Geld verdienen met dieren

geld verdienen dierenEr zijn verschillende manieren om geld te verdienen met dieren. De meest voor de hand liggende is uitlaatservice voor honden of verzorgingsservice voor katten. En je zou kunnen overwegen om rasdieren te aan fokken, ook daar kun je geld mee verdienen al vallen die inkomsten in de praktijk meestal flink tegen. En dan kun je natuurlijk nog geld verdienen met het fokken van dieren die voor de slacht of voor hun vacht worden aangeboden, maar deze manier kan bij maar weinig mensen op sympathie rekenen en dit wordt door particulieren vrijwel niet gedaan.

Inhoud van dit artikel:

Geld verdienen met een honden uitlaatservice

Tegenwoordig werken veel mensen overdag. De tijd dat moeder overdag thuis was om het huishouden te doen ligt ver achter ons. Maar toch willen veel mensen een hond, het is één van de populairste huisdieren. Een hond moet echter wel minstens drie keer per dag worden uitgelaten.

Veel hondenbezitters die overdag moeten werken maken gebruik van een honden uitlaatservice. De hond wordt dan halverwege de dag thuis opgehaald en gaat, vaak samen met andere honden, naar een uitlaatplaats waar hij even lekker mag rennen. Maar het kan ook dat de hondenuitlater de hond aanlijnt en een rondje door de buurt loopt.

Geld verdienen met kattenverzorging aan huis

Hondenbezitters die met vakantie gaan brengen hun hond vaak in een pension. Deze pensions zijn er ook voor katten, maar veel katten blijven liever thuis tijdens de vakantie van hun baasjes. Je kunt dan ook een centje bijverdienen met het verzorgen van katten tijdens de afwezigheid van hun personeel. Je gaat dan naar het adres waar de katten wonen, waar je de dieren verzorgt met voer, vers drinkwater en een schone kattenbak.

Ook wordt vaak afgesproken dat je kleine bijkomende klusjes doet zoals een keer stofzuigen, de post uit de bus halen en polanten water geven. Je kunt daarover vooraf afspraken maken met de kattenbezitter. DE bedragen die hiervoor gerekend worden variëren van 5 tot 7 euro per kat per dag, mede afhankelijk van de “bijkomende dienstverlening”.

Verdien geld met het fokken van raskatten en –honden

Wanneer je de prijzen ziet die voor raskatten en –honden worden betaald lijkt dat misschien een lucratieve manier om bij te verdienen. Maar dat valt tegen. De meeste hobbyfokkers moeten er geld op toeleggen. Je wordt als hobbyfokker gezien wanneer je per jaar niet meer dan 20 puppy’s of kittens fokt of dieren ‘verhandelt’. Een nestje van 4 kittens kost al snel tegen de 2000 euro voordat ze met 13 weken de deur uitgaan.

Kosten

Je moet dan denken aan kosten voor het vaccineren, ontwormen, chippen, voer, kattenbak en dierenartskosten als de moederpoes of een kitten ziek wordt. Als je je dan bedenkt dat een kitten gemiddeld 500 euro kost dan zie je dat je aan een nestje nauwelijks wat verdient.

Daarnaast moet je om te kunnen fokken natuurlijk ook ouderdieren hebben of gebruik maken van een “buitendekking” om je hond of kat door een reu of kater van een andere fokker te laten dekken. Hiervoor betaal je een vergoeding die flink kan oplopen. De aanschaf en verzorging van de dieren waarmee je wilt fokken kost ook geld, al zien veel fokkers hun fokdieren gelukkig als gezelschapsdieren en niet alleen als producent van puppy’s of kittens. Maar fokkers hebben wel vaak meer dieren dan de gemiddelde liefhebber. En dan is een bezoek aan de dierenarts voor de jaarlijkse vaccinaties een flinke investering.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

3 reacties op “Geld verdienen met dieren”

 1. Jacqueline avatar
  Jacqueline

  Als kattenoppas aan huis betreur ik het dat hier enorm lage verdiensten worden genoemd! Deze verdiensten zijn niet realistisch. Meestal is de bodemprijs vanaf € 10 oplopend tot € 17 voor 1x per dag bezoeken tot en met 2 katten. het is een functie met enorm veel verantwoordelijkheid, ook i.v.m sleutels en vooral zwaar in de zomer indien je van alle adressen ook de zorg van de tuinen en potplanten op je neemt, naast de zorg van kliko, post en stofzuigen. De zorg voor de kat hoort uiteraard op de eerste plek te staan.

  1. Ron avatar
   Ron

   Uuuhhh katten verzorgen oké, maar de rest is meerwerk! Meer geld dus

   1. Coen Olde Bijvank avatar
    Coen Olde Bijvank

    Absoluut Ron, maar als je nou helemaal gek van katten bent en je vind het fantastisch.. dan is dit een mooi verdienmodel.

    Ik verdienen liever geld met handelen in cryptocurrencies via Bitvavo exchange.

    Of geld verdienen met affiliate marketing.

    En jij?

    Groeten, Coen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *