Dit zijn de meest succesvolle investeerders allertijden

We vinden het interessant om eens te kijken naar naar de meest succesvolle investeerders allertijden. Dit zijn allemaal individuen die aanzienlijke hoeveelheden geld hebben verdiend door zich te houden aan solide financiële beleggingsstandpunten. Als je hun strategieën bekijkt, zijn ze niet erg moeilijk of facilitair – ze blijven bij de fundamentele financiën van een bedrijf en kijken naar de waarde. Als ze geloven dat er waarde is, dan geven ze die uit en maken ze een mooi inkomen!

1 – John “Jack” Bogle

Jack Bogle is de eigenaar van The Vanguard Group, die de meeste mensen in verband brengen met betaalbare beleggingsfondsen. Toch is dat niet precies hoe hij is opgeleid. Bogle studeerde af aan Princeton University en ging waarschijnlijk werken bij Wellington Monitoring Company, waar hij via de ranglijst snel opklom tot voorzitter. Hoewel hij werd ontslagen wegens een negatieve fusie, trok hij hieruit een belangrijke les en richtte hij vervolgens The Vanguard Team op.

7 tips van Jack

Met zijn nieuwe bedrijf en passie voor indexbeleggingsfondsen, liet Bogle The Vanguard Group uitgroeien tot het op één na grootste beleggingsfondsenbedrijf. Bogle slaagde erin om zijn uitgavenstijl uiterst basaal te houden. Tevens heeft hij 7 standaardbeleidslijnen voor financiers uitgelicht:

 • Kies goedkope fondsen
 • Houd zorgvuldig rekening met de toegevoegde prijs van suggesties
 • Overschat de prestaties van fondsen in het verleden niet
 • Gebruik in het verleden behaalde resultaten alleen om risico’s vast te stellen
 • Pas op voor de omvang van de activa
 • Bezit niet te veel fondsen
 • Zorg voor een fondsprofiel en houd het vast!

2 – Warren Buffett

Warren Buffett wordt algemeen beschouwd als een van de meest succesvolle investeerders op de planeet, op grond van de hoeveelheid kapitaal waarmee hij begon wat hij heeft verdiend. Voorafgaand aan zijn ssucces had Buffett verschillende financiële investeringsbaantjes, waarbij zijn laatste hem 12.000 dollar per jaar opleverde. Toen hij zijn samenwerkingen opgaf, had hij een persoonlijk financieel spaartegoed van ongeveer 174.000 dollar. Inmiddels heeft hij dit omgetoverd tot zo’n 50 miljard dollar!

Wat is de filosofie van Buffet?

Buffett’s investeringsfocus is vrij simpel: bedrijven kopen voor een betaalbare prijs, ze verbeteren door middel van management of allerlei andere veranderingen en op lange termijn vernieuwingen in de aanbodprijs realiseren. Dit wordt ook wel waarde investeren genoemd. Hij zoekt bedrijven die hij begrijpt en houdt het ook heel gemakkelijk. Velen hebben hem verweten dat hij uit de buurt blijft van technologiebedrijven en allerlei andere industrieën. Door bij wat hij herkent te blijven, heeft Bufet indrukwekkende rendementen behaalt.

3 – Philip Fisher

Philip Fisher is de papa van het kopen van ontwikkelingsaandelen. Hij begon zijn eigen beleggingsmaatschappij, Fisher & Business, in 1931, en leidde die ook tot aan zijn pensioen in 1999 op 91-jarige leeftijd. Fisher behaalde gedurende zijn 70-jarige baan uitstekende rendementen voor zichzelf en ook voor zijn klanten.

De 15 factoren van Fisher

Fisher richtte zich op investeren voor de lange termijn. Hij kocht beroemd Motorola aandelen in 1955, en hield ze ook vast tot zijn dood in 2004. Hij stelde een lijst van vijftien factoren op van kwaliteiten die je in een gewoon aandeel moest zoeken en concentreerde zich op 2 categorieën: de eigenschappen van het management en de eigenschappen van het bedrijf.

Belangrijke eigenschappen

De belangrijke eigenschappen voor het management waren integriteit, conventionele boekhouding, gemakkelijke toegang en grote vooruitzichten op lange termijn, openheid voor verandering, uitstekende financiële controles, en ook uitstekende plannen voor het personeel. Essentiële bedrijfskenmerken zouden zeker een ontwikkelingspositionering, hoge inkomstenmarges, hoog rendement op kapitaal, een inzet voor r & d, een superieure verkooporganisatie, vooraanstaande marktplaatsing, en eigen producten of diensten zijn.

4 – Benjamin Graham

Benjamin Graham was de leraar en coach van Warren Buffett. Hij wordt ook wel de “vader van het waardebeleggen” genoemd. Graham verdiende veel geld voor zichzelf en zijn klanten zonder grote risico’s op de aandelenmarkt te nemen. Hij kon dit doen omdat hij uitsluitend gebruik maakte van economische analyse om met succes voorraden te kopen. Hij was ook behulpzaam bij veel elementen van de Stocks Act van 1933, die openbare bedrijven verplichtte om individueel gecontroleerde economische verklaringen te openbaren.

Nadruk op risicobeheer

Graham legde bovendien de nadruk op het hebben van risicobeheer in financiële beleggingen. Dit betekende dat iemand ruim onder een conservatieve evaluatie van een bedrijf moest kopen. Hij schreef bovendien een van de beroemdste investeringsboeken aller tijden, The Intelligent Capitalist, waarin hij zijn investeringsopvatting uiteenzet. Nog steeds heel interessant om te lezen!

5 – Bill Gross

Bill Gross wordt door velen beschouwd als de “koning van de obligaties”. Hij is de eigenaar en hoofdbeheerder van PIMCO. Zowel hij als zijn team hebben meer dan $600 miljard aan vastrentende beleggingen onder beheer. Hoewel bij Costs de nadruk vooral ligt op de aankoop van specifieke obligaties, heeft hij een financieel belegginsprofiel dat zich concentreert op het complete plaatje.

Wat is de filosofie van Bill Gross?

Gross meent dat succesvol financieel beleggen op lange termijn van twee structuren afhangt. Ten eerste het vermogen om een langdurige visie te ontwikkelen en tot uitdrukking te brengen en ten tweede hebben van de juiste samenstelling van een beleggersprofiel om deze verwachting optimaal te benutten. Volgens Gross moet je minstens 3 tot 5 jaar investeren. Daardoor bescherm je jezelf tegen de emotionele zweepslagen van de alledaagse, dynamische en soms volatiele markten.

6 – John Templeton

John Templeton is de bedenker van het hedendaagse beleggingsfonds. Hij kwam tot dit concept door zijn eigen ervaring: in 1939 kreeg hij 100 aandelen van elk bedrijf dat op de NYSE onder de 1 dollar noteerde. Hij verwierf 104 bedrijven in totaal, voor een complete financiële investering van 10.400 dollar. In de loop van de volgende vier jaar verklaarden 34 van deze bedrijven zich failliet, maar hij had de mogelijkheid het hele verblijfsprofiel voor 40.000 dollar te verkopen.

Een dealjager

John Templeton werd beschreven als een echte dealjager. Hij vond bovendien firma’s vinden als niemand anders dat deed. Hij vond dat de allerbeste waarde-aandelen die waren die geheel buiten beschouwing gelaten werden. Hij handelde dit trouwens af vanuit de Bahamas, wat hem ver van Wall Street hield.

7 – Carl Icahn

Carl Icahn staat in de hele beleggerswereld bekend als ofwel een meedogenloze belegger ofwel een leider. Wat je emening ook is, Icahn is een waardebelegger die bedrijven opzoekt waarvan hij vindt dat ze verkeerd behandeld worden. Hij probeert in de Raad van Bestuur te komen door genoeg aandelen te krijgen om zichzelf erin te verkiezen. Vervolgens verander hij het het hogere toezicht in iets waarvan hij denkt dat het veel gunstiger is om sterke resultaten op te leveren. Hij heeft daar de afgelopen 30 jaar veel succes mee gehad.

8 – Peter Lynch

Peter Lynch is vooral bekend omdat hij meer dan 13 jaar het Fidelity Magellan Fund beheerde, gedurende welke tijd zijn beheerde vermogen groeide van $ 20 miljoen tot meer dan $ 14 miljard. Veel opmerkelijker is dat Lynch in 11 van die 13 jaar de S&P 500 Index versloeg met een gemiddeld jaarlijks rendement van 29%.

Lynch gebruikte een verzameling van een aantal grondbeginselen voor zijn manier van handelen, te weten:

 • Het is zinloos om zowel de economische situatie als de rente te voorspellen
 • Je hebt tijd genoeg om opmerkelijke bedrijven te herkennen en te erkennen
 • Voorkom long shots
 • Goed management is uiterst belangrijk – koop geweldige diensten
 • Wees aanpasbaar en bescheiden, en doe je voordeel met fouten
 • Voordat je een aankoop doet, moet je kunnen beschrijven waarom je koopt

9 – George Soros

George Soros wordt vaak aangeduid als de man die “de Bank van Engeland brak”. In september 1992 liep hij het risico van 10 miljard dollar op een enkel aandeel toen hij short ging op het Britse Pond. Hij kreeg gelijk en verdiende met de totale handel 2 miljard dollar. Soros is bovendien populair vanwege het beheer van zijn Quantum Fund, dat een jaarlijks rendement van meer dan 30% opleverde toen hij de hoofdbeheerder was.

Wat doet George Soros?

Soros concentreert zich op het bepalen van brede macro-economische patronen in zeer hefboomachtige spelen in obligaties en ook activa. Soros is de buitenbeentje in de Leading 10 Greatest Financiers. Hij heeft namelijk geen duidelijk omschreven handelstechniek, behalve dan dat hij niet bang is om risico’s te nemen.

10 – Michael Steinhardt

Dit is nog zo’n investeerder die weinigen buiten Wall Street zullen herkennen. Steinhardt behaalde een track record dat nog steeds de aandacht trekt op Wall Street: 24% substantieel gemiddeld jaarlijks rendement – meer dan het dubbele van de S&P 500 in diezelfde periode – gedurende 28 jaar! Wat nog opmerkelijker is, is dat Steinhardt dit deed met aandelen obligaties, zowel lange als korte alternatieven, in verschillende tijdsperiodes. Soms handelde hij 30 minuten, soms dertig dagen achter elkaar. Hem wordt toegeschreven dat hij zich concentreerde op de lange termijn, maar de korte termijn kocht als een berekende handelaar.

Wat was de filosofie van Steinhart?

Later in zijn leven stelde Steinhart 6 punten op die beleggers nodig hebben om succes te boeken:

 • Maak elk van je fouten vroeg in je leven. Hoe meer moeilijke lessen in een vroeg stadium, hoe minder fouten je later maakt.
 • Verdien voortdurend je brood met iets wat je echt interessant vindt.
 • Doe onderzoek. Het geheim van onderzoekend studeren is zoveel mogelijk informatie in je op te nemen als haalbaar is om als eerste een belangrijke aanpassing te voelen.
 • Neem beslissingen ondanks onvolledige informatie. Je zult zeker nooit alle informatie hebben die u nodig hebt. Waar het om gaat is wat je doet met de informatie die u hebt.
 • Vertrouw voortdurend op je intuïtie, die zich voordoet als een verborgen supercomputer in de geest. Het kan je helpen het juiste beslissing op het juiste moment te nemen.
 • Doe geen kleine financiële investeringen. Zorg ervoor dat de stimulans hoog genoeg is om voldoende tijd en initiatief in een aandeel te stoppen.

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *