SE Ranking review: de beste SEO tool voor het meten van zoekwoordposities

SE ranking software is een online SEO tool die ik hoofdzakelijk gebruik om posities van mijn organische zoekwoorden te monitoren. Krijg ook een goed beeld van welke zoekwoordposities je concurrenten hebben. Daarnaast beschikt SE Ranking over veel meer handige functies. Zo kun je ook posities checken en bijhouden van je YouTube video’s.

Lees in dit SE Ranking artikel mijn review, ervaringen, uitleg en conclusie.

Ben je al overtuigd van SE Ranking tool?
Ga dan naar deze speciale pagina van SE Ranking en probeer het 14 dagen gratis uit. Zonder verplichtingen en geen iDeal, creditcard of andere betaalmethode nodig.

Wist je dat een positie hoger of lager in de zoekmachines, vaak al honderden of duizenden potentiële bezoekers in de maand kan schelen? Dan snap je direct waarom het zo belangrijk is om zo hoog mogelijk te scoren met zoekwoorden waar jij op gevonden wilt worden.

Hoe werkt SE ranking?

In deze handleiding leg ik de basis uit van SE Ranking. Na deze basishandleiding kun je zelf ook jouw zoekwoordposities meten in zoekmachines. Besef dat dit de basis van SEO is. Ze zeggen niet voor niks meten is weten.

SE Ranking handleiding (basis)

Stap 1
Wanneer je gaat starten met de SEO software dien je als eerste een project aan te maken. Dit kun je doen door een nieuwe website toe te voegen. In de onderstaande afbeelding laat ik precies hoe je dat moet doen.

Stap 2
Vul nu je project naam en website url in. Mijn project en url is Sliminkomen. Ik heb geen groep geselecteerd, dit kun je dan als je in veel verschillende niches zit. Domain type kun je het beste ook zo laten staan. Wordt ook aanbevolen door SE ranking. Bekijk de onderstaande afbeelding hoe je dat ook kunt doen.

Stap 3
Vul nu de zoekwoorden in waarvoor je aan het ranken bent en klik op add keywords. Ik heb dit random gedaan voor mijn website. Maar zorg er zelf voor dat je hier even tijd voor neemt. Een goed keyword onderzoek is erg belangrijk voor de toekomstige verdiensten. Je wilt niet scoren op keywords die toch geen bezoekers opleveren. Bekijk in het onderstaande voorbeeld voor inspiratie.

Stap 4
Selecteer nu welke zoekmachine je wilt gebruiken. In deze SE ranking basis handleiding hou ik het allemaal wat simpel. Maar zoals je kunt zien zijn er een tal van opties. Je kunt bijvoorbeeld ook specifiek kiezen voor een bepaalde provincie in Nederland. Handige natuurlijk voor lokale SEO.

Stap 5
Als je de vorige stap hebt uitgevoerd is het tijd om concurrenten toe te gaan voegen. Zo kun je zie hoe zij ranken op zoekwoorden in de zoekmachine. Je kunt ook klikken op suggesties en dan wordt er automatisch een selectie gemaakt, erg handig allemaal. Bekijk de volgende afbeelding om te zien hoe dat werkt.

Stap 6
Om je eerste project succesvol te voltooien dien je Google Analytics of Google Search Console te koppen aan SE ranking. Klik vervolgens op finish. Ik persoonlijk zou ervoor kiezen om ze alle twee te koppelen. Hoe meer data je koppelt, hoe beter inzicht je krijgt van alle zoekwoordposities waarvoor je wilt ranken. In de onderstaande afbeelding laat ik zien welke stap je moet uitvoeren.

Stap 7
Na uitvoeren van de vorige stap wordt je automatisch doorgestuurd naar het SE ranking dashboard. Als het goed zie je nu onderaan dat jouw project is toevoegt. In mijn geval is dat dus Sliminkomen. Klik nu op Google Nederland of ander land wat je gekozen hebt. Zie de afbeelding hieronder als voorbeeld.

Stap 8
Nu worden al jouw opgegeven zoekwoorden weergegeven in rankposities. Zo kun je zien dat 1000 euro per dag verdienen bij mij op positie nummer 1 rankt in Google en dat andere keyword weer lager scoort. Dus er kan nog genoeg worden verbetert worden in de SERPS of in de artikelen om betere posities te behalen in de zoekmachine. Zie onderstaande voorbeeld om een indruk te krijgen hoe dat er uit ziet.

Mijn SE Ranking review

De bovenstaande stappen zijn letterlijk de basisbeginselen van SE ranking. De SEO tool heeft zoveel meer opties, je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het wel. Ik hoop dat je door mijn algemene review en basis uitleg enthousiast bent geraakt om ook SE ranking software 14 dagen gratis uit te proberen.

Bij aanmelding wordt er niet gevraagd naar betaal- of creditcard gegevens. Je bent helemaal vrij in het kiezen of je naar de proefperiode door wilt gaan of niet.

Lees hieronder verder over mijn eigen persoonlijke ervaringen.

Persoonlijke ervaringen

Mijn persoonlijk ervaring met SE ranking: ik gebruik de SEO software nu ruim twee maanden en mijn ervaringen zijn overweldigend. Ik heb al veel zoekwoorden mogen laten stijgen in de zoekmachines met behulp van deze tool. Mijn gevoel zegt dat ik nog niet eens over de helft ben van alle beschikbare opties die SE ranking te bieden heeft.

Ik ben nu bijvoorbeeld aan het testen met potentiële zoekwoorden voor mijn YouTube kanaal en de daarbij horende video’s. Om hoger scoren in YouTube ook eigen te maken. Dus dat ik leer wat ik moet doen om top 3 posities te behalen. Hoe langer ik er mee bezig ben, hoe leuker het allemaal wordt als ik eerlijk mag zijn. Vergelijk het met spelen van een goede online game :).

Pakketprijzen

Wat kost deze SEO software per maand of per jaar. Hoeveel keywords kan ik dan invoeren. Zijn er kortingscodes of promotiecodes beschikbaar? Zijn vragen die vaak worden gesteld. Je kunt de prijs bijna helemaal zelf bepalen omdat je heel veel opties hebt om kortingen te krijgen.

Ga je bijvoorbeeld betalen per maand of per jaar? Kies je voor 250 of 1000 keywords per maand? Wil je de posities real-time meten of mogen daar 3 dagen tussen zitten? Alles is helemaal aan te passen naar jouw persoonlijke voorkeur.

Ik ben misschien wel wat standaard, maar ik heb gekozen voor OPTIMUM en betaal daarvoor 29 dollar per maand voor. Ik heb de ranking check dan wel op daily staan, zodat er dagelijks live de posities voor mijn projecten worden weergegeven.

Klik hier om SE Ranking 14 dagen gratis te proberen


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “SE Ranking review: de beste SEO tool voor het meten van zoekwoordposities”

  1. Joakiem avatar
    Joakiem

    SE Ranking is een super SEO tool. Ik gebruik deze software om o.a. dagelijks mijn zoekwoordposities in Google te meten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *