Geld Verdienen met medisch onderzoek

medisch-onderzoekVeel geld verdienen met medisch onderzoek voor bijvoorbeeld nieuwe medicijnen vindt in Nederland plaats in zogeheten specialiseerde onderzoeksklinieken. Wanneer een farmaceutisch bedrijf een nieuw medicijn heeft ontwikkeld wordt dit vaak in eerste instantie op dieren getest. Hoewel de protesten hiertegen steeds feller worden, is het soms noodzakelijk om dit soort testen te doen.

Maar dan mag een medicijn nog niet op de markt worden gebracht. Dit kan pas wanneer het ook op mensen is getest. Voor dit soort onderzoeken worden proefpersonen gezocht die tegen betaling willen meewerken aan het testen van medicijnen. Omdat meedoen aan dit soort onderzoeken niet zonder risico is, worden er soms hoge vergoedingen geboden aan proefpersonen. Dit is uiteraard mede afhankelijk van de aard van de medicijnen. De medicijnen die worden getest zijn voor diverse aandoeningen. Heel zware medicijnen zoals tegen ernstige ziektes als kanker en hartaandoeningen waarbij het risico op ernstige bijwerkingen of blijvende schade te groot is, worden in Nederland nooit op gezonde mensen getest.

Veel geld verdienen met medisch onderzoek?

In Nederland zijn drie onderzoeksklinieken voor het testen van medicijnen. Ze staan in Groningen, Leiden en Zuidlaren. Als je deelneemt aan een onderzoek word je daar gedurende een periode die varieert van enkele dagen tot soms een maand opgenomen.

Gedurende je verblijf krijg je het medicijn toegediend, of je krijgt een placebo (een pil, drankje of injectie zonder werkzame stof erin) Tijdens het onderzoek worden er regelmatig dingen getest zoals je bloeddruk, hartslag en temperatuur en natuurlijk ook of er bijwerkingen optreden. Tijdens je verblijf in de kliniek blijft er voldoende tijd over voor ontspanning in de vorm van televisie kijken of lezen of om te werken op je laptop.

Welke voorwaarden en hoeveel geld kun je verdienen?

Per onderzoek wordt bepaald welke groep vrijwilligers nodig is. Soms worden alleen gezonde mensen gezocht, soms ook mensen met bepaalde aandoeningen zoals diabetes, hoge bloeddruk of een huidaandoening. Als je aan de eisen voldoet en je wordt uitgekozen dan ontvang je een vergoeding van gemiddeld 120 euro per dag.

De vergoeding is hoger naarmate je voor het onderzoek aan meer testen moet deelnemen. Heb je tijdens het onderzoek veel vrije tijd zal de vergoeding lager zijn. Daarnaast worden je reiskosten vergoed op basis van openbaar vervoer of 0,19 cent per kilometer.

Meedoen is niet risicoloos

Vanwege de soms zeer lucratieve vergoedingen is het aantrekkelijk om je beschikbaar te stellen als proefpersoon. De eisen in Nederland voor het uitvoeren van dergelijk medisch onderzoek zijn streng, maar er blijven hoe dan ook risico’s aan zitten.

Maar realiseer je dat je altijd het risico loopt op medische klachten of in zeer uitzonderlijke gevallen blijvende medische schade. Realiseer je dus van te voren heel goed waar je aan begint. In de wet is vastgelegd dat een proefpersoon maximaal eens per drie maanden aan een onderzoek mag deelnemen. Daarom worden alle deelnemers in een landelijke database geregistreerd waar alle onderzoeksinstituten toegang toe hebben.

Daarnaast heb je het recht om op ieder gewenst moment met een onderzoek te stoppen. Je krijgt dan wel de vergoeding uitbetaald voor het aantal dagen dat je aan het onderzoek hebt deelgenomen. Ook dit is in de wet vastgelegd.

Dus wil je geld verdienen met medisch onderzoek? Bedankt dan eerst goed wat de risico’s kunnen zijn.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Geld Verdienen met medisch onderzoek”

  1. Sandra nijp avatar
    Sandra nijp

    Hoi ik ben Sandra en er word gezegd dat ik ook ADHD heb ik wil ook wel tegen vergoeding testen doen.

    groeten, Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *