Geld verdienen met YouTube advertenties

Hoe kun je geld verdienen met YouTube? In dit artikel leg ik in begrijpbare taal uit hoe ook jij geld kunt verdienen met YouTube advertenties. YouTube is het bekendste en best bezochte platform voor video’s op het internet. Vele miljoenen mensen bezoeken dagelijks YouTube om nieuwe videobestanden te bekijken of zelf filmpjes te posten. Als een artiest tegenwoordig een nieuwe videoclip uitbrengt en hij wordt goed bekeken op YouTube is dat een redelijke garantie voor een hit of een doorbraak. Iedereen kan een account aanmaken op Youtube en er filmpjes uploaden. Een Youtube account, of zoals het op de site genoemd wordt “kanaal” is gratis voor particulieren.

geld-verdienen-youtube

Je kunt geld verdienen met YouTube door advertenties te laten zien voordat jouw video wordt getoond aan bezoekers. Als je een populair YouTube account hebt met veel bezoekers kun je hier leuk mee verdienen.

Hoe kun je geld verdienen met Youtube?

Als je een Youtube account hebt kun je de optie “advertenties tonen” inschakelen in je account. Dan wordt voordat een bezoeker jouw video kan bekijken eerst een advertentievideo getoond. Zo simpel is het. Maar deze optie is alleen interessant wanneer je video’s goed bekeken worden, pas bij enkele tienduizenden views per maand wordt het lucratief.

Het werkt namelijk als volgt. Je verdient geld met het genereren van views voor jouw filmpje. Wanneer een bezoeker tijdens het afspelen van de reclame daarop klikt, verdien je extra. Zo kun je 1 tot 4 euro verdienen per 1000 views. Maar je krijgt pas uitbetaald wanneer je in totaal 70 euro hebt gespard.

Met andere woorden: stel je hebt een filmpje op YouTube staan dat 1 euro per 1000 views uitbetaalt, en dat 100 keer per dag wordt bekeken dan ben je 2 jaar bezig om de benodigde 70 euro te verdienen. Maar gaat het om een video die zeer populair is en miljoenen views heeft, dan wordt het natuurlijk een ander verhaal.

Mag je alles zomaar op YouTube zetten?

Je mag een video wel delen op YouTube, maar er geld mee verdienen mag alleen wanneer je de film zelf gemaakt hebt. Dus een populaire videoclip van een bekende artiest delen en daar door middel van reclame-inkomsten mee verdienen is niet toegestaan. Als je zelf een filmpje maakt en je zet er een achtergrondmuziekje bij waar rechten op rusten die jij niet bezit, dan overtreed je de regels al. Maar stel je maakt een filmpje van je kat terwijl op dat moment net de radio aan staat en er is toevallig een liedje te horen, dan hoef je je geen zorgen te maken dat je daar problemen mee krijgt.

Zo voeg je advertenties toe aan je filmpjes

Allereerst zet je de optie “inkomsten genereren” aan in de instellingen van je YouTube account. Deze optie kun je inschakelen wanneer je account gedurende een minimale tijd bestaat. Ook moet je in het verleden niet zijn betrapt op het plaatsen van niet toegestane content.

Vervolgens kun je na het uploaden van een video inschakelen of je wel of geen advertenties wilt laten zien wanneer de video wordt getoond. De uitbetaling en ook het bepalen welke advertentievideo’s worden getoond verlopen via Google Adsense.


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Geld verdienen met YouTube advertenties”

 1. jan avatar
  jan

  Mensen pas op! Bij het minste of geringste krijg je de melding dat je de regels hebt geschonden en krijg je niets uitbetaald. Bereikbaar is YouTube niet en klagen kan ook niet. YouTube heeft zo als altijd gelijk. Kijk uit en pas goed op! Zelf had ik 450 dollar die ik zou ontvangen, ik heb NOOIT 1 cent gezien. Zelf hebben ze wel al die tijd reclame en inkomsten via mijn filmpjes gehad.

 2. Nico 020 avatar
  Nico 020

  Als je geld wilt verdienen met YouTube dan moet je wel geluk hebben. Ik heb namelijk 10000 views en heb slechts 6 á 7 euro verdiend, haha. Een betere manier om geld te verdienen is affiliate marketing, door producten te promoten via Facebook of een website kun je een soort van commissie krijgen van de totaalwaarde van het verkochte product.

  Dit doe ik nu sinds een paar maand en heb nu ongeveer 250 euro met PayPro, Zanox en Daisycon, dit zijn overigens affiliate netwerken.

  Leuk site Coen, ik ga je volgen want ik kan nog veel van je leren! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *