Stappenplan: de perfecte Twitter strategie voor iedereen met te weinig tijd

Twitter StrategieKost Twitter je veel tijd en wil je met minimale moeite maximaal resultaat? Dan is dit stappenplan voor jou.

Stap 1: Bepaal wanneer je twittert

Je kunt de hele dag je Twitter-tijdlijn volgen, maar dat kost ontzettend veel tijd en leidt af van je gewone werk. Bepaal daarom twee vaste momenten per dag waarop je de dienst wilt gebruiken. Populair zijn half negen ‘s ochtends – als iedereen de werkdag begint – en ‘s middags net na de lunch, maar hier kun je mee experimenteren.

Stap 2: Bedenk en schrijf vooraf tweets

Vanaf nu is het de bedoeling dagelijks vijf ‘vaste’ tweets te sturen. Zorg voor een goede balans, bijvoorbeeld:

Een tweet over een artikel op je website of blog
Een tweet over bedrijfsontwikkelingen
Een tweet met een goede tip
Een inspirerend citaat
Een link naar een goede website

Stel een lange lijst met interessante tweets op die je komende weken wilt versturen. Zorg ervoor dat ze de 140 tekens niet overschrijden. Links kort Twitter automatisch in.

Stap 3: Zet de tweets klaar

Voor mensen met weinig tijd is het inplannen van tweets een uitkomst. Het druist misschien wat tegen het interactieve en directe karakter van Twitter in, maar zolang je waarde toevoegt aan je volgers is dat niet zo erg. Er zijn verschillende programma’s waarmee je tweets kunt inplannen, zoals Twuffer, Futuretweets en Tweetlater.

Stap 4: Tweet spontaan en reageer

Vul de vijf vaste tweets aan met spontane tweets, zoals antwoorden op vragen of reacties op gedeelde links of de actualiteit.

Stap 5: Werf geïnteresseerden via Direct Messages

Controleer regelmatig of je interessante nieuwe volgers hebt en knoop via een Direct Message een gesprekje met ze aan. Probeer niets te verkopen, maar geef bijvoorbeeld een goede tip of wijs ze op een interessant stuk op jouw site. Komt de conversatie op gang dan levert dit soms leuke klussen op.

Tot slot: meten is weten

Ook bij Twitter geldt: meten is weten. Zonder diep op de materie in te gaan kun je de resultaten onder andere meten op basis van:

– Het aantal retweets
– Gegevens uit Google Analytics
– Leads en opdrachten
– Connecties met invloedrijke mensen uit jouw branche
– Reacties van volgers en klanten
– Softwarediensten als Klout.com Crowdbooster.com

Wil je meer weten over het succes van jouw Tweets, Google dan eens op ‘ROI Twitter’, waarbij ROI staat voor Return of investment. In gewoon Nederlands: wat leveren jouw (tijds)inspanningen op?


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *