geldverdienenaffilitemarketing

Geld verdienen met Affiliate Marketing | Deel 2

Geld verdienen met Affiliate Marketing Het bestaat al jaren en is zonder twijfel een van de meest interessante manieren om online geld te verdienen: affiliate marketing. Terwijl vroeger veel bedrijven aansluiting zochten bij een van de grotere affiliate netwerken zoals Daisycon, is dat niet meer het geval. Veel bedrijven zijn selectief geworden en stellen affiliate marketeers nu in staat om via een beperkt aantal netwerken hun producten te verkopen. Dat betekent veelal dat de exclusiviteit is toegenomen en de winstmarges groter zijn. Ben je goed in marketing, dan ligt hier een goede kans om via affiliate marketing geld te verdienen.

Daisycon is in Nederland een van de bekendste affiliate netwerken. Het aanmelden is heel eenvoudig en na een succesvolle aanmelding kun je direct als affiliate aan de slag. Opvallend genoeg ben je bij Daisycon redelijk beperkt in je mogelijkheden omdat het netwerk zich vooral richt op eigenaren van website. Daisycon stelt een aantal handige tools ter beschikking die je direct op je website kunt plaatsen en zo de bezoekers kunt doorsturen naar de uiteindelijke bestelpagina. Aan de andere kant is het grote voordeel wel dat het aantal producten wat je via het netwerk kunt promoten bijzonder divers is.

Clickbank Als je het over affiliate netwerken hebt, dan is Clickbank een van de grootste en meest eenvoudige platformen. Na de aanmelding kun je direct aan de slagmet de meeste producten. Het grote voordeel van Clickbank is de ruime ondersteuning waardoor je altijd advies kunt krijgen van andere affiliates en je kunt profiteren van de knowhow van anderen. Daarnaast is er sprake van een zeer ruim assortiment met hoge vergoedingen waardoor je relatief snel een leuk inkomen kunt realiseren.

Awin is binnen Europa een van de bekendste affiliate netwerken. Ooit heette het Affiliate Window, maar na de overname van Zanox is het verder gegaan onder de naam Awin. De doelstelling van Awin is heel simpel: de grootste worden binnen Europa. Awin ziet er in de eerste instantie erg complex uit, maar als je jezelf de tijd geeft om het te leren kennen werkt alles vrij eenvoudig. Het netwerk heeft wel een aantal nadelen: Het kan lang duren voordat de website die je aan wilt melden wordt goedgekeurd Uitbetalingen kunnen soms lang in beslag nemen Het voordeel van Awin is wel dat men internationaal opereert waardoor je als Nederlandse affiliate marketeer ook internationaal actief kan zijn en je speelveld dus behoorlijk groot is.


Lees ook affiliate marketing voor beginners deel 1.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *