Meer bezoekers naar je website door Facebook

Meer bezoekers met FacebookFacebook helpt jou om meer bezoekers naar je website te krijgen. Een mooie Facebookpagina maken is niet moeilijk, duur of tijdrovend. Toch wordt er nog relatief weinig gebruik gemaakt van de vele extra’s die Facebook biedt om nieuwe klanten aan te trekken promotie te maken of speciale acties op te zetten Met deze 3 tips maak je je Facebook-pagina aantrekkelijker en interactiever. Zo werf je klanten en trek je meer bezoekers naar je website.

1. Een Facebook welkompagina

Facebook biedt verschillende mogelijkheden om een aangepaste welkompagina te maken waarop nieuwe bezoekers terechtkomen die je pagina nog niet ‘leuk hebben gevonden’.

Met PageModo of iFrameEngine is het maken van zo’n startpagina een fluitje van een cent. Volg gewoon stap voor stap de instructies voor het maken van een layout naar keuze. Kennis van code of grafisch design is niet nodig.

MyTab en Pagelever zijn een paar andere applicaties om aangepaste pagina’s te maken. Voor de meer gevorderden is er Involver of Wix. Deze toepassingen maken verregaande controle over inhoud en vormgeving van de pagina mogelijk.

Op deze manier kun je binnenin je Facebookpagina een hele mini-website maken, met links naar je officiële site bijvoorbeeld, of inschrijvingsformulieren voor je nieuwsbrief.

Zodra je welkomscherm (landing page) klaar is, moet je Facebook nog zodanig instellen dat nieuwe bezoekers naar die pagina gestuurd worden. Klik daarvoor op de knop ‘pagina bewerken’ rechts bovenaan je pagina en stel “Standaard Tabblad” in op de naam van je welkomscherm.

2. Video delen via Facebook

Facebook videosYouTube Video Box is een prima manier om je YouTube video’s op Facebook te delen. Toon de video’s die je als favoriet op je YouTubeprofiel gezet hebt, of importeer je favorieten vanuit je YouTube account. Hetzelfde kan je ook met de YouTube applicatie van Involver.

3. Facebook content verrijken via RSS

RSS Graffiti controleert geregeld de RSS-feeds die je hebt ingegeven en plaatst alle nieuwe berichten automatisch op het prikbord van de door jou geselecteerde pagina(s). Je kan de feed naar elk type facebook pagina sturen – profielpagina’s, fanpagina’s, groepen, events…

Networkedblogs is nog zo’n toepassing: hiermee kan je de recente berichten van je blog of andere blogs die je goed vindt in je Facebookpagina tonen.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *