Geld verdienen met Facebook – Deel 2

Het oudste social media platform is uiteraard Facebook en nog steeds biedt het platform voldoende mogelijkheden om er geld mee te verdienen. Voor veel ondernemers biedt dat niet alleen de mogelijkheid om een product of dienst onder de aandacht te brengen, Facebook kan juist ongekende mogelijkheden bieden op tal van gebieden.

vrouw verdient geld met Facebook
Wanneer je geld verdienen met Facebook heb je een laptop en internet nodig.

Verdien geld met Facebook stappenplan

Geld verdienen met Facebook is geen kwestie van lui achterover hangen en wachten tot er iets gebeurt. Wil je succes hebben, dan zul je ervoor moeten werken. Het goede nieuws is dat het leuk is en je snel resultaat kunt boeken. Maak met jezelf in ieder geval de afspraak dat je de nodige inspanningen zult leveren om dat succes te realiseren.

Een paar punten zou je in ieder geval moeten onthouden:

Organiseren.
Gebruik een logische planning en stel jezelf bepaalde doelen die je dagelijks moet halen. Besteed er in ieder geval dagelijks aandacht aan, dat is zeker belangrijk voor de interactie met je volgers.

Verzadig je markt.
De grootste domper waarschijnlijk is de onthulling dat adverteren geld kost, dus ook op Facebook. Het voordeel is echter dat je inzicht krijgt in tal van zaken zodat je exact weet hoe je ervoor staat. Laat de cijfers dus gewoon hun werk doen en focus je op wat echt belangrijk is (ook al kost dat geld).

Voeg vrienden toe.
Het kan niet vaak genoeg benadrukt worden, maar je succes op Facebook is grotendeels afhankelijk van de omvang van je publiek. Van elk bericht dat je plaatst krijgen je vrienden een notificatie. Hoe meer vrienden, des te groter de kans op interessante interacties en dus realiseer je daardoor meer kans op succes.

Geld verdienen met Facebook door de SEO score omhoog te boosten

Natuurlijk kun je op Facebook adverteren, maar dat is niet het belangrijkste. Door het plaatsen van berichten op je eigen (bedrijfs)pagina, kun je eenvoudig je doelgroep bereiken. Het goede nieuws: je vergroot daarmee je autoriteit en dat heeft weer impact op de manier waarop je scoort in de zoekmachines. Doe je dat goed, dan stromen de leads naar je toe.

Verkopen van je producten

Handig! Via Facebook kun je ook via je eigen pagina producten verkopen. Sterker nog, bepaalde providers hebben nun eigen tool ontwikkeld waardoor het mogelijk is om je (bedrijfs)pagina te gebruiken als catalogus met bestelmogelijkheid. Je hoeft op die manier niet noodzakelijkerwijs te investeren in vaak dure softwarepakketten om een webshop op te zetten.

Adverteren op Facebook

Het kan natuurlijk niet uitblijven, maar Facebook is ook een ideaal medium om op te adverteren. De kans is namelijk groot dat je doelgroep ook op Facebook zit. Met de kennis in je achterhoofd kun je jouw doelgroep juist zeer gericht ‘targeten’. Het voordeel: je haalt veel meer uit je advertentiebudget doordat je zelf kunt bepalen wie jouw advertentie te zijn krijgt. De kans dat er dus daadwerkelijk op wordt geklikt is groot waardoor je sales omhoog kunnen schieten.

Geld verdienen met Facebook werkt het beste wanneer je gaat adverteren en een positieve ROI (Return on investment) kunt creëren.

Affiliate links plaatsen

Het kan uiteraard niet uitblijven, maar Facebook is zeer geschikt als tool voor affiliate marketing. Ongeacht de branche waarin de producten vallen die je wilt promoten, er is altijd wel een Facebookgroep te vinden waarin je producten kunt promoten. Ook hierbij geldt dat je dus heel dicht op je doelgroep zit en succes dus bijna een vanzelfsprekendheid is.

Lees ook geld verdienen met affiliate marketing (deel 2) stappenplan.


Geplaatst

in

, ,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *