Geld Verdienen met Affiliate Marketing

affiliate marketing uitlegHoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing. Wat is Affiliate Marketing en hoe werkt het? Affiliate Marketing in één zin: ontvang een vergoeding voor het promoten van producten, lidmaatschappen, e-mailadressen, abonnementen

Wat is Affiliate Marketing?

De grootste kennis website in de wereld schrijft het volgende; Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij een adverteerder zijn partner (affiliate marketeer) beloont voor de gegenereerde verkopen of leads in de vorm van lidmaatschappen, producten en abonnementen die de affiliatie heeft gegenereerd via zijn unieke affiliate link.

Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige websites met advertenties zitten? Of wat te denken van interessante nieuws artikelen waar tussendoor advertenties of affiliate links staan die precies passen bij het onderwerp dat je aan het lezen bent?

Alle advertenties rondom artikelen en interessante informatie zijn bewust op die betreffende plek geplaatst zodat jij er op kan klikken. Deze manier van geld verdienen is een vorm van Affiliate marketing. De artikelen die jij leest of de website die jij bezoekt heeft dus niet direct iets met het product te maken waarvoor wordt geadverteerd maar biedt ruimte aan de adverteerder om het product te promoten.

De eigenaar van de website ontvangt een vergoeding als er een verkoop via die site plaats vindt. Lijkt je dit te moeilijk dan is een geld verdienen met Google Adsense wellicht een betere oplossing voor jou. Met Adsense hoef je alleen maar een stukje code te kopiëren en plakken.

Maar uit eigen jarenlange ervaring, kun je beter geld verdienen met affiliate marketing dan met Google Adsense.

Hoe werkt het achter de schermen?
De affiliate marketeer, vaak een particulier of internet ondernemer met een website. Moet zich eerst aanmelden bij een Affiliate Netwerk, een partner die bemiddeld tussen de affiliate (promoter) en adverteerder (product eigenaar).

Als je je hebt aangemeld als affiliate bij één van de affiliate netwerken DaisyCon, Bitvavo promotie programma, PayPro, Zanox Awin of ander netwerk moet je vaak eerst jouw website verifiëren met het betreffende affiliate netwerk. Dat is simpel een HTML-code plakken in jouw WordPress website, echt niet moeilijk en anders even vragen via het contactformulier.

Affiliate tip, zorg ervoor dat je website aan alle regels (wet en regelgeving voor affiliate marketing) voldoet.

Hoe producten promoten?

Affiliate marketing is de Engelstalige term voor het promoten van producten van anderen waarbij jij een vergoeding krijgt als er een transactie heeft plaats gevonden via jou. In plaats dat de fabrikant van een product zelf moeite doet om zijn producten aan te bieden kan die zijn producten ook aan bieden via de netwerken van anderen oftewel, affiliates. Als jij bijvoorbeeld een website of Facebook pagina hebt waarop jij veel schrijft over reizen naar naar Amerika en je hebt daar duizenden trouwe bezoekers, dan kan je bijvoorbeeld advertenties van een reisorganisatie die gespecialiseerd is in Amerika reizen op jouw website of Facebook page plaatsen. Als iemand op de advertentie klikt en een reis boekt dan krijg jij een provisie.

Geld verdienen bij een Affiliate netwerk

Het voorbeeld van de Amerika reizen geldt voor alles. Denk aan dvd’s, luxe artikelen, parfums, merkkleding, etc. Het enige dat jij nodig hebt is een platform waarmee jij veel mensen bereikt. Als je bijvoorbeeld veel blogt of vlogt over bepaalde onderwerpen en je hebt een grote schare aan trouwe lezers of kijkers, dan kan dat loyale publiek jouw geld opleveren. Je meldt je aan bij een goed affiliate netwerk zoals Zanox, ClickBank, Daisycon, Tradetracker of PayPro en kiest het product of merk waarvoor jij reclame wilt maken.

Jij maakt zelf uit waar de advertenties komen. Door mee te doen aan affiliate marketing wordt jij betaalt door de fabrikant van het betreffende merk als er een koop heeft plaatsgevonden.

Wil je goed beginnen met Affiliate marketing? Gebruik dan de top 13 affiliate marketing tips voor beginners en gevorderden, door deze nuttige tricks toe te passen zul je zeker meer geld verdienen of krijg je in ieder geval inspiratie waar je verder mee kunt.

Affiliate netwerk fungeert als tussenpersoon

Naast directe verkoop kan je ook geld verdienen als er bijvoorbeeld wordt meegedaan aan een prijsvraag. Het betreffende bedrijf heeft dan waardevolle contactgegevens ontvangen en betaalt jou daarvoor omdat jij je platform beschikbaar hebt gesteld om dit te realiseren. Een affiliate netwerk is als het ware een intermediair. Het verbindt jou en de adverteerders met elkaar. Het affiliate netwerk verzorgt de techniek, houdt het aantal transacties bij en verzorgt de communicatie met betrekking tot de marketing. De adverteerde bepaalt wat jij krijgt per gemaakte transactie via jou. Dit heet Pay Per Lead (PPL) en Pay per sale (PPS) ook wel Pay Per Action (PPA) genoemd. Betalingen geschieden dus alleen als er of een transactie heeft plaats gevonden of dat er een lead is gegenereerd

Lees ook geld verdienen met affiliate marketing deel 2


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *