Meer klanten met Twitter: 10 Tips

10 Tips voor TwitterMeer klanten is meer omzet. Twitter is een laagdrempelige manier om in contact te komen met toekomstige klanten. “Maar wat moet ik Twitteren?” vragen heel veel ondernemers zich af. Dat is best begrijpelijk, want wie zit er nou te wachten op jouw dagelijkse beslommeringen? Niemand, dus deel ze dan ook niet (of slechts af en toe).

Wat zet je dan wel in je tweets? Met deze 10 Twitter tips kun je wel even vooruit.

1. Schrijf behulpzame Tweets

Minstens de helft van je tweets moet een antwoord geven, een reactie zijn, of een soort van communicatie of dialoog in zich hebben. Vergeet niet dat social media draait om de dialoog.

Via het zoekveld #Discover / #Ontdekken op Twitter.com kun je zoeken naar tweets over jouw branche. Zoek je in combinatie met #DTV – bijvoorbeeld ’tekstschrijver DTV’ dan zoek je op mensen die een vraag stellen, ‘durftevragen’.

Bentwoord je de vraag inhoudelijk dan denk je mee en val je positief op.

2. Geef voor je ontvangt

Wil je een band met iemand opbouwen? Toon dan eerst interesse in hem, beantwoord vragen en Retweet (RT) interessante berichten.

3. Organiseer een prijsvraag via Twitter

Een prijsvraag is een geweldige manier om meer volgers te krijgen. Vraag mensen het bericht te Retweeten en je te volgen, om te zien of ze gewonnen hebben.

Tip! Geef geen prijs weg aan de 500ste of 1000ste volger, maar verloot hem onder al jouw volgers. Zo maakt iedereen kans en ontmoedig je volger 999 niet. “Dan wacht ik nog wel even met volgen…”

4. Publiceer over evenementen

Ga je naar een congres of evenement? Tweet erover, misschien komt een volger ook en kun je hem de hand schudden. Je laat bovendien zien dat jij je kennis op peil houdt.

5. Geef iets weg op Twitter

Gratis werkt altijd. Je maakt mensen blij met jouw kennis en in de toekomst doen ze misschien wel wat voor je terug (wederkerigheid). Voorbeelden van leuke weggevers zijn: PDF’s, handleidingen, factsheets, checklist, verslagen, statistieken, case-studies en e-books. Zelfs meubels worden soms via Twitter aangeboden.

6. Deel geweldige video’s

Heb je een inspirerende, verrassende of echt grappig op YouTube Video gezien? Of maak je zelf instructie-fimpjes? Deel ze.

7. Zeg dank je wel

Hoewel je niet voor elke re-tweet hoeft te bedanken, is het wel aardig om het zo af en toe te doen. Zeker bij mensen met wie je een band wilt opbouwen. Nieuwe volgers kun je ook een berichtje sturen via de
Direct Message-optie. Dit werkt net als e-mail: alleen hij of zij leest het.

8. Tweet over speciale Twitter aanbiedingen

Heb je een leuke actie, dan kun je hier mensen op attenderen. Overdrijf echter niet: Twitter is geen verkoopkanaal en mensen ontvolgen je zo.

9. Beveel een product of dienst aan

Ben je tevreden over iets of iemand? Laat het weten via Twitter. Zet je de @gebruikersnaam van de andere partij erbij dan leest hij het ook.

10. Wees interessant

Wat willen mensen lezen? Waarom is het interesant op jouw te gaan volgen? Lees je tweets terug en bekijk welke berichten veel Retweets (vaak werden doorgestuurd) of reacties kregen.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *