Leadpages: de complete Nederlandse handleiding + review en ervaringen

leadpagessoftwareUitgebreide review over LeadPages software, de internet marketing tool van 2017. Landingspagina’s zijn tegenwoordig bijna onmisbaar. Een opt-in pagina kan het best worden gezien als een soort tussenstation tussen de zoekmachine en de website. De content op deze landingspagina is bijzonder belangrijk. Mensen zullen niet verder klikken naar de website wanneer de content op de landingspagina niet interessant is. Het maken van goede landingspagina’s is dan ook een must als je online succes wilt behalen. Een goed en zeer populair hulpprogramma voor het maken van landingspagina’s is LeadPages. Deze tool biedt eindeloos veel mogelijkheden en kan veel bereiken. Zo hebben mensen hun aantal nieuwsbriefleden zien groeien met meer dan honderdduizend leden en het klantenbestand zien groeien met dertigduizend klanten enkel door gebruik te maken van LeadPages.

Inhoudsopgave van dit artikel:

leadpages-video-tutorial

Leadpages software groeit

Het bedrijf Leadpages werd opgericht in 2013 en er mag dan ook wel gezegd worden dat we het hebben over een nieuwkomer in de markt. Echter, wanneer we kijken naar de successen van LeadPages, dan zou je toch al snel denken dat dit bedrijf al jarenlang aan de weg timmert. Bijzonder kort na het van start gaan van de onderneming mocht het bedrijf al vijf miljoen dollar ontvangen van investeerders die het volle vertrouwen in de onderneming hadden, en terecht. Dit geld werd gebruikt om verdere verbeteringen op het platform door te voeren. De onderneming had hiermee de kans om in korte tijd al flink door te groeien. Tegenwoordig richt Leadpages de aandacht vooral op conversie optimalisatie.

Conversie optimalisatie en Leadpages

Software leverancier LeadPages richt de pijlen momenteel dus op conversie optimalisatie, maar wat houdt dit nu precies in? Heel makkelijk gezegd draait het bij conversie optimalisatie om het omzetten van een toenemend aantal bezoekers naar daadwerkelijk betalende klanten. Het voordeel is wel dat er geen grote investering nodig is om succes te bereiken. Met conversie optimalisatie kan er een verhoging van de effectiviteit van de inspanningen op het gebied van marketing gerealiseerd worden. Daarnaast is het mogelijk om meer rendement te behalen zonder dat hier veel tijd of energie in hoeft te gaan zitten. Met Leadpages wordt het allemaal erg eenvoudig.

LeadPages tool gebruiken

De tool LeadPages is maar voor één ding bedoeld en dat is het eenvoudig samenstellen van effectieve landingspagina’s. Deze landingspagina’s zijn bijzonder doel- en resultaatgericht. Voorheen was het nodig om speciale landingspagina’s aan te maken met SEO-teksten. Deze SEO-teksten moesten door professionals worden geschreven, zodat je zeker was van de juiste keyword density. Daarnaast moest er rekening gehouden worden met tal van andere regels en richtlijnen om een landingspagina daadwerkelijk effectief te maken. Dit was een tijdrovende taak en in de meeste gevallen ook een kostbare onderneming, vooral omdat er speciale SEO-schrijvers ingeschakeld moesten worden.

Waarom LeadPages gebruiken

De slimme mensen achter LeadPages hebben de tool zo effectief gemaakt dat er al meer dan 120.000 klanten naar volle tevredenheid gebruik maken van de tool. Het is niet vreemd te noemen dat al deze mensen al werden overtuigd door de kracht van Leadpages, want het bedrijf heeft er alles aan gedaan om de tool zo makkelijk mogelijk te maken. Het optimale gebruiksgemak wordt gecombineerd met een optimaal resultaat, en meer dan dat is er eigenlijk niet nodig om succes te boeken. De landingspagina’s worden heel eenvoudig aangemaakt met behulp van bestaande templates. Daarnaast is het even gemakkelijk om op conversieratio te sorteren en zijn er nog diverse andere praktische tools aan toegevoegd om het succes nog net even een stukje verder door te laten lopen. Zo kan er ook gebruik worden gemaakt van LeadBox.

Conversieratio sorteren

LeadPages biedt de mogelijkheid om daadwerkelijk op conversieratio te gaan sorteren. Hier is overigens niet veel voor nodig, want je hoeft niet meer te doen dan een klik te geven op de button. Hierna worden de templates op volgorde van het binnenslepen van sales en leads weergegeven. Achter de schermen van het systeem ontstaat een verzameling van interessante informatie die slim kan worden ingezet. Klanten die data anoniem gebruiken zorgen eigenlijk voor de nodige voeding hiervan.

Leadbox bonus tool Leadpages

LeadBox is een tool die extra beschikbaar is bij LeadPages. De kans bestaat dat je al eens te maken hebt gehad met het principe zonder het te weten. Ben je bijvoorbeeld wel eens op een website terecht gekomen waar je ineens een pop-up te zien kreeg vanuit een zogenaamde lightbox? Dit is nu precies wat LeadBox doet, en dat kan je veel voordeel opleveren. Het is namelijk zo dat dit principe kan zorgen voor een aanzienlijke verhoging van de leden die zich abonneren op de nieuwsbrief. Het is mogelijk om LeadBox slim te combineren met een leuke actie, waardoor het effect eigenlijk alleen maar groter is. De pop-up (leadbox) kan ook pas verschijnen naar het klikken op een link of button, echt fantastische software.

Voorbeeld Leadbox
Hier onder wordt een Leadbox weergegeven. Het hele formulier (pop-up) kun je aanpassen naar eigen smaak zo als afbeeldingen, vertalen naar Nederlands, teksten, e-mail provider, invulvelden echt alles gewoon.

leadpages leadboxes

De beste landingspagina’s

Iedere landingspagina heeft een doel, maar dit doel is niet voor iedere landingspagina gelijk. Zo kan een landingspagina worden gebruikt om offerteaanvragen binnen te slepen, maar deze kan ook worden ingezet om klanten te bedanken of bijvoorbeeld om e-mailadressen te werven. Hier is goed over nagedacht binnen Leadpages. Er zijn namelijk veel verschillende templates beschikbaar voor het realiseren van de meest uiteenlopende landingspagina’s. Zo zijn er templates voor het werven van mailadressen, voor het bedanken van klanten, voor follow-ups, voor webinar uitnodigingen, voor direct verkoop, offerteaanvragen en bijvoorbeeld voor de lancering van producten. Alles staat al klaar, waardoor alleen de nodige aanpassingen moeten worden gemaakt, zoals het toevoegen van afbeeldingen of tekststukken.


Onmisbare integratiemogelijkheden
Met LeadPages is het ook heel gemakkelijk om integraties te realiseren. Zo zijn er integraties met onder meer Facebook, WordPress, MailChimp, Aweber en GetResponse. Dit levert diverse voordelen op. Zo kan een landingspagina direct op Facebook worden geplaatst als tab op de pagina.

LeadPages werkt makkelijk

Het is niet meer nodig om eindeloos uren te besteden aan de perfecte inrichting van landingspagina’s. LeadPages zorgt ervoor dat het allemaal in een handomdraai verzorgd is en ook nog eens heel succesvol is. Juist dat maakt LeadPages software zo populair. Het bespaart tijd en moeite, terwijl het veel oplevert. De tool is gebruiksvriendelijk en toch vol van mogelijkheden voor iedereen die optimaal wil scoren met effectieve en doelgerichte landingspagina’s. LeadPages is het absoluut meer dan waard.

Wellicht heb je wat gehad aan mijn leadpages review. En mocht je nog vragen hebben over de LeadPages software dan hoor ik dat graag. Als je wil dat ik Leadpages ervaringen deel, laat dan even een reactie achter.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Leadpages: de complete Nederlandse handleiding + review en ervaringen”

 1. Marjon avatar
  Marjon

  Bedankt Coen voor deze uitgebreide review, is er ook een video tutorial van Leadpages beschikbaar waarin ik kan zien hoe het precies werkt?

  En nog een vraag, kan ik Leadpages gratis 30 dagen proberen of moet ik het direct kopen?

  1. Coen Olde Bijvank avatar
   Coen Olde Bijvank

   Geen dank Marjon, daar ben ik voor en ik vind het leuk om te doen, mensen helpen!

   Als je naar LeadPages gaat kun je klikken op ‘See a demo’ en dan wordt je doorgestuurd naar video tutorial van LeadPages en leggen ze je precies uit hoe het werkt.

   Mocht je daarna nog vragen hebben, dan hoor ik dat graag en probeer ik je goed mogelijk te helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *