Geld verdienen met de Social Media app TikTok

De tijd dat TicTic de app was voor jongeren en dan met name kinderen ligt ver achter ons. Anno 2021 heeft de hele wereld de mogelijkheden van TikTok ontdekt. Natuurlijk kun je tal van grappige filmpjes op het platform ontdekken, maar er zijn ook andere mogelijkheden om het platform te gebruiken.

Influencer campagnes

Net als op een platform als YouTube, kun je TikTok ook gebruiken voor het publiceren van productvideo’s. Dat heeft zelf meer waarde dan een video op YouTube. De lengte van een TikTok video is namelijk beperkt tot maximaal 60 seconden en dat is precies genoeg om de aandacht van je kijkers te vangen en vast te houden. Natuurlijk staat je link niet onder het filmpje bij TikTok (kan wel), maar in je bio en dankzij het gebruik van tags kun je jouw doelgroep makkelijk benaderen.

Je eigen producten verkopen

Zoals bij elk social media kanaal, is het ook bij TikTok van belang dat je veel volgers verzameld. Dat laatste is overigens geen grote opgave en met een beetje inzet heb je binnen een week al een paar honderd tot duizend volgers. Met een dergelijke fanbase kun je eenvoudig je eigen product onder de aandacht brengen. Plaats een link naar de bestelpagina van je product en stimuleer zo de verkoop.

Geld verdienen met affiliate marketing

Heb je geen eigen producten die je via TikTok kunt promoten, dan biedt affiliate marketing je alsnog de mogelijkheid om geld te verdienen met TikTok. Je verkoopt dan de producten van een ander en ontvangt daar een vergoeding voor. In veel gevallen werkt dat een stuk effectiever dan de traditionele manier van ver ‘vermarkten’ van een product. Afbeeldingen en zeker video’s hebben namelijk vaker resultaat als je een product of dienst onder de aandacht wil brengen. Je plaatst gewoon je persoonlijke affiliate-link bij de beschrijving en de geïnteresseerde volgers kunnen via jouw link dan een bestelling plaatsen.

Lees ook geld verdienen met affiliate marketing.

Geld verdienen tijdens een livestream

Heb je al een ruime ervaring opgebouwd met TikTok, dan kun je de live-functie ook gebruiken om hiermee inkomen te genereren. Ga je namelijk live, dan hebben je kijkers de mogelijkheid om een bedrag te doneren. Dit bedrag kun je vervolgens laten uitbetalen en zo een extra inkomen realiseren. Het spreekt uiteraard voor zich dat je hiervoor wel een interessant aantal volgers moet hebben. Niet elke volger gaat namelijk kijken en niet elke kijker zal een bedrag doneren.

Account verkopen

Natuurlijk zul je jezelf afvragen waarom je überhaupt zou overwegen om je account te verkopen als je er succesvol mee bent. Logische vraag, maar zie TikTok als het moderne alternatief voor giganten als Instagram. Ook binnen TikTok kun je jouw account gebruiken voor een bepaalde niche. Op zo’n manier kun je heel selectief werken aan een kwalitatief sterke groep volgers. Voor een ondernemer kan dat interessant zijn om een dergelijk account te kopen. Vooral omdat hij of zij dan geen tijd hoeft te stoppen in het laten groeien van een nieuw account, bovendien koopt hij of zij dan gelijk een hoop volgers die allemaal binnen de gewenste doelgroep vallen.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *