Categorieën
Blog

Kies de juiste domeinnaam

DomeinnamenPlaatsen mensen op Facebook of een forum een link, dan doen ze dat vaak als url, bijvoorbeeld: Kijk voor meer informatie op SEOzwolle.nl.

Zoekmachine Google haalt uit deze link de woorden SEO en Zwolle en dat zijn precies de woorden waarop Rutger Steenbergen van SEO Zwolle hoog wil scoren.

Begin je bijvoorbeeld een online sieradenshop dan is het slim om het woord sieraad in de domeinnaam te verwerken. Elke keer dat iemand linkt naar jouw site pikt Google het woord op, en zul je hierop hoger scoren in de zoekmachine. Je maakt Google én dus ook je gebruikers zo duidelijk mogelijk waar je website over gaat.

Er is veel onduidelijkheid over het wel of niet verwerken van koppeltekens in domeinnamen. Vroeger konden zoekmachines losse woorden moeilijk onderscheiden, maar tegenwoordig zijn ze zo geavanceerd dat dit meestal wel goed gaat. Het grote nadeel van koppeltekens is dat mensen ze vaak vergeten bij het intikken en zo dus niet op de juiste site terecht komen.

Wil je zekerheid dan kun je de domeinnaam twee keer vastleggen, een keer met en een keer zonder koppeltekens. Een van de twee kun je dan naar de ‘hoofdsite’ doorsturen, zodat bezoekers altijd op de hoofdsite terecht komen.

Door Coen Olde Bijvank

Ik help mensen met geld verdienen op internet. Op Slim Inkomen.nl laat ik mijn eigen casestudies waarmee ik dagelijks geld verdien op internet. Ook deel ik regelmatig waardevolle tips, tools en technieken. Check hier mijn top 3 beste manieren van online geld verdienen waarin ik je stap voor stap uitleg hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.