Geld verdienen met online lesgeven

geld-verdienen-online-lesgevenWaarschijnlijk wil je weten hoe je geld kunt verdienen met online lesgeven? Wanneer je veel verstand hebt van een bepaald onderwerp en ook nog goed in staat bent om die kennis over te dragen dan is het misschien een idee om met je kennis en didactische vaardigheden geld te verdienen op internet. Je kunt namelijk met een online cursus geld verdienen door deze te verkopen aan geïnteresseerden. Zij moeten betalen om jouw cursus te kunnen volgen en deze verdiensten zijn grotendeels voor de maker van de cursus. De meeste online cursussen zijn gemaakt als video waarin de lesgever als voice over uitleg geeft over het onderwerp, vaak aan de hand van praktijkvoorbeelden, schermafbeeldingen op de computer of Powerpoint presentaties. Veel mensen zien het voordeel en gemak van een online cursus. Die kunnen ze immers volgen wanneer het hen uitkomt. Daarom zijn online cursussen heel populair.

Udemy voor internationale cursussen

Er zijn twee grote platforms waar je je cursus kunt aanbieden. Je kunt zelf een cursus plaatsen op de website van Udemy. Dit is een Engelstalige website en de cursussen die hier worden aangeboden zijn ook voornamelijk in het Engels. Het is op Udemy nog niet mogelijk om cursussen in het Nederlands te plaatsen. Je kunt geld verdienen met online lesgeven door de cursus op de website plaatsen nadat je je hebt aangemeld. Hoeveel de leerlingen voor je cursus moeten betalen mag je zelf bepalen. Er worden cursussen aangeboden voor een paar dollar, maar een zeer specialistische cursus over een technisch onderwerp kost soms een paar honderd dollar. Maar een goedkopere cursus kan natuurlijk wel door veel mensen worden besteld en dan kunnen de verdiensten ook flink oplopen. Wat wel handig is: Op de site van Udemy staat ook een video waarin wordt uitgelegd hoe je een online cursus maakt. Deze is gratis te bekijken, je moet je alleen wel eerst aanmelden.

Nederlandstalige cursussen waar verkopen?

Als je een cursus in het Nederlands hebt gemaakt en die wilt verkopen dan kun je terecht op de website van PayPro of Bol.com. Daar kun je als lesgever niet zelf een cursus plaatsen, dit doe je door middel van zogenaamde affiliates. Een affiliate is een link op een website waar jouw cursus wordt aangeboden. Stel je hebt een cursus gemaakt over het verzorgen van je moestuin. Een leverancier van planten en zaden voor moestuinen plaatst een link op zijn website om jouw cursus aan te bevelen. Bezoekers van de site klikken op de link en besluiten je cursus te bestellen. Daar verdien je dan geld mee. Je moet natuurlijk wel websites vinden die jouw cursus willen promoten en daar hangt vaak een prijskaartje aan. Maar als je cursus populair is verdien je die kosten weer gemakkelijk terug.

Veel geld verdienen met online cursussen?/h2>
Hoeveel je kunt verdienen is afhankelijk van de populariteit van je cursus. En hoeveel kosten je hebt voor het promoten van je cursus. Een goedkope cursus die wel vaak wordt gevolgd kan soms meer opleveren dan een dure cursus waarvoor maar weinig belangstelling is. Kies in ieder geval een onderwerp waarover je genoeg kunt vertellen c.q. waarvan je het idee hebt dat je de cursisten iets kunt leren.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *