Geld verdienen met Apps

app makenGeld verdienen met een App maken? Sinds de opkomst van de smartphone en de tablet zijn apps, applicaties voor tablets en smartphones, mateloos populair. Veel mensen hebben tegenwoordig een smartphone en in veel huishoudens heeft de tablet inmiddels ook zijn intrede gedaan. De apps die op deze apparaten worden gebruikt worden ontwikkeld door specialisten die verstand hebben van de software die daarvoor moet worden gebruikt.

Je kunt geld verdienen met een app als je die aanbiedt aan Apple of Android en wanneer je app bij veel mensen in de smaak valt.

Apps die iedereen heeft

Degene die ooit Whatsapp ontwikkelde is daar flink rijk mee geworden want vrijwel iedereen met een smartphone heeft deze app op zijn toestel. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld buienradar, Instagram en Facebook.

Toch zijn deze apps gratis te downloaden en te gebruiken. Dit komt omdat de aanbieders van deze apps hun inkomsten uit andere bronnen halen. Sommige apps zoals spelletjes, kun je voor een klein bedrag, bijvoorbeeld €0,99 downloaden en gebruiken.

Hoe maak ik een app?

Een app maak je met behulp van een programmeertaal voor iOS (voor Apple) of Android (voor andere merken). Apple gebruikt de programmeertaal Objective C of Swift en Android werkt met Java.

Je begint met het uitwerken van een idee. Zet op papier wat je met de app wilt en wat hij dus moet kunnen. Stel je wilt een app maken waarin mensen recepten kunnen vinden. Dan moet je bedenken welke knoppen er in de app moeten zitten en er moet natuurlijk een zoekmachine in zodat gebruikers op trefwoord kunnen zoeken. Zodra je weet wat je wilt kun je gaan programmeren.

Hiervoor is wel degelijke kennis nodig, het is niet iets wat je zomaar even doet en wat je snel in de vingers hebt. Er zijn online cursussen beschikbaar voor het werken met de applicatie-ontwerpsoftware. Als je app klaar is, je hebt hem getest en je bent tevreden kun je hem aanbieden aan Apple of Android.

Waar moet je op letten?

Als je een app wilt gaan ontwikkelen is het verstandig om na te gaan of jouw idee al bestaat. Als je op het lumineuze idee komt om een app te gaan ontwikkelen waarmee mensen online berichten kunnen uitwisselen dan is de kans groot dat je ruzie krijgt wegens plagiaat met WhatsApp, Telegram of Messenger.

Ook is het de vraag of er belangstelling zal zijn voor jouw app omdat de eerder genoemde apps al door miljoenen mensen worden gebruikt. Het is dus beter iets te bedenke en te maken dat er nog niet is, al wordt dat steeds moeilijker omdat er steeds meer apps op de markt komen. Je kunt checken of jouw idee voor een app al bestaat door te zoeken op de voor jouw app geldende zoekwoorden, zoals bij voorbeeld “kookboek vegetarisch” of “fietsroutes in de Betuwe”

Hoeveel geld verdien ik met een app?

Heb je een populaire app geschreven dan kan het zijn dat Android of Apple dit opmerkt door hoge downloadcijfers. Dan kan het zijn dat jouw app in de spotlights wordt gezet en dat kan geld opleveren. Ook kun je natuurlijk meteen bij het online zetten van je app aangeven dat mensen moeten betalen als ze hem willen downloaden.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *