Geld verdienen met artikelen schrijven

geld verdienen met artikelen schrijvenDe laatste jaren worden blogs steeds populairder. Niet alleen van wereldberoemde bloggers zoals Perez Hilton, maar ook mensen die over specifieke onderwerpen bloggen kunnen zich soms verheugen in een rijke schare fans. Je kunt dus een carrière als blogger overwegen, al moet je er el rekening mee houden dat niet alle bloggers zo populair worden dat ze voor hun schrijfsels worden betaald. En bovendien komt die populariteit niet zomaar, daar zul je dan wel je best voor moeten doen. Een andere mogelijkheid is artikelen schrijven voor informatieve websites zoals Infonu of Todio.

Schrijven voor Infonu

De populairste website waar je artikelen over uiteenlopende onderwerpen kunt plaatsen is Infonu. Op deze website worden artikelen gepubliceerd die door verschillende mensen zijn geschreven met kennis van zaken over uiteenlopende onderwerpen. Je vindt op Infonu artikelen over hypotheken, belastingrecht, reisverslagen of het houden van dieren. Iedereen kan schrijven voor Infonu en artikelen aan deze online bibliotheek toevoegen. Google plaatst vervolgens een link met een advertentie bij je artikel. Je verdient geld zodra een lezer van jouw artikel op deze link klikt.

Voordat je je artikelen kunt plaatsen op Infonu moet je een account aanmaken. Om op Infonu te kunnen adverteren moet je je aanmelden bij Google Adsense en bij de artikelen die je schrijft en publiceert je eigen unieke code toevoegen. Zo weet Google dat wanneer er op een link wordt geklikt de vergoeding aan jouw account moet worden toegevoegd. Het spreekt vanzelf dat je meer verdient wanneer je veel gelezen artikelen schrijft zodat de kans groter is dat iemand op de link bij het artikel klikt.

Welke advertenties bij jouw artikel worden getoond hangt af van het surf- en zoekgedrag van de bezoeker, de advertenties zijn daarop afgestemd.

Bloggen

Ook met het schrijven van blogs kun je geld verdienen. Ben je bij voorbeeld helemaal weg van mode dan kun je artikelen schrijven op je blog over je favoriete ontwerpers. Als die artikelen door veel mensen worden gelezen en het valt de ontwerpers op, dan kan het zijn dat je benaderd wordt om echt specifiek voor hen te gaan schrijven en dan staat daar natuurlijk een vergoeding tegenover. Met een link naar de website van de ontwerper op je website verdien je dan nog eens extra. Maar deze mogelijkheid om betaald te schrijven is voor slechts een kleine groep weggelegd. Je kunt natuurlijk als je een eigen website hebt waar je je blogs post, hier ook advertenties op laten zien, het zogenaamde affilate marketing systeem. Dan krijg je betaald voor bezoekers van jouw website die op de links naar de adverteerders klikken.

Wat levert artikelen schrijven op?

Wat het schrijven van artikelen oplevert hangt van een aantal factoren af. Schrijven voor Infonu levert per artikel per maand gemiddeld tussen de 50 cent en 1 euro op. Dat klinkt misschien als weinig, maar als je veel artikelen schrijft en publiceert dan vermenigvuldigt de opbrengst zich natuurlijk wel. Plagiaat is uit den boze, als je een artikel schrijft en het blijkt dat je hele stukken of zelfs een heel artikel domweg hebt gekopieerd dan wordt het geweigerd. Er zijn websites waar heel eenvoudig is te checken of je plagiaat hebt gepleegd dus de kans dat je door de mand valt is redelijk groot. Maar als je elke week een paar artikelen schrijft, die bij voorbeeld op Infonu “eeuwig” online blijven staan, dan kan het uiteindelijk best een aardige bijverdienste opleveren.


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *