geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen en een affiliate site

geld verdienen met bloggen

Heb jij een eigen blog site, of heb je altijd al geld willen verdienen met het schrijven van teksten, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan kan het slim zijn om eens te kijken naar de mogelijkheden van affiliate marketing. Een affiliate website beginnen is namelijk dé manier om geld te verdienen met producten die je niet zelf verkoopt. Het is eigenlijk reclame maken voor andere bedrijven. Hoe je geld kunt verdienen met een affiliate- of vergelijkingssite lees je hier.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing houdt in dat je als zogenaamde publisher je bezoekers doorverwijst naar partnersites. Dit kunnen algemene sites van bedrijven zijn, maar je wordt ook vaak doorgestuurd naar webshops of productpagina’s. Als de bezoekers die van jouw site af komen dan een product of dienst aanschaffen, dan weet de eigenaar van de site waar de bezoekers vandaan komen. Omdat jij een belangrijke rol hebt gespeeld in het verkrijgen van de klanten, word je als het ware beloond voor je link (commissiegeld). Een affiliate website beginnen kan dus een lucratieve verdienste zijn.

Affiliate sites zijn er in diverse vormen. De meest voorkomende zijn vergelijkingssites, review websites, affiliate webshop en kortingscode sites. Maar je ziet dus ook vaak dat een blog meedoet aan een affiliate programma via een affiliate netwerk van bijvoorbeeld Zanox of Daisycon. Op een affiliate blog schrijf je eigenlijk gewoon nieuwsartikelen (zoals je misschien al eerder deed), maar je zorgt er voor dat je hier een aantal links in plaatst. Je schrijft bijvoorbeeld een bericht over een vakantie en vermeld daarbij welk fototoestel je hebt gebruikt, of je raadt bepaalde kleding aan omdat je verwacht dat dit de mode gaat worden. Blogs kunnen ook worden opgericht met als enige doel om bezoekers door te verwijzen naar de affiliate partner.

Verdien aan je populaire blog

Als je al een succesvol blog hebt, dan wordt het tijd om hier aan te gaan verdienen. Er zijn diverse populaire blog-schrijvers op het internet, maar niet elke verdient geld met zijn of haar affiliate website. Als veel mensen jouw verhalen lezen, dan kun je hier van profiteren. Zeg dat je een blog over trouwen hebt en per maand 5000 bezoekers trekt (dit is een hoge schatting, maar er zijn echt zulke populaire blogs). Op jouw site verwijs je mensen door naar een online bedrijf voor trouwjurken. Laten we zeggen dat 20 bruiden per maand de jurk aanschaffen die jij aanraadt. We weten dat jurken al gauw zo’n 1.000 euro kosten. Als je 5 procent per affiliate product ontvangt, dan verdien je dus in één maand 20 * 50 = 1.000 euro. Heb je veel bezoekers, dan kun je hier dus een aardig zakcentje mee opbouwen.

Blogs beginnen om te verwijzen

Heb je nog geen eigen site, maar wil je graag beginnen met geld verdienen via affiliate marketing? Dan kan het lonen om contact op te nemen met Nicetoclick dat gespecialiseerd is in het bouwen van affiliate websites en vergelijkingssites. Je kunt dan informeren wat de wensen zijn voor affiliate partners en een nieuw blog beginnen of laten bouwen. Veel blogs hebben als enige doel om bezoekers door te verwijzen naar een andere site. Je hebt dan bijvoorbeeld een site waarop je allerlei artikelen zet over inbraakbeveiliging. In elk artikel zet je dan de conclusie dat je bij een bepaald preventie bedrijf het beste terecht kunt. Je schrijft dan eigenlijk in opdracht van je affiliate partner. Je bepaalt natuurlijk wel zelf de content, maar het is wel de bedoeling dat je de affiliate partner in een positief daglicht zet.

Plaats advertenties

De meest gebruikte manier om op een blog aan affiliate marketing te doen is het plaatsen van links. Toch is het haast even populair om advertenties te plaatsen. Het is hierbij wel belangrijk dat je je affiliate blog niet helemaal vol plaatst met banners en andere advertenties. Zo is het voor de bezoeker te duidelijk dat je in feite in opdracht van je affiliate partner schrijft. Het is beter om alleen aan de zijkant of onderaan een artikel een advertentie te plaatsen die groot genoeg is, maar niet té groot. Ook kan het helpen om de advertentie niet teveel als reclame aan te kleden, maar dit is ook weer afhankelijk van je doelgroep. Bij sommige bezoekers en sommige producten is het beter om de boodschap praktisch en zakelijk te houden, bij andere is het verstandig om helemaal uit te pakken.

Door je content steeds te updaten blijf je bezoekers trekken. Bedenk maar: hoe meer bezoekers per maand je trekt, des te meer mensen er worden doorverwezen en hoe meer je kunt verdienen. Hou je blog gericht op actuele en populaire producten en je hebt de grootste kans op succes.

Vragen of advies?

Nicetoclick is een web development bureau gespecialiseerd in het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke en professionele WordPress maatwerk websites en affiliate- en vergelijkingssites. Wij staan open voor al je ideeën en bespreken dan ook graag de mogelijkheden.


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Geld verdienen met bloggen en een affiliate site”

  1. Hanno Flerings avatar
    Hanno Flerings

    Ik plaats elke week minimaal 3 artikelen gerelateerd aan geld verdienen op internet, er komen hierdoor steeds meer gratis bezoekers naar mijn website.

    Wel gaat het langzamer dan ik had gedacht, maar de aanhouder wind 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *