Leer SEO schrijven

SEO copywriterBij SEO wil je je lezers én Google zo duidelijk mogelijk maken dat jij biedt wat zij zoeken. SEO schrijven helpt hierbij.

De basis van een goede SEO-tekst is een zoekwoord of -zin. Zoekt iemand op een bepaalde combinatie – zoals ‘waterkoker kopen’- dan wil je dat de SEO tekst voor deze woorden op de eerste plaats in Google staat. Dit bereik je onder andere door:

  • Zoekwoorden en -zinnen bewust toe te passen in teksten, met name in de koppen en tussenkoppen.
  • Door te zorgen voor een prikkelende kop en META description (de omschrijving die Google laat zien bij de zoekresultaten, en op basis waarvan een bezoeker besluit of hij de website wil bezoeken).
  • De tekst zo in te delen dat scannende lezers niet afhaken. Gebruik daarvoor tussenkoppen, bullets, korte pakkende alinea’s etc.
  • De lezers aan te sporen tot actie: contact opnemen, aanmelden voor je nieuwsbrief, een product bestellen etc.

Het laatste punt klinkt commercieel, maar dat hoeft het niet te zijn. Je kunt ook een informatief artikel schrijven uit ‘branding’ oogpunt en mensen vriendelijk attenderen op je nieuwsbrief, je Twitter-account, LinkedIn etc. Verkopen is gunnen en door kennis te delen bouw je een band op met je lezers.

Balans tussen inhoud en SEO techniek

Een goede SEO schrijver is op de eerste plaats een uitstekende tekstschrijver/copywriter. Daarnaast heeft hij verstand van SEO schrijven en de werking van zoekmachines en past hij deze kennis dusdanig toe dat teksten aanslaan bij lezers én zoekmachines. De uitdaging zit hem in het balanceren tussen techniek en inhoud en de beste SEO-teksten herken je niet als zodanig, terwijl ze wél extra klanten opleveren.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *