Geld verdienen met Facebook makkelijk of moeilijk?

geld-verdienen-met-facebookGeld verdienen met Facebook is niet moeilijk maar ook niet makkelijk, als je maar weet hoe het werkt. Facebook is het grootste Social Media platform ter wereld. Vele miljoenen mensen over de hele wereld hebben er een account en een redelijk hoog percentage van die gebruikers is dagelijks actief. Mensen delen hun foto’s, video’s en belevenissen met hun vrienden en er wordt levendig gediscussieerd over politiek en maatschappij. Wat je misschien niet wist, is dat je ook geld kunt verdienen met Facebook. Het idee staat je misschien niet zo aan omdat het lijkt alsof je geld verdient “over de rug van je vrienden”, maar het wel degelijk lucratief. En je vrienden bepalen altijd zelf of ze willen meewerken aan jouw verdienmodel.

Geld verdienen met Facebook – verschillende manieren

Er zijn drie manieren waarop je geld kunt verdienen met Facebook. Ten eerste kun je verdienen met het verzamelen van likes op een pagina. Stel je hebt een pagina gemaakt over je hobby motorrijden. Je nodigt je vrienden uit om jouw pagina leuk te vinden. En de belangstelling is groot, binnen de kortste keren heb je een paar honderd likes en degenen die jouw pagina leuk vinden komen ook nog regelmatig een kijkje nemen. Dit is interessant voor adverteerders. Als je pagina heel populair wordt en dagelijks duizenden bezoekers trekt kan het zelfs dat er een bod op wordt gedaan en dat je de pagina voor (soms veel) geld kunt verkopen. Het nadeel is dat je dus eerst die likes moet verzamelen. Je moet mensen motiveren jouw pagina leuk te vinden en dat kan een zeer tijdrovend karweitje zijn.

Geld verdienen met behulp van Affilate Marketing

Een snellere manier om geld te verdienen via Facebook is het starten van een pagina waarop je vervolgens links plaatst naar advertenties. Je beveelt bijvoorbeeld producten of winkels aan. Wanneer de bezoekers van jouw website op een link klikken en een bestelling doen, krijg je een percentage van het verkoopbedrag. Ook voor het simpelweg op de advertentie klikken en dus de site bezoeken kun je al geld verdienen. Afhankelijk van hoeveel de advertenties per klik of bestelling opleveren kun je hier een leuk bedrag per maand mee verdienen. Dit is de meest efficiënte manier van geld verdienen met Facebook.

Zelf advertenties plaatsen op Facebook

Je kunt ook zelf advertenties plaatsen op je pagina. Dit kost een klein bedrag, een advertentie kun je al plaatsen voor tien euro per dag. Maar als bezoekers van jouw pagina op de link klikken, en als ze dan ook nog het product kopen, dan verdien jij daar een leuk bedrag mee. Op deze manier hoef je geen likes te verzamelen en dat scheelt een heleboel werk.

Hoe verdien ik veel geld met Facebook?

Of je rijk wordt met deze manier van geld verdienen hangt er vanaf hoe creatief en origineel je bent met je pagina. Humor doet het vaak goed, een pagina waar mensen voor hun plezier naartoe gaan trekt vaak meer bezoekers dan wanneer je een zwaar politiek thema als hoofdonderwerp hebt. Een pagina over een populaire acteur of zangeres trekt meer bezoekers dan een pagina over theezakjes verzamelen. Maar als je het goed aanpakt kun je met Facebook een leuk zakcentje bijverdienen.

Lees ook deel 2 geld verdienen met Facebook


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *