SE Ranking Review

Voor elke ondernemer die actief gebruik maakt van internet is een ding absoluut noodzakelijk: weten hoe je inspanningen renderen. Kortom, wat levert het op en wat kan ik er aan doen om het nog meer te verbeteren. Anno 202 is het toverwoord om dit te bereiken ‘data’. Je zult dus tal van zaken willen kunnen meten om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Een goede SEO strategie is daarbij onmisbaar, maar hoe meet je nu de effectiviteit daarvan en hoe kun je het gaan optimaliseren? Het antwoord is in twee woorden samen te vatten: SE Ranking.

se ranking nederlands

SE Ranking in detail

SE Ranking is een relatief nieuwe tool die inmiddels zijn waarde ruimschoots heeft bewezen. Je zou zelfs kunnen stellen dat deze SEO-tool de basis vormt van elk succesvol zoekmachineoptimalisatietraject. Natuurlijk zijn er tal van andere tools verkrijgbaar die je kunnen voorzien van alle noodzakelijke informatie, maar op veel punten scoort SE Ranking aanzienlijk beter dan andere tools.

Zoals voor elke SEO oplossing is het bijhouden van zoekwoorden een van de belangrijkste functies. SE Ranking doet dit door de zoekwoorden die je gebruikt nauwgezet te monitoren. Het houdt bij hou de gekozen zoekwoorden presteren, wat je ranking is en hoe het zich ontwikkeld in de loop der tijd. Zo kun je eenvoudig zien hoe je er nu voor staat in vergelijking met bijvoorbeeld drie maanden geleden. Wil je, om wat voor reden dan ook, weten hoe je in andere zoekmachines dan enkel Google presteert, of juist weten hoe je zoekwoorden het in andere landen doen, dan laat SE Ranking ook dit eenvoudig zien. Je hebt daardoor bijna volledige controle over je eigen prestaties.

Uit bovenstaande blijkt dat SE Ranking een zeer geavanceerd product is. Op zich mooi natuurlijk, maar zoals bij elk product zijn er voor- en nadelen te benoemen. Een van de grootste nadelen is dat SE Ranking niet gratis is. Jammer, maar om optimaal te willen presteren, zul je moeten investeren. Dat is, zoals we zo dadelijk laten zien de moeite waard.

Nadeel: het is niet gratis

Het bijhouden van de zoekwoorden waar je op wenst te scoren is dus niet gratis. Sterker nog, het volgen van maar 30 zoekwoorden kost al een paar euro per maand. Daar staat tegenover dat het gebruik van de tool je een hoop tijd bespaart. Dat je daarnaast alles vanuit een oplossing kunt monitoren maakt het tot een uniek product. Ga je serieus aan de slag met je SEO dan kan die relatief lage investering de moeite waard zijn. Overigens is het wel zo dat naar mate het aantal zoekwoorden wat je wilt gebruiken toeneemt, de prijs per zoekwoord daalt.

Overigens biedt SE Ranking de mogelijkheid aan om eerst kennis te maken. Je kunt de tool dan veertien dagen lang gebruiken zonder enige beperking. Wil je de kosten overigens in de hand houden, zorg er dan voor dat je de frequentie niet te hoog wordt ingesteld. Het dagelijks laten controleren van 20 zoekwoorden zal normaliter duurder zijn dan een wekelijkse controle.

SE Ranking tip! Start de gratis 14 dagen proefperiode zonder enige verplichtingen. Op deze manier kun je zelf uitproberen om SE-ranking voor jou de ultieme SEO tool is.

Om je kosten (investering) nog lager te maken is het verstandiger om een SE Ranking pakket te kiezen. Zodat je niet het einde van de maand voor verassingen komt te staan.

Ze bieden 3 verschillende pakketten aan:

  • Optimum
  • Plus
  • Enterprise

Voordeel: in de cloud

Heerlijk! SE Ranking is cloud based, met andere woorden: je kunt het overal gebruiken en bent dus niet afhankelijk van software die je lokaal (op je eigen PC of laptop moet installeren. Dat laatste kan nadelig zijn in verband met het bepalen van de locatie, bovendien kan Google bepaalde activiteiten als verdacht aanmerken en het bijbehorende IP-adres blokkeren. Bij SE Ranking is daar dus geen sprake van en kun je dus ook tijdens je vakantie checken hoe het er voor staat. Het is in feite een kwestie van de positiecheck in het programma activeren en je kunt overal ter wereld gebruik maken van het programma.

Nadeel: matig functionerende mobiele app

Nog een ander (klein) nadeel: SE Ranking is niet echt ideaal voor het gebruik op een mobiel apparaat. Er is wel een app, maar de functionaliteit is behoorlijk beperkt waardoor het niet echt prettig werkt. Zo kun je wel de zoekwoordposities inzien, maar geen campagnes of zoekwoorden toevoegen. Dat is vervelend, maar omdat het allemaal relatief nieuw is, kun je ervan uitgaan dat dit op (korte ) termijn zal worden aangepakt.

Voordeel: importeer zoekwoorden uit Search Console

De Search Console van Google is voor veel ondernemers onmisbaar. Het goede nieuws is datSERanking je in staat stelt om de zoekwoorden die je in de Search Console gebruikt makkelijk kunt importeren. Dat bespaart je een hoop tijd, bovendien werkt het bijzonder overzichtelijk. De belangrijkste zoektermen kun je zo eenvoudig gebruiken voor eventueel lopende campagnes.

Voordeel: lange & korte termijn in één view

De prestaties van je eigen SEO inspanningen zijn belangrijk om te meten, maar dankzij SE Ranking kun je dit ook zien voor specifieke periodes. Zo kun je tot een half jaar geleden ‘terug kijken’ en krijg je een bijzonder praktisch overzicht. Je ziet zo welke zoektermen het goed doen op de korte termijn en welke zoekwoorden juist goed scoorden op de lange termijn.

Voordeel: weet wanneer concurrenten iets aanpassen

Alhoewel je natuurlijk uitgaat van je eigen kunnen, is het super handig als je tijdig op de hoogte bent van aanpassingen door de concurrentie. Stijg je immers binnen Google, dan kun je ervan uitgaan dat de direct concurrentie dit ook zal weten en de strategie mogelijk gaat aanpassen. Dankzij SE Ranking kun je dit nu ook doen en zie je gelijk wat de concurrent heeft aangepast. Dit gebeurt razendsnel: nog voordat Google de bewuste pagina heeft geïndexeerd.

Voordeel: zoekwoorden groeperen in kleinere groepen

Dit is zeker geen onbekende functie en veel SEO-tools hebben dit ingebouwd. Het is echter essentieel om een helder overzicht te hebben van je zoekwoorden en deze dus ook te groeperen. Op die manier ben je in staat om per groep de prestaties van de relevante zoekwoorden te monitoren en waar gewenst aanpassingen te maken.

Voordeel: bekijk advertentievarianten uit het verleden

SE Ranking kan je voorzien van een hoop data. Zo zie je snel welke zoekwoorden de concurrent gebruikt en nog belangrijker: wat zijn of haar budget is. Het wordt echter nog leuker: de tool slaat behalve je eigen advertenties, ook de advertenties van je concurrenten op. Zo zie je direct waarom bepaalde advertenties beter scoren en waar dat aan ligt. Je snapt het al: alles is zo ingesteld dat het vrij eenvoudig is om je eigen rendement te verbeteren.

Voordeel: rapporten in de eigen huisstijl

SE Ranking wordt white label aangeboden. Het voordeel daarvan is dat je in staat bent om de rapportages in eigen huisstijl op te laten maken. Deze kun je overigens naar een vooraf ingesteld aantal personen verzenden. Het enige nadeel is mogelijk dat de rapportages momenteel nog Engelstalig zijn, maar dit gaat mogelijk snel veranderen.

Voordeel: weet wat de concurrentie doet

Meten is weten en daar is SE Rankings juist heel goed in. Het geeft je alle mogelijke informatie, ook wat de concurrentie doet. Het blijft echter niet bij het voorschotelen van de gevonden data, maar het laat ook zien hoe de concurrentie scoort op jouw zoekwoorden. Het kan dus een volledige analyse tonen en daarbij een top vijf presenteren.

Prijzen

Optimum

10 Websites
Website controle voor 25,000 pagina’s
Monitoring van 5,000 backlinks
Controleer backlinks van 20 domeinen per dag
Zoekwoord groepering
SEO/PPC concurrentieonderzoek
On-page controle: 150 pagina’s
Marketing plan
Flexibele rapportgenerator
SMM: Analyse en beheer
Subaccounts

Probeer SE Ranking Optimum 14 dagen gratis uit, zonder verplichtingen!

Plus

Oneindig aantal websites
Website controle voor 150,000 pagina’s
Monitoring van 25,000 backlinks
Controleer backlinks van 100 domeinen per dag
Zoekwoord groepering
SEO/PPC concurrentieonderzoek
On-page controle: 450 pagina’s
Marketing plan
Flexibele rapportgenerator
SMM: Analyse en beheer
Subaccounts
Paginawijzigingen monitoren: 100
SEO/PPC Database Uitbreiding 10,000
SEO/PPC DATABASE UITBREIDING: 10,000
White label

Probeer SE Ranking Plus 14 dagen gratis uit, zonder verplichtingen!

Enterprise

Oneindig aantal websites
Website controle voor 250,000 pagina’s
Monitoring van 75,000 backlinks
Controleer backlinks van 300 domeinen per dag
Zoekwoord groepering
SEO/PPC concurrentieonderzoek
On-page controle: 750 pagina’s
Marketing plan
Flexibele rapportgenerator
SMM: Analyse en beheer
Subaccounts
Paginawijzigingen monitoren: 250
SEO/PPC Database Uitbreiding 25,000
White label
API

Probeer SE Ranking Enterprise 14 dagen gratis uit, zonder verplichtingen!

Klantenservice

se ranking nederlands


Geplaatst

in

door

Tags: