren dus er zullen niet veel ouders zijn die dat niet voor je willen doen. 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *