Shopify Review Nederlands → Betrouwbaar en Beste Webshop Software

De terms ‘SaaS’ zal je wellicht niet veel zeggen, maar het begrip ‘webshop software’ of ‘e-commerce software’ valt, dan weet je het wellicht wel. Grote kans dat je dan direct de link met een website legt, het gaat namelijk over online shoppen. Nu is het begrip webwinkel al lang ingeburgerd, dus is er niet zoveel nieuws onder de zon. Met WordPress kom je immers al een aardig eind. Klopt, maar een van de grootste spelers op het gebied van webshop software het geen WordPress, maar Shopify. Het is de grootste ‘Software as a Service’ provider ter wereld.

De kans is groot dat je ooit hebt gehoord van Shopify. Onder slimme ondernemers is het de favoriete tool om je webshop goed op te zetten. Dat komt overigens niet door de proefperiode van 14 dagen, maar door de grote hoeveelheid functies. Dat laatste is overigens niet altijd het geval geweest. Shopify is namelijk ontstaan uit de wens van de oprichters om een eigen webshop te maken. In 2004, toen Shopify werd opgericht, waren er niet zo heel veel mogelijkheden op het gebied van e-commerce. Het was de tijd dat osCommerce een van de weinige ecommerce systemen was en WordPress nog in de kinderschoenen stond. Men besloot een eigen webshop te bouwen die wél voldeed aan hun wensen en zo werd Shopify geboren.

Shopify tegenwoordig is het de grootste en populairste aanbieder op het gebied van software voor webwinkels.

Shopify voordelen en nadelen

Kenmerkend voor deze webshop is dat het een SaaS product is, wat betekent dat je de software mag gebruiken voor een vast bedrag per maand. Dat kan een nadeel zijn als je liever geen maandelijks terugkerende kosten hebt. Het voordeel is juist dat de software goed wordt onderhouden en je in feite geen omkijken hebt naar het technische gedeelte.

Bovendien kan het kiezen voor een oplossing waarbij je slechts eenmalig een bedrag betaald voor je webshop aantrekkelijk klinken. De realiteit is dat je in bijna alle gevallen te maken hebt met terugkerende kosten. Zo zul je rekening moeten houden met de kosten voor een hostingpakket bij een provider en de kosten voor een domeinnaam komen ook elk jaar weer terug.

Betaalmethodes

Overweeg je een goed software pakket te kiezen voor je nieuwe (of bestaande) webshop, dan is een van de zaken die essentieel zijn, de betaalmethodes. Vooral voor je Nederlandse klanten is het aanbieden van iDeal een absolute voorwaarde. Shopify maakt het op twee manieren mogelijk om betalingen via iDeal mogelijk te maken.

Tot voor kort kon dat enkel via een zogenaamde payment provider. Dit is niks anders dan een bedrijf wat de koppeling tussen jouw webshop en iDeal mogelijk maakt. In het geval van Shopify is die derde partij het bedrijf Mollie. Die mogelijkheid bestaat nog steeds. Je betaalt per transactie een vergoeding aan Mollie en je krijgt de betaling via Mollie uitbetaald.

Sinds kort is het ook mogelijk om iDeal betalingen te activeren via Shopify Payments. Hiermee ben je dus niet langer afhankelijk van een derde partij en houd je zoveel mogelijk in eigen beheer. Dat is wel zo’n prettig idee.

Shopify Nederlands

Shopify is van oorsprong een Engelstalig softwarepakket. Dit betekent dat het lastig kan zijn om alles in het admin gedeelte goed in te stellen als je de Engelse taal niet of onvoldoende machtig bent. De frontend is een heel ander verhaal. In veel gevallen zul je hebben gekozen voor een specifiek thema of zelfs een thema hebben laten ontwikkelen. Is dat laatste het geval, dan zal het in het Nederlands beschikbaar zijn. Mocht je via een website een zogenaamd ‘premium theme’ hebben aangeschaft, dan kun je dit vrij eenvoudig via de backend (het admin gedeelte) zelf vertalen.

Prijzen

Investeren in een goede webshop is te allen tijde zinvol. De vaak minimale kosten heb je er vaak al na enkele sales terugverdient. Voor de basisversie van Shopify ben je slechts 9 dollar per maand kwijt. Dat zal in de meeste gevallen geen struikelblok zijn. Ben je wat gegroeit wat betreft je omzet, dan kan het de moeite waard zijn om je webshop te upgraden naar een wat uitgebreide versie.

Zo heb je voor 20 dollar meer al een heel uitgebreide versie en moet het nog meer functies bevatten dan kun je kiezen voor Shopify Standaard (79 dollar) of Shopify Advanced voor 299 dollar per maand.


Geplaatst

in

door

Tags: