Geld verdienen met Facebook Advertenties

Passief Geld Verdienen met Facebook AdsNaast Google Adsense Advertenties kun je straks ook passief geld verdienen met Facebook Advertenties. Dit is iets waar allang over werd gepraat maar niemand wist wanneer.. tot de dag van vandaag. Persoonlijk vind ik dit echt fantastisch nieuws! Wat vind jij?

De aankondiging kon je al lezen in de algemene voorwaarden van Facebook:

Geld verdienen met Google Adsense of Facebook Advertenties?

Naar mijn idee wordt Facebook Ads echt een zware concurrent voor Google Adsense. Wie wil nou niet Facebook Advertenties op zijn of haar website plaatsen in plaats van Google-Adsense? De relevantie van de ad is naar mijn idee hoger.

Hoogtstwaarschijnlijk liggen de toekomstige advertenties van Facebook vele malen dichterbij (persoonlijker) de gebruiker dan de advertenties van Google Adsense. Dit omdat Facebook een hele andere manier van targeten heeft dan Google. Dit geeft dus absoluut een toegevoegde waarde aan de online advertentiemarkt.

CTR Facebook Advertenties vele malen hoger?

CTR betekent Click Through RateAls eerste voor de mensen die niet weten wat CTR betekent. De afkorting van CTR is Click Through Rate en dat betekent het percentage van het aantal malen dat er op een banner is geklikt. Dit is een zéér belangrijke KPI (Key Performance Indicator) voor het meten van jouw succes en van de toekomstige Facebook marketing acties.

Waarom ik denk dat de CTR bij Facebook Advertenties vele male hoger zullen zijn? Zoals ik zelf hierboven al aan had gegeven, worden de advertenties waarschijnlijk nog beter getarget.

Facebook meet anders en weet weer meer op andere vlakken dan Google.. door bijvoorbeeld de likes, berichten die gedeeld worden etc.. ook gezien het feit dat Google+ nog niet echt een succes is.. of dat ooit zal komen is de vraag..

Dit is in ieder geval mijn visie op de toekomstige Facebook Advertenties. Ik vind het helemaal te gek! Ben benieuwd wat jij van deze ontwikkelingen vind ?


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

7 reacties op “Geld verdienen met Facebook Advertenties”

 1. Sybje avatar
  Sybje

  Hoi Coen, is er al meer bekend over de datum dat het mogelijk is om advertenties te plaatsen?

  Groeten

  1. Coen Olde Bijvank avatar
   Coen Olde Bijvank

   Hoi Sybje, helaas heeft Facebook dit tot op heden nog niet bekend gemaakt.

 2. robert avatar
  robert

  Coen, natuurlijk de vraag is ‘hoe gaat dat dan in zijn werk” zijn dat de advertenties aan de rechterkant van Facebook, of zit ik nu helemaal fout?

  gr robert

  1. Coen avatar
   Coen

   Hoi Robert, nee dat zijn niet de advertenties aan de rechterkant. Dit zijn echt externe advertenties, dus buiten Facebook om.

   Net zoals Google Adsense, maar dan kun je geld verdienen met Facebook Advertenties op je website. Wanneer dit nu definitief wordt en wanneer.. weet ik ook helaas nog niet.

 3. Coen avatar
  Coen

  @Youri @Louis Ik heb deze vragen gesteld.. maar op het moment van schrijven heb ik helaas nog geen antwoord terug, zodra ik meer weet zal ik dit hier vermelden.

 4. Youri avatar
  Youri

  Vanaf wanneer zijn de Facebook advertentie’s beschikbaar om op websites te plaatsen?

 5. Louis avatar
  Louis

  Leuk, dat er een waardig concurrent komt voor Google Adsense, zijn er ook al data bekend wanneer dit verdienmodel van Facebook live gaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *