Geld verdienen met teksten schrijven

Online geld verdienen kan op veel manieren. Als je echter geen held bent in marketing, dan betekent dat zeker niet dat er geen mogelijkheden zijn. Door middel van het schrijven van teksten voor anderen kun je namelijk een aardig inkomen vergaren. Dat wil niet zeggen dat je direct binnen loopt, maar met een beetje goede wil en doorzettingsvermogen kun binnen afzienbare tijd een behoorlijk inkomen opbouwen.

Content is king

Als er een ding in de maatschappij belangrijk is, dan is het wel informatie. Voor je iets koopt wil je namelijk weten wat het is, wat het doet en waarom je het nodig hebt. Ook al zegt een afbeelding meer dan 1000 woorden, zonder een goede begeleidende tekst ga je het met alleen een afbeelding niet redden. Daarnaast is tekst ook ontzettend belangrijk voor websites. Die worden namelijk voor een groot deel geïndexeerd op de waarde van de aanwezige content. Niet voor niets is het adagium ‘content is king’. Goede content zorgt namelijk voor omzetstijging en de meeste websitebeheerders gaan de content die zij plaatsen niet zelf schrijven.

Kennis van SEO en tekstopmaak

Wil je aan de slag gaan als tekstschrijver dan is het uiteraard wel handig als je een beetje vlotte schrijfstijl hebt. Daarnaast is een redelijke kennis van SEO bijzonder handig. Laat je echter niet weerhouden als je weinig tot geen ervaring hebt met SEO. Ook op dit punt geldt het oude gezegde ‘aldoende leert men’. Ga bijvoorbeeld veel bezochte websites bezoeken en kijk hoe die teksten in elkaar zitten. Op die manier krijg je al een beetje een idee wat je te wachten staat als je aan de slag wilt gaan als tekstschrijver.

Beginnen als tekstschrijver

Wil je op die manier een extra inkomen garanderen, dan is wellicht de eerst vraag die bij je op komt: ‘hoe kom ik aan klanten’? Natuurlijk kun je zelf je eigen website in elkaar gaan zetten om jezelf in de kijker te spelen, maar in veel gevallen gebruik je als tekstschrijver je website hooguit als ondersteuning. Er zijn namelijk genoeg platformen in Nederland waar je jezelf kunt aanmelden als tekstschrijver. Normaliter hoef je geen topvergoeding te verwachten, maar om een leuk portfolio op te bouwen is het zeker een aardige suggestie.

Op websites als Textbroker.nl en Greatcontent.nl kun je jezelf als tekstschrijver aanmelden.

Na het schrijven van een proeftekst kun je op basis van je beoordeling aan de slag als tekstschrijver.

Professionele platformen voor tekstschrijvers

Ben je al wat langer actief als tekstschrijver of heb je al enige journalistieke ervaring, dan kun je de overstap maken naar het serieuzere werk. Websites als Hoofdkraan.nl, Sitedeals.nl en Freelance.nl zijn platformen voor de meer serieuze schrijver van webteksten. Kun je daarnaast topkwaliteit leveren, dan is het ook mogelijk om je aan te melden bij Woordkunstenaars.nl en via dergelijke platformen je actief onder de aandacht brengen. Zorg in dat geval wel voor uitstekende referenties zodat een potentiële opdrachtgever direct weet wat voor vlees hij of zij in de kuip heeft.


Geplaatst

in

door

Tags: