Google Webmaster Tools in WordPress

Wat is Google Webmaster Tools? En hoe moet ik het installeren op mijn WordPress website? Op deze vragen geef ik je in dit artikel antwoord op. Onderaan dit artikel staat een duidelijke video over Google Webmaster Tools installeren op jouw WordPress website doe je zo.

googlewebmastertools

Google webmaster tools is een programma dat Google heeft ontwikkeld om de indexering van een website te evalueren. Hiermee kun je dus onderzoeken of jouw zoekmachine marketing (SEO) technieken wel zo succesvol zijn als jij denkt. Google webmasters is onderverdeeld in verschillende tools die de volgende aspecten van jouw website kunnen analyseren:

Zoekwoorden
Met behulp van de functie zoekwoorden kunt je bekijken welke zoekwoorden het meest dominant zijn op jouw website. Het geeft aan welke pagina’s het zoekwoord bevatten en hoe vaak.

Sitemaps
Hiermee kun je Google informeren over de bestaande pagina’s op jouw website. Met behulp van een xml sitemap generator kun je een sitemap plaatsen in de root van jouw website. Deze sitemap kunt verzenden aan de Google webmaster tools en Google zal alle pagina’s op jouw website herkennen en crawlen (controleren).

In deze video laat ik zien hoe je een XML sitemap genereert en kunt koppelen aan Google Webmaster Tools.

Crawlertoegang
Met behulp van de functie crawler toegang kun je Google instructies geven om bepaalde gedeeltes van een jouw website niet te indexeren. Je maakt een robots.txt aan en verteld Google precies waar hij wel en niet mag komen. Hierdoor kunt u pagina’s uit de zoekresultaten van Google houden.

Sitelinks
Met behulp van de sitelink functie kun je in de zoekresultaten onder je titel en description, links naar jouw website vinden. Je kunt met deze functie in Google webmaster tools de sitelinks verwijderen of aanpassen. Google doet er over het algemeen erg lang over voordat een website sitelinks krijgt in de zoekresultaten. Sommige websites krijgen ze helemaal niet.

Adreswijziging
Met behulp van de functie adreswijziging kun je Google melden dat jouw website is verhuisd naar een ander domein. U dient eerst de nieuwe website in zijn geheel klaar hebben te staan. Vervolgens maakt je met behulp van 301 redirects omleiding vanaf de oude website naar de nieuwe. Voeg vervolgens het nieuwe domein toe aan Google Webmaster Tools en zet de verhuizing in werking.

Links naar jouw site
Met behulp van de Link naar jouw site functie verschijnt een overzicht van het aantal inkomende links van derde naar specifieke pagina’s op jouw website.

Instellingen
Met de functie instellingen kun je de geografische doelgroep van een website specificeren. Ook is het mogelijk om een voorkeursdomein in te stellen met www of zonder. Crawlsnelheid aanpassen en parameter configuratie kun je ook hier instellen.

Zoekopdrachten
De zoekopdrachten functie is een van de belangrijkste functies van Google Webmaster Tools. Hiermee kun je bekijken met welk zoekwoord vanuit de organische zoekresultaten naar jouw website is geklikt. Je kunt het aantal klikken, de CTR en de gemiddelde positie van het desbetreffende zoekwoord bekijken.

Interne links
Met deze Google Webmaster tool kan worden bekeken naar welke pagina’s er wordt gelinkt van andere pagina’s op jouw website. Dit is handig om de interne linkstructuur in kaart te brengen.

Statistieken voor aanmelding
Hiermee kun je bekijken welke gebruikers zich hebben geabonneerd op jouw website middels Google Services.

Malware
Met deze functie geeft Google een melding wanneer jouw website de dupe is geworden van malware. Indien dit het geval is raadt Google in de zoekresultaten zoekers af om naar jouw website te gaan.

Crawlfouten
Indien er crawlfouten aanwezig zijn geeft Google dat hier aan. Met deze informatie kun je jouw website aanpassen zodat Google deze volledig kan lezen.

Crawlstatistieken
Hiermee kun je bekijken hoe vaak de Google-bot jouw website heeft bezocht in de afgelopen dagen.

HTML Suggesties
Met deze functie geeft Google Webmaster Tools HTML Suggesties op jouw Metabeschrijving, Title-tags en Inhoud van jouw website.

Ophalen als Googlebot
Met deze functie kunt u bekijken hoe Google jouw pagina ziet. Wanneer een pagina slecht presteert in de zoekresultaten kun je hier belangrijke informatie uit halen.

Site prestaties
Met behulp van site prestaties kun je de laadtijd van jouw website achterhalen. Wanneer een pagina van de website erg langzaam laadt dient hier aandacht aan te worden besteedt. Immers een langzame website krijgt strafpunten

Google Webmaster Tools installeren op je WordPress website

In de onderstaande video tutorial laat ik zien hoe je Google Webmaster Tools kunt installeren en kunt koppelen aan jouw WordPress website.

Mocht je na het lezen en bekijken van de video over Google webmaster tools nog vragen hebben. Stel deze dan gerust door hier onder een reactie te plaatsen.

Succes!

Coen van SlimInkomen.nl


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *