Geld verdienen met Dropshipping

geld verdienen met dropshippingDropshipping is een methode die door veel kleinere webwinkels wordt toegepast of door mensen die spullen verhandelen via Marktplaats of E-Bay. Het grote voordeel is dat je geen voorraden van artikelen hoeft bij te houden. Je hoeft dus geen opslagruimte te hebben en je hoeft ook vooraf niet te investeren in het inkopen van goederen.

Update 30-11-2020
Lees nu geld verdienen met dropshipping in 2021.

Verlies lijd je vrijwel nooit, want je weet immers van tevoren je inkoopprijs. Je biedt je artikelen aan op een website of via een verkoopsite en pas op het moment dat iemand een bestelling doet koop je het zelf in. Je weet van tevoren welke prijs je moet betalen voor je inkoop en je kunt dus vooraf bepalen hoeveel winst je moet maken. De dropshipper verzendt het artikel vervolgens naar de koper. De winst is voor jou. Als je ervoor kiest om via een verkoopsite je producten aan te bieden hoef je zelf niet eens een webshop online te hebben.

De risico’s van Dropshipping

Er zitten wel een paar risico’s aan Dropshipping. Als je je spullen via een website verkoopt gelden de regels van kopen op afstand en loop je dus het risico dat de klant niet tevreden is over wat hij gekocht heeft en het artikel retour stuurt. Dan moet je maar zien dat je het alsnog aan een andere gegadigde verkoopt. Met een beetje pech is de verpakking beschadigd en is het dus duidelijk dat de tweede koper geen nieuw artikel krijgt. Dan zul je wat van de prijs af moeten doen om dit te compenseren.

Het risico op retour sturen wordt kleiner als je artikelen aanbiedt die mensen meestal niet terugsturen zoals levensmiddelen of schoonheidsproducten. Bij elektrische apparaten loop je de meeste risico’s omdat die defect kunnen raken en dan wil een klant beroep doen op de garantie. Daarvoor zal hij dan bij jou aankloppen want jij bent immers de verkoper. De klant weet niet eens dat zijn pakket door een ander is geleverd en dat jij slechts een tussenpersoon bent.

Hoe vind je betrouwbare dropshippers?

Wil je als dropshiphandelaar aan de slag dan is het zaak om betrouwbare leveranciers te vinden. Je kunt proberen ze online te vinden door er simpelweg op te googelen. Maar er zijn betere methodes om aan een betrouwbare leverancier te komen, namelijk door dropshiplijsten te kopen. Dit vergt een investering, maar die verdient zich vaak terug omdat je betrouwbare leveranciers hebt die hun afspraken nakomen en dat levert weer tevreden klanten op die jou wellicht bij hun familie en vrienden aanbevelen.

Hoeveel geld verdien ik met dropshipping?

Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van wat je verkoopt en hoeveel je winstmarge is. Als je veel winst wilt maken en dus relatief duur bent voor afnemers zullen ze misschien liever elders kopen. Neem je genoegen met een lagere winstmarge zul je vrijwel zeker meer verkopen en naar verhouding net zo veel of zelfs meer verdienen. En het hangt natuurlijk af van de producten die je verkoopt. Op het ene product kun je makkelijker winst maken dan op het andere.

Het is verstandig alleen artikelen te verkopen die je kent. Want de kans bestaat immers dat een klant vragen gaat stellen over het product en het komt erg onprofessioneel over als je dan geen antwoord kunt geven.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *