Geld Verdienen met Enquêtes invullen

geld-verdienen-enquetesVerdien geld met het invullen van enquêtes. Zowel bedrijven als de overheid hebben er belang bij te weten wat de mening van ons Nederlanders is. Bedrijven willen weten hoe vaak hun winkel wordt bezocht, wie hun krant leest, wat wij van hun nieuwe drankje vinden dat onlangs op de markt is gebracht.

De overheid wil graag weten of bepaalde informatie voldoet aan de behoefte van burgers. Aanbieders van openbaar vervoer op de weg en op het spoor willen weten of hun klanten tevreden zijn. En daarvoor wordt heel vaak het middel van de online enquête ingezet.

Je kunt deelnemen aan panels waar je onbetaald je mening kunt geven zoals bij voorbeeld van de consumentenprogramma’s Radar en Kassa of van Nederlands bekendste opiniepeiler Maurice de Hond.

Maar er zijn ook organisaties waar je betaald wordt voor het invullen van online vragenlijsten. Dit kan in cash geld zijn maar meestal krijg je de beloning voor je deelname in de vorm van cadeaus of cadeaubonnen. VVV bonnen zijn tegenwoordig op veel plaatsen in te leveren dus een zeer gewilde vergoeding.

De bekendste betaalde enquêtebedrijven

De bekendste bedrijven waarmee je geld kunt verdienen met online enquêtes invullen zijn I-Say (voorheen Ipsos), Opinieland, PanelWizard en Toluna. De minimumleeftijd voor aanmelding varieert van 12 tot 18 jaar.

Bij Toluna spaar je niet voor geld maar kun je punten sparen waarmee je cadeaus kunt verdienen zoals verzorgingsproducten en boeken.

Ook bij Opinieland spaar je niet voor geld maar voor cadeaus. De keuze voor cadeaus is niet groot, maar je kunt onder andere ook sparen voor populaire cadeaubonnen zoals van bol.com. En die zijn dan wel weer breed te besteden.

Bij I-Say kun je sparen voor VVV cadeaubonnen. Het enige Nederlandse enquêtebureau dat in geld uitbetaalt is PanelWizard. Je verdient hier een vaste vergoeding van € 0,10 per vraag. Bovendien krijg je een aanmeldbonus van €1,00.

Niet alle bureaus zijn betrouwbaar

Het loont de moeite om voordat je je aanmeldt bij een online enquêtebureau om te zoeken naar reviews. Lees wat andere deelnemers vinden van betaalde enquêtedienst en of de uitbetaling van vergoedingen of het sturen van verdiende cadeaubonnen wordt nagekomen en of dit ook een beetje vlot gebeurt. Er zijn namelijk bureaus die wel graag jouw mening willen weten, omdat ze goed betaald worden door hun opdrachtgevers, maar die een stuk minder snel handelen als het aankomt op het uitbetalen of opsturen van de vergoedingen van hun deelnemers.

Hoeveel geld kan ik verdienen met enquêtes invullen?

Denk niet dat je snel rijk wordt met het invullen van online enquêtes. Je bent namelijk afhankelijk van het aanbod, je krijgt niet de mogelijkheid om onbeperkt vragenlijsten in te vullen. Bovendien is de vergoeding maar enkele euro’s. Daarnaast moet je er dus genoegen mee nemen dat je meestal geen klinkende munt verdient maar uitsluitend cadeaus of cadeaubonnen.

Maar VVV bonnen zijn tegenwoordig bij zeer veel winkels in te leveren, ook online, en daarom wel geliefd om te krijgen. En als je alle enquêtes waar je voor wordt uitgenodigd ook daadwerkelijk invult kun je soms een paar honderd euro per jaar verdienen.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

3 reacties op “Geld Verdienen met Enquêtes invullen”

 1. Naomi avatar
  Naomi

  Enquêtes invullen is betrouwbaar en is zéér lucratieve business.

  1. Coen Olde Bijvank avatar
   Coen Olde Bijvank

   Ik vind persoonlijk dat enquête (lees: enquêtes invullen) werk voor tieners en studenten is. Ik ken geen één internet ondernemer die full-time zijn geld verdiend met het invullen van enquêtes.

   Wellicht hebben anderen mensen er wat die net starten met geld verdienen op internet.

 2. Emiel van Laan avatar
  Emiel van Laan

  Dit heb ik ook tijden lang gedaan, erg leuk zakcentje aan verdient. Nu houdt ik mij meer bezig met geld verdienen met Facebook, zéér lucratief 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *