Mijn meest gebruikte WordPress plugins

Meest gebruikte WordPress PluginsAls ik een website maak, heb ik altijd standaard plugins die ik installeer. Daarom heb ik een lijstje met de meest gebruikte WordPress plugins gemaakt.

Er zitten ook WordPress plugins tussen van het Genesis Framework, Genesis is een WordPress framework van StudioPress dat ik al sinds de start op internet met veel plezier gebruik. Echt een aanrader!

Mijn WordPress Plugins

SEO Yoast plugin een WordPress plugin die je waarschijnlijk wel kent. De SEO Yoast plugin gebruik ik om mijn websites zoekmachine vriendelijk te maken. Een plugin die zeker niet mag ontbreken in mijn ogen.

Google XML sitemaps een sitemap plugin die ook als sinds het begin gebruik. De Google XML Sitemaps plugin maakt een goed overzicht van je website.

Genesis translate plugin deze gebruik ik om mijn WordPress websites met 1 klik te vertalen naar het Nederlands, zeer handig!

Genesis simple edits met deze plugin pas ik heel makkelijk mijn footers aan van mijn websites.

Quicke Adsense plugin deze gebruik ik vooral voor mijn fashion websites. Met de Quicke Adsense plugin kun je heel makkelijk en snel banners plaatsen in het begin, midden of aan het eind van een bericht of pagina.

Comment Reply Notification een plugin die ervoor zorgt dat een bezoeker op de hoogte kan worden gehouden van zijn of haar reactie op een specifieke blogpost. Klik hier voor meer informatie over de Comment Reply Notification plugin

Digg Digg plugin deze zorgt er voor dat er zwevende social media buttons naast mijn blogposts komt.

Redirection plugin zorgt ervoor dat mijn url’s op de juist manier door worden door gestuurd naar juiste bestemming op mijn website en voorkomt dat er error 404 pagina’s ontstaan.

SEO Auto Linker plugin is een plugin waar je ‘keywords’ op kunt geven die dan naar een bepaald blogbericht wordt gelinkt.

Contact Form 7 plugin gebruik ik om een nette en duidelijk contactpagina te maken. Deze gebruik ik ook al sinds het begin van mijn internet periode. Een goede vervanger is de Gravity Forms plugin.

Akismet plugin gebruik ik om spam tegen te houden op mijn website, een zeer goede plugin die ook al sinds het begin gebruik.

Dit zijn wel mijn meeste gebruikte WordPress plugins. Welke WordPress plugins gebruik jij allemaal? Laat een reactie achter, zodat andere deze ook kunnen gebruik. Thx 😉


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

4 reacties op “Mijn meest gebruikte WordPress plugins”

 1. Arne avatar
  Arne

  Hey Coen

  Ik heb onlangs gelezen dat XML-sitemaps niets bijdragen tot je vindbaarheid via Google. Is het dan wel zo’n goed idee om hiervan gebruik te maken?

  Arne

  1. Coen Olde Bijvank avatar
   Coen Olde Bijvank

   Hallo Arne, hmm.. heb je misschien een linkje? Ik weet niet anders dat Google het ‘fijn’ vind een overzicht (de sitemap dus) te scannen met haar robots.. Mijn persoonlijk mening is dat ik het mensen wel aanraad.. dit heb ik zelf ook namelijk op al mijn websites.. en ondervind geen problemen hiermee.

 2. Imre avatar
  Imre

  Hey Coen

  Altijd leuk om een idee te krijgen van de WordPress plugins die andere developers gebruiken. Wat betreft Contact Form 7 hebben we recent een stap voor stap tutorial online gezet op onze website Cool Tricks. Weliswaar Engelstalig, mr ongetwijfeld interessant voor diegenen die hun eerste stappen zetten met deze plugin!

  Je kan de Contact Form 7 tutorial terugvinden op http://cool-tricks.net/contact-form-7-configuration/

  Om tot slot nog even te reageren op jouw vraag. Wat dacht je zoal van W3 Total Cache bijvoorbeeld?

  1. Coen Olde Bijvank avatar
   Coen Olde Bijvank

   Hallo Imre, bedank voor je reactie en het delen van je video tutorial over Contact Form 7, top! En tuurlijk W3 Total Cache plugin, helemaal vergeten, bedankt voor de aanvullingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *