Internet Marketing Afkortingen en Betekenissen

Internet Marketing AfkortingenIn de internet marketing wereld komen veel afkortingen voor, de betekenissen van SEO, SEA, SEM, CPM, CPC, CPS, CPL, CTR en nog veel meer afkortingen kun je hier vinden. Ik heb hieronder een uitgebreide lijst samengesteld van de meest gebruikte Internet Marketing afkortingen en daarbij de bijbehorende betekenissen met uitleg.

Internet Marketing Afkortingen

CPC Cost per Click, de prijs die in rekening word gebracht wanneer mensen op je advertentie klikken. Dit noemen ze ook wel PPC – Pay per Click.

CPL Cost per Lead, vergelijk dit met een commissie, het grote verschil is dat bij een gegenereerde lead een vast bedrag wordt betaald. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een inschrijving van een nieuwsbrief of interesse in een product of dienst. Lees hier meer over Lead Generation.

CTR Click Through Rate, dit betekend de door klik ratio. Wat er op neer komt hoe vaak een banner wordt vertoond en hoe vaak er daadwerkelijk op de advertentie wordt geklikt. Voorbeeld: Als een banner 1000x wordt vertoond en er wordt 15x op geklikt dan is de click trough rate 1,5%.

CPS Cost per Sale, dit zijn kosten die worden berekend per verkoop, er wordt dan alleen betaald voor de verkochte producten of diensten. De sales worden veelal verrekend in procenten. CPS wordt veel toegepast bij Affiliate Marketing, dit betekend dat affiliates (partners van bedrijven) producten promoten en hiervoor worden betaald.

SEO Search Engine Optimization, in het Nederlands betekent dit zoekmachine optimalisatie wat inhoud dat jij met bepaalde zoekwoorden (keywords) hoog wilt scoren, zodat je website beter word gevonden in de zoekmachines zoals Google. Voor de SEO van mijn websites gebruik ik de SEO Yoast plugin.

SEA
SEA wat is SEA optimalisatie? SEA staat voor Search Engine Advertising en wordt in het Nederlands vaak “zoekmachine adverteren” genoemd. SEA is het zorgen voor hoge posities in de gesponsorde zoekresultaten. Dus als jij bijvoorbeeld op tickets zoekt, dat je dan adverteerders te zien krijgt van vliegtuigmaatschappijen of reisbureaus.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *