geld verdienen met youtube nederland

Geld verdienen met YouTube

Het klinkt haast te mooi om waar te zijn: geld verdienen met YouTube. Gewoon zelf filmpjes maken, uploaden en cashen. Was het maar zo eenvoudig. Helaas is YouTube geen recept om slapend rijk te worden, maar als je het een beetje slim aanpakt kun je er wel leuk mee verdienen. Dat wil niet zeggen dat je binnen de kortste keren bakken vol geld gaat verdienen, maar ben je serieus bezig met online geld verdienen, dan is YouTube zeker een goede mogelijkheid .

Betaald worden door YouTube

Iedereen kent de verhalen van succesvolle YouTube’ers. Denk maar aan Enzo Knol, Nikkie de Jager of Kwebbelkop. Stuk voor stuk zijn het jonge mensen die exact weten hoe ze YouTube moeten gebruiken en er succesvol mee zijn. Dat klinkt makkelijker dan het is. Je zult in ieder geval moeten zorgen voor vernieuwende content en een flinke fanbase moeten opbouwen. YouTube geeft het geld namelijk niet gratis weg. Veel hangt namelijk af van het aantal views wat jouw video genereert. Het gaat namelijk niet om de video die je publiceert, maar om de advertentie die wordt getoond bij jouw video. Die verdiensten vallen overigens best wel tegen: het varieert van € 0.40 – € 4.00 per 1000 views. Heeft jouw YouTube kanaal al enkele duizenden abonnees, dan kan het een optie zijn op te overwegen.

Lees ook: Geld verdienen met YouTube advertenties

Het videoplatform gebruiken als marketingtool

Veel interessanter dan je te richten op het tonen van advertenties, is het gebruik van YouTube als ondersteuning voor je product of dienst. Afhankelijk van je doelgroep, kun je veel baat hebben bij extra exposure via het video platform. Om er echt succes mee te hebben zul je dus moeten onderzoeken op jouw doelgroep ook veel gebruik maakt van YouTube. Op die manier is het vrij eenvoudig om met een goed filmpje je doelgroep te bespelen. Je bent dan in feite al bezig om het aantal leads te vergroten.

Zorg ervoor dat je filmpje er goed uitziet, niet te lang duurt en de kijker voldoende verleid tot het ondernemen van actie (lees: klikken op de link naar de pagina op je website). Het grote voordeel van YouTube is daarnaast de sterke SEO-positie. Niet zelden zal een link naar jouw YouTube-kanaal hoger scoren dan je eigen website. Dat is niet geheel onlogisch: YouTube is namelijk van Google.

Geld verdienen met YouTube influencer

Als je geen zin hebt om zelf urenlang bezig te zijn met het maken van dat ene perfecte filmpje, of je druk wilt maken over muziekrechten, dan kun je het ook op een andere manier aanpakken. Je kunt YouTube namelijk ook gebruik om de verkoop van je dienst of product te stimuleren door het inschakelen van een influencer. Deze vaak jonge mensen hebben een gigantisch bereik en hun fanbase is niet zelden gelijk aan jouw doelgroep. Om die manier verzeker je jezelf van voldoende exposure en is de kans groot dat men ook inderdaad gebruik wil maken van je dienst of product. Dat wil niet zeggen dat het goedkoop is, in veel gevallen vraagt een influencer serieuze bedragen, maar daar staan voldoende voordelen tegenover die het tot een interessante keuze maken.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *