Online geld verdienen met cryptocurrencies

Het is de laatste jaren een van de meest populaire manieren geworden om online geld te verdienen. Cryptocoins zoals Bitcoin vormen een aantrekkelijke manier om een extra inkomen te genereren. Doe je het goed en besteed je er genoeg aandacht aan, dan zijn er feitelijk geen beperkingen om financieel onafhankelijk te worden. Wellicht denk je dat het werken met cryptocoins een kwestie van gokken is, maar dat ligt toch net even anders. Investeren in verschillende cryptocoins is natuurlijk een manier, maar er zijn meerdere mogelijkheden.

geld verdienen met Bitcoin
Geld verdienen met cryptomunten kun je doen als je een laptop met internet hebt.

Wat is crypto

De kans is groot dat je ‘ongeveer’ weet wat cryptocoins zijn. Het is een verzamelnaam voor digitale munten die een bepaalde waarde vertegenwoordigen en waar je in kunt investeren. Het is dus geen fysieke munt zoals de euro of de dollar. De waarde wordt vooral bepaald door de markt en de functie (en meerwaarde) van het achterliggende bedrijf. Deze bedrijven houden zich vooral bezig met de ontwikkeling van nieuwe technologieën en producten en maken bijna allemaal gebruik van de blockchaintechnologie. Dit zorgt er dan ook voor dat de traditionele rol van bank volledig afwezig is.

Geld verdienen met het verhandelen van crypto

Het kopen weer verkopen van cryptocoins kan een aardige manier zijn om online geld te verdienen. Pak je het slim aan, dan is er geen enkele reden om te denken dat het niet zou lukken. Dat wil niet zeggen dat het zonder risico is! Koersen kunnen stijgen, maar ook dalen waardoor je een verlies moet incasseren. Door je te verdiepen in het principe van cryptocoins, beleggingsstrategieën te bestuderen kun je behoorlijk veel doen om het risico op een verlies te minimaliseren.

Staking cryptovaluta

Naast het verhandelen van cryptocoins kun je ook op een andere manier geld verdienen aan de digitale valuta. Zo kun je besluiten om de aangekochte valuta voor langere tijd vast te houden. In vaktermen hebben we het dan over ‘staking’. Deze tactiek wordt door veel cryptocoins gebruikt om het aantal beschikbare coins te minimaliseren waardoor de waarde bij een stijgende vraag toeneemt. Logischerwijs pak jij dus lekker een vergoeding voor het staken en zie je jouw investering door letterlijk niks te doen, stijgen.

De goedkoopste cryptocurrency exchange Nederland is Bitvavo. Dit cryptobedrijf staat wel bekend als Bitvavo staking omdat je hier automatisch staken kunt toepassen van cryptocurrencies.

Geld verdienen met cryptocurrency kan dus ook heel goed door coins te staken. Het onderstaande staking uitleg video laat zien hoe dat werkt.

Geld verdienen als masternode met cryptomunten

Nog makkelijker geld verdienen met cryptocoins kan ook. In dat geval kies je ervoor om te fungeren als een masternode. Het principe is vrij eenvoudig. Je coins waarin je hebt geïnvesteerd houdt je lekker in je eigen e-wallet. Zie dat als een soort digitale portemonnee. Deze wallet is continu verbonden met het netwerk van de munt (blockchain). Het is dus eigenlijk een computer die 24 uur per dag en zeven dagen per week aan staat. De rekenkracht van de computer kan daardoor worden gebruikt om wiskundige opgaven uit te voeren. Dit is een onderdeel van het zogenaamde validatieproces voor transacties.

Het werken als masternode kan een interessante vergoeding opleveren, maar eenvoudig is het niet. Je zal in ieder geval een knappe computer moeten hebben, bovendien moet je ook een behoorlijke hoeveelheid coins bezitten. In veel gevallen is het minimum zo’n 1000 coins. Voor de goedkope cryptocoins is dat geen probleem, maar bij andere coins kan dat een behoorlijke investering vergen.


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *