Geld verdienen met aandelen?

aandelen indexDe aandelenbeurzen zijn de afgelopen jaren vaak onderwerp van discussie geweest. In de jaren voor het begin van de economische crisis in 2008 werd er op de beurs goed verdiend door mensen die er thuis in waren en plezier in hadden om te beleggen. Toen de crisis ook in Europa toesloeg en de beurzen kelderden was het uit met het grote geld verdienen. Maar als je het slim speelt kun je nog steeds verdienen met de handel in aandelen.

Het levert in ieder geval in de meeste gevallen een flink hoger rendement op dan sparen, omdat de rentevergoeding op spaarrekeningen historisch laag is en het er voorlopig niet naar uitziet dat die weer gaat stijgen.

Verdiep je in de financiële wereld

Wil je geld gaan verdienen met beleggen dan is het- verstandig om niet in het wilde weg aandelen te kopen maar je eerst te verdiepen in de financiële wereld. Als je goed op de hoogte bent van wat er speelt kun je daar je aan- en verkopen op afstemmen. Als je beleggen goed en serieus wilt doen dan gaat er best veel tijd in zitten. Als je die moeite neemt en op grond van de actuele stand van zaken beslissingen neemt kun je soms een leuke slag slaan en winst maken.

Maar je moet er bij beleggen rekening mee houden dat het ook ineens mis kan gaan. Gaat er in China iets verkeerd dan kan dat gevolgen hebben voor de aandelenkoersen in Europa en dus ook in Nederland. Wil je meer leren en weten over geld verdienen met aandelen? Dan is het een goede optie om het IEX forum een keer te bezoeken. Dit is het grootste forum over van beleggers voor beleggers.

Beleggen is ook geduld hebben

Beleggen is voor mensen met een lange adem. Denk niet dat je als je vandaag even 1000 euro belegt dat je dan binnen een paar maanden van de winst op vakantie kunt. Het is dus zaak om te beleggen met geld dat je de eerste paar jaar niet nodig hebt. Want als je verder geen financiële reserves hebt en de wasmachine gaat stuk dan is het heel zuur als je aandelen moet verkopen om een nieuwe te kunnen betalen, terwijl de koersen op dat moment juist erg laag staan. Raak ook niet in paniek als de beurs ineens naar beneden gaat. Het kan lang duren maar ooit komt er een moment dat de koersen weer stijgen.

Een bekende uitspraak in beleggersland is “Als je geschoren wordt moet je stil zitten”.

Laat je geld beheren

Een andere optie is om je geld door een expert te laten beleggen. Dit kan bijvoorbeeld door Alex of Binck. Maar hier zijn kosten aan verbonden en die moet je dus ook met je aandelen verdienen wil je nog winst maken. En ook hier geldt dat je je geld voor langere tijd uit handen moet geven. Als je tussentijds wilt uitstappen levert dat vaak flinke verliezen op.

Dus op wat voor manier je ook in de aandelen stapt, doe dit alleen met geld dat je voor minstens vijf jaar niet denkt nodig te hebben. Je kunt natuurlijk wel met jezelf afspreken dat je de winst mag besteden aan de vakantie of iets anders leuks. Dit is een goede stimulans om te proberen een zo hoog mogelijk rendement te behalen.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *