Geld verdienen met Instagram

geld-verdienen-met-instagramLeer geld verdienen met Instagram. Op het social media platform Instagram delen de gebruikers foto’s met elkaar. Je kunt op Instagram posten wat je wilt, mensen die je volgen kunnen de foto’s bekijken en eventueel delen. Maar er zijn ook mogelijkheden om via instagram geld te verdienen met je foto’s. De meeste mensen die een Instagram account hebben posten er dagelijks meerdere foto’s. En daar zitten ongetwijfeld mooie exemplaren tussen, of je nu een goede fotograaf bent of het moet hebben van Lucky shots. Met een moderne smartphone kan iedereen in principe goede foto’s maken.

Verkoop je Instagram foto’s

Je hoeft echt geen mega goede fotograaf te zijn om geld te kunnen verdienen met je Instagram foto’s. Foto’s zijn vaak nodig voor websites, reclame uitingen, presentaties en noem maar op. Bedrijven maken graag gebruik van foto’s die ze vooreen klein bedrag kunnen gebruiken. Dat is immers veel goedkoper dan een fotograaf inhuren om een nieuwe foto te maken.

Stel je bent op vakantie geweest in Zwitserland en je hebt een mooie foto gemaakt van de Matterhorn. En een reisbureau wil graag een foto van de Matterhorn voor in hun nieuwe reisaanbod van treinrondreizen door Zwitserland. Dan kunnen ze een medewerker naar Zwitserland sturen om de beroemde berg te fotograferen. Of een foto kopen van een professionele fotograaf die daar de hoofdprijs voor vraagt. Maar ze kunnen ook jouw foto gebruiken die je op een fotowebsite hebt gepost. Een goede website zijn mobileprints en stockphotopants. En een nieuw initiatief, opgezet door instagram gebruikers heet instastockimages. Deze laatste site is nog in ontwikkeling, maar je kunt er al wel een account aanmaken en de voortgang volgen tot de site online zal gaan. Nederlandse websites waar je als particulier foto’s kunt verkopen zijn er helaas nog niet dus tot die tijd zul je je foto’s op Engelstalige websites moeten posten om er geld mee te kunnen verdienen.

Hoeveel geld verdienen met Instagram?

Hoeveel je verdient met de verkoop van je foto’s hangt van een aantal factoren af. Is de afbeelding interessant voor anderen? Als je een foto van een verkeersbord maakt is die een stuk minder interessant voor eventuele kopers dan een mooie foto van de Eiffeltoren bij nacht. Ook de kwaliteit van je foto is natuurlijk van belang. Die moet scherp en goed van belichting zijn. Is je foto niet helemaal goed gelukt dan kun je misschien met behulp van een fotobewerkingsprogramma hier nog wat aan doen.

De website waar jij je foto’s aanbiedt wil natuurlijk delen in de opbrengst, zij maken immers kosten doordat ze de foto’s online aanbieden, dit kost webspace en webspace kost geld. Voor een goede foto kun je bedragen van rond de 12 dollar vragen. Maar jij bepaalt als maker uiteindelijk hoeveel je voor je foto’s wilt ontvangen. Als je meer vraagt is de kans natuurlijk kleiner dat je foto’s vaak worden verkocht. Maar aan de andere kant mag er voor een mooie foto ook best betaald worden. Het hangt dus af van de kwaliteit van je foto’s en de hoeveelheid die je post hoeveel je er uiteindelijk aan verdient.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Geld verdienen met Instagram”

  1. Vera Bos avatar
    Vera Bos

    Zijn er voorbeelden van mensen die geld verdienen met Instagram?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *