Geld verdienen met oppassen

Je hebt het misschien vroeger als tiener wel gedaan: op de kinderen van de buren gepast of van familie of vrienden van je ouders. Een leuke bijverdienste en vaak werd je ook nog goed verzorgd achtergelaten met chips en frisdrank. Maar tegenwoordig is oppassen allang niet meer alleen weggelegd voor tienermeisjes. Je kunt je via internet aanbieden om op kinderen te passen, zowel bij de ouders thuis als als gastouder bij jou thuis. Veel ouders werken tegenwoordig allebei en willen hun kind liever laten verzorgen door één persoon die ze vertrouwen dan bij een dagverblijf brengen.

Meld je aan bij de grootste website voor oppaswerk

Wil je je aanmelden als oppasser dan kun je je inschrijven op de grootste website om ouders en oppassers met elkaar in contact te brengen. Deze website heet oudermatch.nl. Je kunt hier een account aanmaken waarin je jezelf aanbiedt. Je geeft aan in welk gebied je beschikbaar bent en wat je tarief is. Veder kun je in je profiel uitgebreide informatie over jezelf geven zodat ouders weten met wie ze te maken krijgen, zoals je achtergrond en eventuele ervaring. Wanneer je een goede wervende tekst schrijft kan het zijn dat ouders op jouw bericht reageren en dan kost het je niets. Wil je zelf op een oproep van ouders reageren dan moet je hiervoor wel betalen.

Oppaswerk heeft enkele voordelen

Als je in de avonduren oppast heb je vaak niet heel veel te doen. Met een beetje geluk ligt het kind al in bed als je komt en als de kleine rustig doorslaapt kun je lekker TV kijken, een boek lezen of aan je studie werken. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Hoeveel geld kun je verdienen met oppassen?

Met oppassen kun je zo’n 4 tot 8 euro per uur verdienen. Het hangt er onder meer vanaf hoe oud je bent en of je overdag of ’s avonds moet oppassen. Ook maakt het uit op hoeveel kinderen je tegelijk past en hoe oud ze zijn. Soms vragen de ouders of je aanvullende klusjes kunt doen zoals stofzuigen of strijken. Ook dat moet in de prijs natuurlijk tot uitdrukking komen. Als je je op een website aanbiedt als oppasser, zet dan altijd een foto bij je profiel, dit verhoogt de kans op reacties. Wanneer je je aanmeldt als gastouder om kinderen in je eigen huis op te vangen is de vergoeding om en nabij de 10 euro per uur. Maar dan moet je natuurlijk wel voorzieningen in je huis hebben zoals bij voorbeeld een bedje en aankleedkussen om een baby te kunnen verzorgen of speelgoed en dergelijke als er oudere kinderen komen. Ook moet je een cursus volgen over kinder-EHBO om als gastouder te mogen werken. Deze cursus moet regelmatig worden herhaald om je kennis up to date te houden. Het vraagt dus wel wat meer investeringen dan wanneer je oppast in het huis van de ouders als die een avondje uit zijn. Deze eisen worden gesteld omdat ouders een vergoeding van de Belastingdienst krijgen als ze een professionele oppas inschakelen. Dit is alleen van toepassing bij het oppassen als de ouders werken.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *