Geld verdienen met Vloggen

geld verdienen met vloggenGeld verdienen met vloggen hoe werkt dat? De tijden dat je alleen als groot artiest (veel) geld kon verdienen met het maken van video’s is voorbij. In de toekomst, die we op dit moment al aan het binnenwandelen zijn, kan iedereen met haar of zijn specialiteit geld verdienen.

Een manier om online geld te verdienen met iets waar jij goed in bent is vloggen. Bloggen, maar dan met video, dus vloggen. Maar zoals dat altijd gaat met iets dat geld opbrengt, je bent niet de enige die een video online zal zetten. Dagelijks verschijnen miljoenen nieuwe video’s. Dus om op te vallen zal je uniek moeten zijn.

Geld verdienen? Wees uniek!

Al sinds jaar en dag is Youtube het meest bekeken videokanaal. Maar we hebben in de afgelopen veel meer video platforms zien komen zoals, Vimeo en Hulu. Als je van plan bent om geld te gaan verdienen met vloggen dan heb je met Youtube de meeste kans om een breed publiek te trekken.

Je hebt daarvoor een account bij Youtube nodig. Met een Gmail adres ben je in principe al klaar want Gmail is van Google, en Youtube en Google zijn ook samen. Wat je gaat vloggen is aan jouw maar om in de spotlights te komen dien je uniek te zijn, en iets te melden hebben dat mensen willen zien en horen.

Per klik op advertentie geld verdienen met Adsense

Een vlog is de video versie van een blog. In plaats van te schrijven film je jezelf en breng je de boodschap die je wilt overdragen. Snel en simpel. Je kan vloggen vanuit een bedrijf, om bijvoorbeeld je producten aan te prijzen.

Een andere reden om te gaan vloggen is om geld te verdienen door veel bezoekers naar je vlogs te trekken. Als dat laatste je doel is moet je een Adsense account aan maken bij Google. Dat kan met je Gmail. De mensen die naar jou vlogs kijken zullen dan advertenties voorbij zien komen. Als ze op die advertenties klikken krijg jij een commissie per klik op de betreffende advertentie. Die commissie kan liggen tussen de 10 cent en een dollar per klik.

Geld verdienen met CPA en PPD

Je kan naast Adsense ook kiezen voor de optie om kijkers van jouw vlogs direct een product te laten kopen. Als jij bijvoorbeeld een leuke en onderhoudende vlog weet te maken over de nieuwste DVD van Madonna dan kan je een advertentielink in de video laten plaatsen waar de kijker op kan klikken. Wordt de fysieke koop of download gedaan, dan krijg jij een provisie over die verkoop.

Een CPA is een Cost Per Action, de kijker koopt iets via de link en jij ontvangt een provisie.

Een PPD is een Pay Per Download, door op de link te klikken kan de kijker de video van Madonna meteen downloaden, en jij krijgt provisie.

Meld je aan bij een Affiliatie platform en begin met vloggen

Geld verdienen met vloggen is niet moeilijk. Er zijn verschillende zogeheten Affiliatie platforms waar jij je kan aanmelden en kan kiezen uit advertenties en campagnes aan die jij kan opnemen in je vlog. Het is vervolgens aan jou om bezoekers naar je vlog te trekken. Zorg dat je opvalt en dat je beeld en geluid perfect is. Wat je doet is niet belangrijk, zolang je maar bezoekers krijgt die willen klikken.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Geld verdienen met Vloggen”

  1. Jolien Brecht avatar
    Jolien Brecht

    Hallo Coen, ik lees altijd met veel plezier jouw artikelen. Na het lezen van dit artikel vroeg ik mij het volgende af: als ik wil beginnen met vloggen welke vlogcamera kan ik dan het beste kopen?

    Heb jij goed advies voor mij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *